Rockenfeller rijdt Audi naar DTM overwinning [Zandvoort]

Auteur: , 15 Reacties

Na de DTM race vandaag op Zandvoort is er nog één wedstrijd te verrijden, maar de winnaar is al bekend. Way to go, Rocky!

Rockenfeller op Zandvoort

Mike Rockenfeller was bloedserieus toen hij aan het begin van het DTM seizoen zei dat hij kampioen wil worden. Met zes jaar ervaring onder de DTM klittenbandsluiting heeft hij het voor elkaar gekregen en reed Audi Sport Team Phoenix naar de titel één race voor de finale op Hockenheim, 20 oktober. Een mooie aantekening op zijn CV, waar ook al overwinningen in de Porsche Carrera Cup (2004), FIA GT Kampioenschap (2005) en 24 uur van Le Mans en Daytona (2010) staan genoteerd.

Vorig jaar was hij de beste Audi-rijder, dus het komt niet als een verassing dat Rockenfeller als eerste over de streep kwam. Dit seizoen stond hij al na de tweede race op Brands Hatch (Verenigd Koninkrijk) bovenaan de ranglijst en is de enige coureur die tijdens alle negen races punten heeft gescoord.

De tips van de nieuwe DTM kampioen: blijf kalm en relaxed (ook al lijkt alles verloren), houd je hoofd koel en geef nooit op. Dankzij zijn ervaring weet hij dat zaken niet geforceerd moeten worden. Samen met exacte beschrijvingen hoe de Audi RS5 DTM presteert op verschillende stukken van het circuit, wordt er samen met het technische team alles uit de auto gehaald.15 reacties

Audi heeft het dit jaar tactisch goed gedaan, in het begin van het seizoen je potentiele tegenstanders van de baan tikken en 1 man de puntjes op laten strijken.
Als BMW dan ook nog eens pech heeft (Farfus in leidende positie in Brands Hatch) dan loopt de concurrentie het hele seizoen achter de feiten aan.
Jammer voor Augusto Farfus maar volgend jaar beter.
Heel goed gedaan!
Ik dacht even dat het een review was voor een A4 2.0 TDI, totdat ik de big-ass spoiler zag!
@opabrutus: even voor de goede orde, misschien tijd voor een brilletje. De titel, het fijt dat het een a5 is, de race print en de verbrede wielkuipen had je dus over het hoofd gezien?
@sketcher:
Wat is een fijt?

Een fijt of panaritium is een ontsteking met pusophoping aan je nagelbed en nagelriem. Onbehandeld kan de ontsteking zich uitbreiden naar onderliggende weefsels, zoals je bot of pees
@tupperware: hehehehe
@r32turbo: lol en helemaal gelijk +1
Kampioen klinkt wat beter dan winnaar. Hij werd tenslotte 2e vandaag.

Was het nog de moeite om de race te kijken?? Of hoef ik hem niet terug te gaan kijken??
@Burdy: Hetzelfde geldt voor overwinning. Kan beter kampioenschap zijn.
Beetje een rare titel van t artikel, aangezien de race door Farfus is gewonnen en het kampioenschap door Rockenfeller.
Tja heb een heerlijke dag gehad in Zandvoort en wat een geluk met het prachtige weer.

Maar 2 fouten in 1 zin… dat kan niet… Het is verRassing en Rockenfeller kwam niet als 1ste over de streep, maar won met de 2de plek wel het kampioenschap! (Helaas met een Audi)
@VeniVidiVici:
Nu je het hebt over “verAssing, dat bracht mij bij de faal van de dag.
http://www.youtube.com/watch?v=uOUTyM_qaHA
Dit is weer nieuws om blij van te worden.. Audi FTW!
Winnaar, een Audi met RWD. Voorsprong door andermans techniek :)
@E34M5Touring:
Yep, bijna alles aan een DTM auto is gelijk voor alle 3 de deelnemende merken.
Het chassis, de bak, de remmen en het aerodynamische pakket, de banden, de motor moeten ze wel zelf ontwikkelen, dan heb je het wel zo’n beetje gehad.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).