Audi A3 komt ook als ruime MPV

Auteur: , 37 Reacties

Het lijkt erop dat Audi ook een graantje wil meepikken van de premium MPV-markt die aan het ontstaan is. Verwacht over niet al te lange tijd dus een extra ruime variant van de A3.

Audi A3 voorkant

Bij Audi zullen ze ongetwijfeld ook gezien hebben dat Mercedes al jaren aan de weg timmert met de B-Klasse en dat BMW binnenkort met een voorwielaangedreven 1 Serie MPV op de markt komt. Dan kan je als Audi zijnde natuurlijk niet achterblijven. Audi’s R&D baas, Wolfgang Durheimer, verwoord het als volgt:

“I think there is definitely room for rational cars or family cars in the Audi line-up. But they have to be stylish, like any Audi.”

In eerste instantie werd er gedacht aan een 7-persoons A4 Superavant, maar dat plan lijkt te zijn ingeruild voor een opgepompte A3. Hoe die auto gaat heten? Als de geruchten kloppen komt op de bips van deze auto een badge met V3 te zitten. Die V zou dan staan voor ‘Vario’.

Volgend jaar zou deze Audi V3 getoond worden als conceptcar en in 2015 zou hij dan op de markt verschijnen. De wielbasis van de V3 zal naar verwachting zo’n 20 centimeter langer zijn dan die van de A3 Sportback. (via: autoexpress.co.uk)37 reacties

Soort van golf plus dus.
@heiligehandgranaat:
Zou kunnen, en dat was al zo’n doorslaand succes. Ik gok eerder op een Audi Touran.
Ik moest echter wel lachen om deze zin ” But they have to be stylish, like any Audi.”
De V van vreselijk.
Elke nichè moet tegenwoordig opgevuld worden, zelfs als ze nog niet bestaan en niemand ze gezien heeft. Dat is niet zo in dit geval maar een beslissing zoals deze kan zeker wel in het nadeel van het imago van Audi werken, zoals de 5-serie GT deed voor BMW.
@TimoBac: leuke quote uit de topgear koopgids. Volgende keer wel je bron vermelden hè?
@octane: Ik lees geen Top Gear dus het was echt puur toeval dan. Sterker nog, zij moeten een bronvermelding van mij plaatsen in het magazine!
Zucht..

” Ha buurman! Heb een nieuwe A3 gekocht jonge! ”

” Oké, sportback, cabrio, limousine, MPV of toch maar de 3 deurs?? …. ”
Ik dacht dat het slecht ging met de auto-industrie, het tegendeel blijkt met al die rare creaties van nu..
Audi, in meer maten verkrijgbaar als schoenmaten…
Stylish like any Audi? Whahaha,hij bedoelt natuurlijk te zeggen: Boring, like any Audi.
Tja, als Duits merk kan je ze moeilijk V1 en V2 noemen…..
@E34M5Touring:
De V3 hadden ze ook, proto voor een lange afstands raket.
Alleen nooit operationeel geweest.
Zouden ze hiermee willen suggereren dat het als een “raket” rijdt of dat het een “explosief “pakketje wordt?
@jrk68: Was de V3 niet dat superkanon dat in een tunnel zat in Bretagne, maar dat eigenlijk nooit gewerkt heeft omdat het smolt door de hitte… ?
@E34M5Touring: hahahaha
@E34M5Touring: de RS variant zal wel een bommetje worden.
Grappig, he. Je ruimste auto baseren op wat tot voor kort je kleinste platform was.
Fendt Vario!!!
@ferrari94tr: LOL en de TSI noemen ze zeker de TurboMatik ;)
@autoblog:
Beste autoblog

Jullie reclame van de ford eco-boost die op ongeveer elke geopende pagina het hele scherm in beslag neemt, hangt me serieus de keel uit. Elke keer ik zo’n reclame sluit blokkeert de hele pagina en verdwijnt de mogelijkheid om te scrollen.
Ik versta dat jullie reclame nodig hebben om inkomsten te halen, maar ik vind het spijtig dat de kwaliteit van jullie site erdoor achteruit gaat.
Kunnen jullie hier iets aan veranderen?
@tomos90: die reclame zorgt ervoor dat je gratiez op deze website mag kijken en gratiez autotesten mag zien… Allemaal gratiez dus. Kijk de commercial van C1000 anders ff. Gaat ook over gratiez :-)
@keesje1987: Jammer genoeg is een cursus Nederlands niet gratis…
@koenmb: humor is aangeboren… bij jou zijn ze het blijkbaar vergeten…
@tomos90: Ik gebruik google chrome met ee nadblocker en ghostry plugins. Nergens last van en snel :D, tipje?
@bh911: Leuke tip, welke adblocker gebruik jij? Ik gebruik ook google chrome, dus zou wel dezelfde adblocker kunnen gebruiken als jij.
Is die ghostery een aanrader, of alleen als het je wat kan schelen wie je browsehandelingen volgt?
@tomos90: AdBlock 2.5.63 en Adblock Plus 1.4.1 beide, ghostry helpt tegen het laden van allerlei ‘clickies’ en ‘meekijkers’ zodat de pagina zelf sneller laadt. Proberen kan geen kwaad, je zet het snel aan en weer uit.
Audi slaapt wel erg veel de laatste tijd. Soms worden ze wakker en pompen ze wat pk’s in een S of RS versie om nog een beetje mee te doen met de rest. Maar voor de rest blijft het hierbij. Niet echt vernieuwend en een trendsetter op het gebied van auto’s. Audi is een beetje de blackberry geworden van nu. Oud, waardeloos en iets wat je niet wilt hebben.
@bempi: je realiseert je wel dat Audi alles doet wat BMW ook doet behalve dan de electrowaggies? BMW zal eerder een C segment MPV op de markt hebben dan Audi.
@mashell:

Weet je wat zo grappig is aan een blackberry. Het blijft roepen dat het beter is, maar uiteindelijk werkt het niet. Herken je jezelf hierin ?
@mashell: je realiseert je wel dat Audi in tegenstelling tot BMW en Mercedes bijna nooit met nieuwe technologieën komt.
Een goede zet denk ik, zo kunnen ze concurreren met de B-klasse van Merc. Als Audi-fan moet ik toegeven dat de A3 een saaie auto is, maar hij ziet er alleszins veel beter uit dan de 1-Serie van BMW. Wat een vettig varkentje is dat wel niet. In deze klasse zou ik gewoon sowieso voor de A-Klasse gaan, mooi ding is dat.
BMW zal ook nog wel met een MPV komen denk ik zo. Hoe gaat dat er wel niet uitzien…ik begin nu al spontaan te braken…
@kapiteinaudi: Als BMW-fan moet ik toegeven dat de 1-serie een gedrocht op wielen is, maar daar staat tegenover dat BMW wel durft. Hoe vaker ik hem zie hoe geiniger ik hem toch begin te vinden. Knap dat BMW met zo’n droopy-face toch mijn aandacht blijft trekken. De A3 vond ik in eerste instantie wel mooi, maar dat is een auto die je weer vergeet. Bovendien vliegen die einsers als warme broodjes over de toonbank. Doet BMW ergens toch iets goeds.
En als je het nieuws de afgelopen dagen gevolgd heb, zou je weten dat BMW al met een MPV komt.
Crosseauver ?
Een Audi Caddy dus?
Audi A3 ruim??? Wat een krap en klein geval is zo’n auto.
Saaie golf zeg…
Dus binnenkort niet alleen petjes en pakmansen in een A3, maar ook bejaarden ‘vanwege de makkelijke instap’..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).