Audi A5 DTM Champion is niet zo heet als je hoopt

Auteur: , 25 Reacties

Omdat Audi het DTM kampioenschap binnenhaalde dachten ze in Ingolstadt "Zeit voor etwas spectaculairs mit spoilers erop undso."

De special edition A5 DTM Champion wordt gelimiteerd tot 300 stuks en kan vanaf 21 oktober besteld worden in de kleuren Misano Red, Daytona Gray en Glacier White. Qua motoren heb je de keuze uit een 2.0 TFSI met 225 pk, een 3.0 TFSI met 272 pk, een 3.0 TDI Quattro met 245 pk en een 2.0 TDI Quattro met 177 pk. Vooral dat laatste blok lijkt ons apart uit te leggen aan je vrienden in de kroeg met een sportieve badge als “DTM” op je A5 satanssapper.

Audi heeft de special edition DTM Champion pakket bedacht voor mensen die een A5 gaan bestellen. Voor €1900 euro krijg je DTM badges all over the place, een fixed achterspoiler en aluminium-look spiegelhuizen. Meest opvallend zijn echter de 20 inch aluminium 5 V-spoke design velgen. En dan moeten we ook eerlijk zijn: voor Audi-begrippen is het pakketje niet duur, normaal gesproken kosten alleen de 20 inch wielen al meer dan die €1900 euro.

En toch, als ik dit zie kan ik niet anders dan terugdenken aan dat fijne DTM “actiemodelletje” van Mercedes. Laat Kimi Raikkonen en Kim Dotcom het geheugen van de Audi productontwikkelaars nog eens stimuleren. Laat ons een voorzetje geven: een RS5 met pak ‘m beet 650 pk en een DTM-look widebody. En dan willen we ook best iets meer dan 1900 euro betalen.25 reacties

voor een A5 zijn dit toch prima motoren? Als het nou een RS5 zou betreffen zou ik het met je eens zijn dat ze wat karig zijn
@lambowambo: ben je nou serieus ofniet? Lekker heur met je 4 pitter. Doet dtm geen eer aan en die spoiler achterop is al helemaal sjon. Ze hadden gewoon een rs5 met DTM bodykit moeten maken a la c63 BS. Dit is gewoon marketingzooi..
@lambo4all: ja en dat gaan ze dus never doen. Je snapt toch zelf ook wel dat dit gewoon een marketingzet is om een paar extra A5-jes de deur uit te doen? prijs en wat je krijgt is een prima verhouding. Ik vind de spoiler best oke, die dtm sticker aan de zijkant vind ik een veel hoger sjon-gehalte hebben.
Dus voor een A5 vind ik het een leuk pakketje, voor een RS5 zou het allemaal wat dikker mogen
@lambowambo: Ik denk niet dat Audi dit doet om 300 extra auto’s te verkopen. Als je de aantallen bekijkt die Audi wereldwijd verkoopt, malen ze niet om 300 auto’s meer of minder.
Marketingstechnisch lijkt het mij aantrekkelijker om een gelimiteerde RS5 DTM te maken..
De CLK DTM is nu een echt statussymbool en een ware cultheld geworden onder autoliefhebbers. Mercedes heeft dat toen der tijd slim aangepakt, want het is positieve reclame voor vele en vele jaren..
@gemaskerde muchacho: Maar wat is het dán?

Volgens mij is het nog steeds gewoon een poging geld te slaan uit hun DTM succes. Dat heeft dus alles met marketing te maken. En ze halen er weer een beetje publiciteit mee binnen, kan nooit kwaad…

Die limiet van 300 is volgens mij puur pragmatisch, meer raken ze er toch niet van kwijt ;)
@gemaskerde muchacho: Die 300 is een truc om wat juist wat geïnteresseerden naar de dealer te krijgen. Op het moment je een geïnteresseerde zover kan krijgen om over de DTM te praten, gaan ze ook minder op het afdingen hameren. Iedereen blij.
Vliegt dit ding als warme broodjes uit de shop, komen er vast en zeker nog 500 – 1000 actiemodelletjes aan.
@lambowambo: Het feit dat ze de 2.0 TDI erbij stoppen, geeft misschien al aan dat ze denken dat ze er niet eens 300 van kunnen slijten.

Verder biedt deze auto niks bijzonders. De velgen kun je ook gewoon standaard bestellen (zijn dan wel duurder). Die spoiler en de stickers zijn afschuwelijk. Maar we weten nu dus wel al hoe de Audi-petjes over 10 jaar rondrijden.
@lambo4all: de A4 B7 DTM had ook een vierpittertje, maar man wat klonk dat ding prettig en die was daarnaast ook best dik om te zien, zéker in het blauw.
@ej20g: ziet er leuk uit en klonk prettig.. ? dus weer helemaal niks bijzonders. de normale b7 klonk ook prettig en zag er ook leuk uit. je bevestigd mijn punt alleenmaar.
@lambo4all: de normale B7 vond ik als 4-cilinder juist niet prettig klinken en ik vind ook niet dat ze er dik uit zagen. Als RS4 en DTM wel.
http://memegenerator.net/instance/42243779
@rs_1989: “Gray and grey are different spellings of the same word, and both are used throughout the English-speaking world. But gray is more common in American English, while grey is more common in all the other main varieties of English. In the U.K., for instance, grey appears about twenty times for every instance of gray. In the U.S. the ratio is reversed.”
Als je op andere sites hetzelfde artikel leest wordt er ook over Daytona Gray gesproken, dus ik gok dat het persbericht en dus Audi zelf voor ‘gray’ heeft gekozen i.p.v. ‘grey’.
ik vind hem gwoon saai.als ze een rs5 hadden gepakt en vol carbon hebben gestopt en meer vermogen dan was het misschien leuker.
Wel n beetje lullige uitlaatpijpjes
Laser, Frisco, Manhattan, Sail …. etc
Die spoiler… Dat kan Audi toch niet serieus menen?
Terug denken aan een Mercedes? Audi had een paar jaar geleden de A4 DTM edition op basis van het B7 model. Dat was een prachtige wagen!
@lawrence-william: Dat vrijwel iedereen die auto vergeten is zegt waarschijnlijk al genoeg.. de CLK DTM staat me echter nog goed op het netvlies, en dat is precies wat je moet willen bereiken met zo’n limited edition oplage.
@lawrence-william: Die vind ik nog steeds erg mooi inderdaad! Die was toen alleen te krijgen met een 2.0 tfsi met 220pk. De B7 RS4 heeft nog steeds mijn voorkeur, maar die DTM uitvoering zou ik ook nog wel willen. :-D
Het is gewoon een a5 s-line
Met een spoiler.
Koop dan ren a5 en ga naar een aftermarket boer koop daar je vleugel .
Beetje jammer dit
Vind het in geen enkel opzicht een verbetering tegenover de ‘standaard’ versies.
Dus, je 2/3.0 TFSI krijgt de power gewoon op de voorwielen? Lekker…. Heel DTM ook. En de motor waar je het juist niet op wilt, de schraapdiesel, krijgt het wel mee… Superlogisch.
@E34M5Touring: een 3.0TFSI is op een normale A5 niet eens verkrijgbaar zonder Quattro.
@melkkoe: Kan me ook niet voorstellen dat deze FWD is. Zou wel een beetje een faal zijn. Zeker omdat de 2.0TDI het wel mee krijgt. Een motor die het niet echt nodig heeft en het mindergewicht prima kan gebruiken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).