Audi A6 TDI Ultra en S6: rijtest en video

Auteur: , 95 Reacties

De allerzuinigste A6 is voor Belgie en Nederland het grootste nieuws, maar het bloed kroop ook waar het niet gaan kon. In dit geval achter het stuur van de opgefriste S6 Avant, want dat is de ideale herfst-auto.

Audi S6

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Wat is er gelift?
Een terechte vraag, want in Ingolstadt hadden ze blijkbaar geen trek in al te radicale wijzigingen. Aan de voorzijde veranderde best veel, maar opvallen doet het niet. Daarmee volgt de A6 facelift de traditie van Audi modellen die alleen met de folder uit elkaar te houden zijn. Mocht je die niet bij de hand hebben: de grille is iets anders (boller), de bumpers en skirts ook en de koplampen hebben een nieuwe LED-signatuur. Bovendien prijkt er op de optielijst nu ook een setje koplampen die alleen nog maar LED’s hebben. Iedere LED van de adaptieve matrix koplamp is individueel aan te sturen, zodat je met grootlicht kunt rijden zonder overige verkeersdeelnemers te verblinden. Het werkt fantastisch, maar is in de drukke Randstad amper te gebruiken.

Audi S6

Nieuwe kleurtjes en een modulaire navi
Binnenin verandert er al net zo weinig, er zijn in ieder geval twee nieuwe interieurkleuren. Een lichtgrijze variant en wijnrood voor het leer van de S6. Wat dat betreft zijn de onderhuidse wijzigingen veel interessanter. Vooral het MIB2 platform, wat staat voor Modulaire Infotainment Baukaste. De Volkwagen groep gaat steeds verder in de “Legoficatie” van hun producten.

Audi A6 dashboard

Concreet betekent het dat de A6 nu ook de infotainment hardware krijgt die Audi net heeft gelanceerd in de nieuwe TT (uitgebreide video van het systeem vind je hier). De Tegra 30 processor van Nvidia kan snel prachtige graphics produceren, ook tussen de nog traditionele tellers in het dashboard. Het op LTE gebaseerde Audi connect kan nu ook continu updates van het kaartmateriaal binnenhalen, dus verdwalen op de allernieuwste VINEX locatie moet tot de verleden tijd behoren.

Audi A6 TDI Ultra

De bijgepunte S6
Leef je ook bij het credo “vermogen heb je nooit genoeg”, maar is een RS6 niet genoeg Q-car voor je? Dan heeft Audi je een reden gegeven om weer eens bij de dealer langs te gaan. Het vermogen van de 4.0 liter grote biturbo V8 uit de S6 stijgt van 420 naar 450 pk. De nul naar honderd gaat nu nog sneller: in de S6 limousine duurt het 4,4 seconden (min 0,4s) en in de Avant kost het 4,6 seconden (een winst van 0,3s). Zoals vanouds wordt de voorwaartse drang afgestopt rond de 250 km/u (lees: met bijna 270 op de teller).

Audi S6

Aan het karakter van de S6 veranderde niets, het is nog steeds een auto waar iedereen (met of zonder rijbewijs) in een belachelijk tempo kilometers mee kan maken. De kritiek op S-modellen is dat ze wat saai kunnen zijn, wat op een circuit tot op zekere hoogte ook zo is. Gelukkig (of jammer genoeg) rijden normale mensen vrijwel nooit op het circuit, maar wel op openbare wegen. Openbare wegen met rare onoverzichtelijke bochten, verkeerde verkanting in bochten, water wat blijft staan in kuilen, bladeren die een spekgladde laag op het asfalt achterlaten, tegenliggers die bochten afsnijden en weggebruikers die als rijdende chicanes de boel ophouden. Je kent het wel, altijd als je er eens lekker voor in je sportstoel nestelt, gooien de weersgoden of de verkeersgoden omstandigheden je kant op die er voor zorgen dat lekker boenderen bereikbaarder lijkt op de spelcomputer thuis.

Zo’n testroute hadden we ook in de omgeving Dresden. In het voormalige DDR zijn de wegen schizofreen: asfalt ligt er al tijden, maar helemaal westers overzichtelijk zijn de wegen niet. De bewoners hebben hun bedachtzame rijstijl in een Trabant (met extreem lange levertijd) al jaren geleden laten varen en lijken inspiratie te halen uit de dashcamvideo’s van hun oosterburen. Hoewel het droog was, vormden de route dus een lekker nasty testparcours. Het bleek maar weer eens een omgeving waarin de S6 excelleert. Als je in een noodgeval (geen cash geld in huis of geen melk voor de cappucino) ergens snel wil zijn, dan is een S (of RS) model van Audi het ideale aanvalswapen.

Audi S6

Tractie is geen probleem en de S6 toont geen rare fratsen indien het asfalt net even anders loopt dan van tevoren ingeschat. Het onderstel is in hoge mate foolproof, zonder dat er alleen maar saai onderstuur op het programma staat. De enige echte misser is de (verder fijne) S-tronic bak met dubbele koppeling die ook in de handmatige stand zelf opschakelt vlak voor de begrenzer.

Audi A6 TDI Ultra

Ultra
Overstappen in de Ultra kan niet anders dan tot een gemis leiden. Tweehonderdzestig pk lever je in, ruim het dubbele van waar de gemiddelde Nederlandse automobilist mee rondrijdt. Het eerste wat opvalt is dat de A6 2.0 TDI Ultra veel meer op comfort is gericht: de stoelen zijn vlakker, de vering (en vooral de banden) zijn minder stoterig en de besturing is lichter. Motorisch valt de stap vreemd genoeg mee, natuurlijk is de S6 veel sneller, maar een A6 met een 190 pk diesel is geen stakker.

Audi A6 TDI Ultra

Om 20% bijtelling te scoren moet er gekozen worden voor de limousine met S-tronic bak met dubbele koppeling, maar dat past in deze klasse gelukkig ook goed. Soms twijfelt de versnellingsbak even over het te kiezen verzet, maar waanzinnig storend is dat niet. Met 400 Nm koppel wat beschikbaar is tussen 1750 en 3000 tpm is de A6 2.0 TDI Ultra in de praktijk snel genoeg. De sprinttijd naar de 100 van 8,2 seconden en de topsnelheid van 232 km/u onderstrepen dat nog eens.

Audi A6 TDI Ultra

De concurrentie gebruikte veel meer letters om duidelijk te maken dat een model is ontwikkeld om veel zuiniger te zijn, vandaar dat Audi is afgestapt van de benaming TDIe voor hun spaarzaamste diesels. Tegenwoordig mogen ze door het leven als Ultra. Het recept om de laatste kilometers uit een liter te persen en de grammen CO2 naar beneden te krijgen, is redelijk standaard. De stroomlijn wordt geoptimaliseerd, moderne hoge-druk inspuiting, recuperatie (terugwinning van remenergie) en start-stop zijn inmiddels zo’n beetje standaard op iedere auto.

Audi A6 TDI Ultra

Interessanter zijn de veren: de A6 2.0 TDI Ultra is de eerste auto met spiraalveren van kunststof. Ze zijn gemaakt van glass fiber-reinforced polymer (GFRP) en ze besparen 4,4 kg aan gewicht, wat bijdraagt aan brandstofbesparing, handling en meer comfort door minder trillingen. Audi bezweert dat de GFRP veren minimaal net zo duurzaam zijn als stalen veren, die laatste willen overigens bij oudere auto’s best nog wel eens breken.

Prijzen en conclusie
De vanafprijs bedraagt 45.900 euro voor de 2.0 TDI Ultra met 150 pk en handbak. Met S-tronic heeft diezelfde auto 20% bijtelling en kost slechts 1470 euro meer, die investering is er dus snel uit. De S6 limousine kost ruim het dubbele (108.600 euro), er tussenin zitten nog vele diesel en benzine varianten doe ook allemaal vernieuwd zijn.

Audi S6

Als je al A6 rijdt, dan zul je je schouders ophalen over de uiterlijke wijzigingen. De uiterlijke facelift is wel heel minimaal, maar onderhuids is er genoeg aangepast om de A6/S6 en RS6 weer mee te laten spelen. Filmpje!95 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een schoonheid !
@pureturkish1:
Was Mercedes niet jaren”jullie” merk?
De crisis heeft hard toegeslagen merk ik….
@jrk68: en je zit er weer klaar voor om VAG te bashen, goed gedaan hoor…

Alsof er verschil zit tussen Mercedes en Audi wat betreft prijzen
@jrk68: wat een humor heb je joh
@MAB:
Dat heeft hij zeker, helaas kan ik dat niet van iedereen zeggen.
Sommige nemen alles veel te serieus..
Gewoon nog steeds een heerlijke en prachtige kar die A6/S6.
Wat is die ultra saai naast die S6 zeg!
@kvdw: plak een normale grille op de S6 en schroef er een ander uitlaatsierstuk op en voila: je hebt een ultra met S-line, tenzij Audi S-line niet beschikbaar maakt op de ultra
Heb de mijne nu meer dan twee jaar en ben er super tevreden over. Hij is praktisch, ziet er goed uit en gaat als de bliksem vooruit.
Je kan je beter afvragen is er überhaupt iets gelift :) Gewoon Audi tactiek om oud spul weer als nieuw te kunnen verkopen en elke keer trappen vele verkopers erin. VAG laat ik gewoon staan.

Normaal gesproken ben ik niet echt van wagons en die er toe doen voor mij zijn er ook niet zoveel. Die ik strak vind zijn de Honda Civic Tourer, Volvo V70 en de Cadillac CTS Sport Wagon. Ik vind het ontzettend jammer dat Subaru niks heeft gedaan met die schitterende Subaru Advanced Tourer Concept. Had naar mijn mening een v/d mooiste wagons kunnen worden.
@japancars: Of de Subaru Levorg Concept.

http://carnews.beforward.jp/2014/01/17/214577/214577_1.jpg

Breng hem gewoon zo uit en niks meer aan doen.
@japancars: Helemaal gelijk, oud spul als nieuw verkopen. Ze plakken er een nieuwere grill op, wat extra LEDjes, en voila….een nieuwe auto. Terwijl de techniek hetzelfde blijft, dezelfde oude TDI beetje gechipt, automaatbak zelfde….niks aan veranderd. Alle dingen zijn tegenwoordig alleen cosmetisch bij VAG…… Enige wat ze nieuwe hebben gedaan is een twinturbo in de 3.0 TDI. Iets wat BMW al in 2005 op de mark bracht. Echte innovaties zie je bij Mercedes, en dan vooral de S-klasse.
@japancars:

Oud spul als nieuw verkopen? Waar heb jij het over? Dit is gewoon een facelift. Zoals Wouter zegt in het filmpje; ‘gewoon een geniale auto’.
@bitethepillowimgoingindry: Moet ik hem ook nog uitleggen, ik was een beetje sarcastisch richting het saaie uiterlijk van de auto dat haast ongewijzigd is ;)
@japancars:

Ik vind de S6 een schitterende wagen maar ik snap je punt;)
@japancars: je hebt nog nooit van het woord facelift gehoord dus? Dat is heel normaal in de autowereld hoor, elk merk doet dat op die manier. Een ander koplampje, ander achterlichtje, ander bumpertje en hij kan er weer een paar jaar tegenaan.
Beest die S6! Weet iemand toevallig wanneer de geheel nieuwe Audi A4 komt?
@jesperschoofs: Een geheel nieuwe A4?

Nooit.

Maar wat daarvoor door moet gaan komt volgend jaar op de markt.
@jesperschoofs: Audi brengt geen geheel vernieuwde auto’s uit…het zijn altijd facelifts ;)
Ultra … nogal een stupide naam vind ik voor wat niets anders is dan een lichtjes opgevoerde motor. Bij BMW heet dat gewoon 520d …
@puhpuh: Bij een BMW heet het Efficient Dynamics (Edition). Dan liever “ultra”.
@crs86: 518d heet dat
@ettie: 520d EDE ook.
@crs86: Dit is enkel op de Nederlandse markt, kijk maar op bmw.be of bmw.de, daar heet het simpelweg 520d
@crs86: Moet Audi een 525d concurrent maken, hoe gaan ze die dan noemen? Extra Ultra? Mega Ultra? ’t Is gewoon een knullige manier van naamgeving. De i van TDI subtiel in het rood zoals indertijd was veel eleganter geweest.
@puhpuh: BMW kan er ook wat van met ”520d efficientdynamics edition”
@knipperlichtje: A6 2.0TDI Ultra Pro line business, ze kunnen er allemaal wat van. Mercedes heeft ook een paar modellen met het halve woordenboek als type. Dat zal wel hip zijn tegenwoordig. Zelfs Porsche plakt de kont van de 911 soms helemaal vol.
@E34M5Touring: 520d Efficient Dynamics Edition Corporate Lease Edition Luxury Line High Executive
@knipperlichtje: Oh … is enkel op de Nederlandse markt zie ik, kijk maar op bmw.be of bmw.de, daar heet het simpelweg 520d
@puhpuh: 520d… doet mij aan een cupmaat denken…. een met borsten tot aan de knieën…
@puhpuh: de naam Ultra heeft niks te maken met het ‘opvoeren’ van een motor, maar met het zuiniger maken van de auto.
Kekke ledjes yo…

Maar wanneer krijgen die Audi engineers nou eindelijk eens een paar knaken van moeder VW om een RWD chassis te ontwikkelen zoals het hoort in dit segment? Of geef ze op zijn minst de leftovers van broeder Porsche.

Net als roken kan ook in deze klasse aankomen met een op FWD gebaseerd onderstel echt niet meer.
@jaapiyo: Moeten we hieruit begrijpen dat je eigenlijk heel graag een Audi zou willen rijden maar dit vanwege je ‘purisme/elitisme’ niet doet omdat ze geen achterwielaandrijving hebben?
@torsen: RWD is wel een behoorlijk vaste basisvoorwaarde van een auto voor mij ja. Er zijn uitzonderingen, maar voor Audi is er geen excuus om in deze klasse en hoger en eigenlijk ook al bij de A4 geen RWD te leveren. Gezien de prijzen die ze vragen en de voorsprong door techniek marketing vind ik het een behoorlijk zwaktebod om ‘limousines’ aan te bieden die in de basis FWD hebben, dat hoort wat mij betreft gewoon niet. Ze doen het ook alleen omdat ze op deze manier kosten kunnen delen met VW, maar als je een ‘premium’ product koopt dan doe je dat toch juist om iets beters of in ieder geval iets anders te kopen dan de grauwe middelmaat en niet precies hetzelfde met een iets hipper labeltje.

Ze maken wel mooie interieurs en kekke ledjes, maar ook weer niet mooi genoeg om zoveel beter te zijn dan VW dat ze met BMW/Mercedes en de ‘exoten’ op een lijn kunnen staan.
@jaapiyo: De A6 wordt wel vaak gezien als de beste auto in zijn klasse. Nog nooit heb ik een autojournalist horen zeggen dat de 5-serie beter is. Ik weet het, reviews zijn best wel subjectief, maar complete onzin is het nu ook niet.
@kapiteinaudi:
Dank je wel, ik heb in weken niet zo hard gelachen….
Geloof je die onzin werkelijk….

Misschien toch eens wat minder Autoweek lezen.
@jaapiyo: Ik koop net audi omwille van de vierwielaandrijving. Ok, tegenwoordig heb je die ook bij Mercedes en Bmw, maar ben inmiddels verknocht aan Audi.
RWD is voor mij niet nodig. Heb een nogal ‘vlotte’ rijstijl en heb dan graag het vertrouwen van de AWD. Zeker aangezien het in onze landen vaak regent en ik twee a drie keer per winter naar Oostenrijk ga.
@jaapiyo:
Het is bijna kerst, dus nu kan het.
Dat ze de rest van het jaar voor joker rijden nemen ze graag voor lief….
@jaapiyo: ehh dat heeft niks met knaken te maken, die hebben ze genoeg. Het is een bewuste keuze dat ze daar niet voor kiezen. Als ze dat zouden willen staat er morgen een auto met achterwielaandrijving klaar van Audi. Het is echt geen kwestie van niet kunnen mocht je dat denken.
Eenheidsworst.
Facelift heeft een al mooie auto nog wat mooier gemaakt, weer helemaal klaar voor 2015 en verder.
Wat rammelt daar zo in het interieur?
@pjp911: Achter het zachte preeeeeemium dashboard zit denk ik een schroefje met een VW logootje erop los.
@jaapiyo: Mwah, zal niet snel gebeuren bij een Audi hoor.
@jaapiyo:

Ben jij nou een beetje aan het trollen in dit topic of heb jij gewoon een hekel aan VAG?
Mag hoor, je bent niet de enige hier op Autoblog;)
@bitethepillowimgoingindry:
Voor zo ver ik weet, geen van beide.
Hij is gewoon een liefhebber met verstand van auto’s.
Joa, wel leuk.
Nee bedankt. 5 serie of xf voor mij
Vind ‘m erg clean, in een positieve manier!
Als ze een tiptronic (nu enkel bij 3.0 TDI) erin hangen ipv die S-tronic dan zou ‘ie wat mij betreft perfect zijn.
Mooi filmpje.
Heb de 2005 versie van de A6 en heb eigenlijk nooit echt het idee gehad om een nieuwe A6 te kopen: zoveel was er niet anders.
Pas nu begin je leuke nieuwe dingetjes te zien: zoals het dashboard wat wel weer 2014 is en de koplampen beginnen nu echt anders te worden met de rechte strepen in de lampen.
Wat ik wel mis bijvoorbeeld: leder op de bovenkant van de dash. de CLS heeft het. Weet niet of het op de optie lijst staan, maar het lijkt me dat dat anno 2014 toch ook wel moet kunnen bij een S6.
Qua mooiheid vind ik MB er nog steeds boven staan. En hoewel ik de motoren en navi bij de 5 mooier vind, is het uiterlijk van de huidige 5 naar mijn mening wel het minste van de 3.
@gregorius: Even uitgebreid lederpakket Valcona aanvinken (8800,- ofzo) en je hebt overal leer. Bij de CLS is het ook optioneel bij mijn weten.
@E34M5Touring: aha… dank. Kan hier op mijn werk niet op de configurators (misschein maar beter ook). Heb nog nooit een CLS zonder gezien, maar goed, heb ook alleen een paar 350cdi 4matics bekeken (ok, en een 63amg, maar omdat ie er toch naast stond); dus dat zijn de toppers.
@gregorius: Bij Mercedes heb je (in NL in ieder geval) ook verschillende leersoorten/kwaliteiten. Exclusief pakket heeft het sowieso in leer maar dat is wel een optiepakket.
@E34M5Touring: behalve op het dashboard. :D
@dick1980: Oh echt? Ik dacht dat je dan ook leer op het dashboard had. Alle panelen etc wel geloof ik.
@E34M5Touring: dat klopt dan weer wel. Ik heb die optie ook: dan worden idd de panelen van console en deuren met leer bekleed, net als de airbag op het stuur. Ziet er wel erg chique uit. Maar het dashboard niet.
Wanneer zou er een RS6 Sedan uitkomen??
via Android app
@maikelvanberkel: niet, daar zijn de RS5 en RS7 voor. Het zit een beetje in het DNA van Audi om de focus bij de RS-modellen sterk op de estates te leggen
Heeft die Ultra nou 150 of 190 PK…?
@Davidov:
met 150pk haal je geen 232km/u in zo’n bak… (met 190pk ook niet echt vlot)
“Bovendien prijkt er op de optielijst nu ook een setje koplampen die alleen nog maar LED’s hebben.” – dat was al het geval, die heb ik er namelijk inzitten. Ik vind de centrale navi wel een hebbedingetje, maar meer ook niet.
S6 klinkt als een NewHolland tractor..
@snrkul: ja gave sound hebben die New Holland tractors he? Een echte V8 roffel..
Doe mij maar de ultra. Zei Dries Roelvink.
Wat wordt die ultra saai na zo’n S6 gezien te hebben.
En dan ook nog een grijs interieur…

Ik vind er dus echt niks aan.
Lekkere vlotte achtergrondmuziek bij zo’n saaie auto.
Wie deelt deze mening : in bezit gehad 3.0tdi Quattro 2008 / Audi 3.0 biturbo 2013, en op hoge snelheden rijdt het nieuwe type niet zo koersvast als het oudere type ? Wie deelt deze ervaring ?
@TimD: Op je achttiende al in het bezit van een 3.0tdi Quattro 2008…
Meningen zat hier, ervaringen wat minder.
@malefunk: nee bouwjaar 2008 in 2010
@TimD: En bouwjaar 2013 in 2015?
Autoblog je zegt het zelf wel eerlijk van je denkt vast hij staat weer naast de dikste en meteen een S6…

Ik geniet altijd van jullie filmpjes maar vergeten jullie niet ook de normale auto voor de normale consument ? En dan bedoel ik niet een standaard golf weer

Neem de honda civic, 7 jaar geleden hebben jullie de type R hiervan review gedaan en in 7jaar tijd geen enkele review over de normale civic of nieuwe civics…accord volgens mij nog nooit filmje over geweest…

Of ik zie iets over het hoofd en ja zal wel horen dit zijn saaie auto’s…achja wie rijdt er een echt spannende auto, het gros niet. Zal wel leuke zijn als er ook eens aan niet gelijkte merken modellen aandacht zou worden besteed…
@johanw: Lieve Johan,

Waarom gebruik jij soms wel, en soms geen leestekens?
Het is maar een wilde gok, en correct me if I’m wrong… Maar hebben ze daarom niet ook voor de A6 ultra gekozen?

Ik vermoed dat ze deze type automobielen overslaan omdat daar niet zo ontzettend veel Audi / BMW sceptici over struikelen en dit forum leeg zal lopen….
@malefunk:

Lieve malefunk..A is dit een van de geijkte merken en B kan de gemiddelde burger geen 50 ruggen stuk slaan voor een auto al is het een ultra.

Vindt autoblog een honda of vergelijkbaar merk niet interessant? In 7 jaar tijd 1x een civic reviewen en dan enkel de type R is wel karig toch? Maar wel klagen dat het aanbod zo beperkt is/wordt…

Ik reageer hier alleen mee op feit dat Wouter zegt je zal wel denken ik sta weer naast een S6. Ja dus…pak eens keer wat anders dan de zoveelste facelift van een auto model die al zo vaak voorbijkomt.
@johanw: A: Las ik nog gelijkte en had geen flauw benul dat je ge-ijkte bedoelde…
B: Er zijn al genoeg blogs en autotests die dat op die manier doen. Je beantwoord eigenlijk je eigen vraag al een beetje… dat is toch wat minder spannend om naar te kijken.

Ze pakken graag de wat “ruigere” modellen en dat vind ik persoonlijk ook leuker om te zien.

Johan, schroom je niet… Stuur ze elke dag een mailtje! Wedden dat jou Honda binnenkort van je scherm spat?
@malefunk:

dat hoeft niet want mijn inmiddels oude auto, de Civic Type R die hier ooit getest is was letterlijk mijn Auto, de 80-xb-nk

dus die ervaring heb ik al;-)

maar ik begrijp je best, spannende autos dat trekt publiek. Posters hebben mensen meestal van een lambo etc boven hun bed hangen.

maar ware het niet dat hier wel tig nieuws wordt besteed aan standaard VW, Audi, Seats etc wordt besteed.

kijk eens hier links op het scherm en klik op VW en Audi, dan heb je wel 100x zoveel nieuws.

Het is gewoon superkarig en ook een mankement dat men geen interesse toont in een Civic of een Accord etc.

ik zou eerder komen dan dat ik elke keer de snelle onbereikbare autos enkel zie. Als men dit echt alleen maar zou doen omdat dat interessant is, kan men ook wel kappen met leaseportal etc en aandacht besteden aan de 1.0 gebakjes of muesli autos van VW etc. dus je argument gaat beetje mank.

Het is japans en dus niet interessant.
@johanw:

Welk argument zou dat moeten zijn?
Ik geef mijn mening dat ik liever naar de ” ruigere ” varianten zit te kijken. En constateer dat er al meerdere bladen / websites / blogs zijn die de standaard autoreviews doen.

Er mag van mij absoluut meer diversiteit in, maar ik zit persoonlijk niet te wachten op een review van de nieuwste Hyundai i30.

Ik zit juist op autoblog omdat zij niet het standaard nieuws brengen.
@malefunk:

nou het is juist aardig standaard aan het worden. Je ziet bijna niets van merken wat niet uit Europa komt. Op autoweek en autoblog komen soms tegelijkertijd dezelfde autos naar voren.

en ja ik zit ook hier op autoblog voor deze leuke autos maar wil ook graag reviews van autos die het gros ook kan kopen en dan niet alleen maar die Golf etc.

het is gewoon echt een mankement als je een automerk wel opneemt in je lijst van merken maar in 7 jaar tijd van de civic 1x review uitbrengt of nog nooit een accord. of wil je enkel eenzijdig nieuws..

zelfde gaat ook op in andere markten hoor. vraag een willekeurig iemand naar wat een goed audiomerk is en men noemt Bose op, maar de kenner weet dat het regelrechte troep is waar je veels te veel voor betaald. maar ach zo wordt het goede ook niet te snel te duur ;-)
@johanw: Groot gelijk heb je, voor mij is een Honda zeker interessant en zelfs interessanter dan Duitsers. Vind persoonlijk ook jammer dat te weinig zulke auto’s aanbod komen. De nieuwe Honda Civic Type R mag zeker getest worden of de Civic Tourer, Accord, maar ook Mazda’s. Mitsubishi’s, Nissan’s en Lexussen zijn welkom.
@japancars:

ja ik ook!! ik zou enkel nog sneller naar een autoblog komen. Maar goed een Autoweek heeft hier ook last van maar in mindere mate.

En veel reageeerders alhier zijn ook liefhebbers van Japanse autos, dus snap niet dat Autoblog in 7 jaar tijd enkel een Civic Type R kan testen maar voor de rest geen normale Civic of uberhaupt een gloednieuw model als de Civic Tourer ofzo.

een Accord, door velen geroemd als een van de beste d segment autos, maar op autoblog wordt deze gewoon doodgezwegen. En dan maar roepen dat het zo zonde is dat japanse autos uit europa verdwijnen. Ja wat de boer niet kent wordt ook niet verkocht, maar ook niet als je er aandacht aan besteed.

zonde, wat autoblog kan ik juist de losse benadering wel waarderen…jammer dat ze alleen ook meegaan in het geijkte spul dat je overal tegenkomt om te reviewen etc.
@johanw: Gelukkig iemand die er ook zo over denkt. Toevallig zat ik eraan te denken in het weekend hoe jammer het is dat sommige Japanse wagens verdwijnen uit Europa en een enkele wereldwijd. Neem de Mitsubishi Lancer Evo X, als het goed is stopt de productie aan het eind v/h jaar dood en doodzonde.
@japancars:

ja verdwijnen…uit Europa en zeker NL kan ik dat nog wel begrijpen, mede door het doodzwijgen in de media is daar onderdeel van. En een accord is de best verkopende sedan wereldwijd in zijn segment, vreemd dat een Porsche 911 nog minder zeldzaam is dan een accord alhier he ;-) ach ja ik vind het ene kant dan ook wel weer leuk om in een Accord daardoor te rijden maar het is wel vreemd ja.

Waar je in andere werelddelen echt gave Japanse autos hebt, wordt onze markt echt heel klein. Zelfde is geldig voor Franse autos, geen V6 meer te bekennen of leuke coupe etc.

Dan maar importeren, maar ik vindt het lastig een auto te kopen vanuit de VS ofzo, zonder deze zelf te zien of even proefrit maken.
@johanw: Dat komt ook mede door VAG, ik bedoel Seat, Skoda zijn gewoon Volkswagens geworden met een iets andere lichtunits. Dan heb je daarnaast Volkswagen zelf en Audi dit zijn gewoon al 4 saaie merken. Saaie auto’s voor saaie mensen. Europa is wat dat betreft gewoon saai geworden met name in de laatste jaren, dat ben ik met je eens. Mij doen al deze merken gewoon niks echt niks.
Een aantal leuke Japanners zijn niet eens in Europa te krijgen, neem Acura hier vrijwel onbekend.

Naast Japanse auto’s zijn ook wagens uit de VS welkom o.a. dikke suv’s uit de VS en ander leuk spul. Klopt aan importeren kleeft natuurlijk ook wel een aantal nadelen.
@japancars:

klopt…een accord sedan met 270pk is in de VS gewoon zo te verkrijgen..of die dikke Accord Coupe, ook zo een mooie auto.

mijn broer heeft nog een Legend Coupe 3.2 liter V6 als hobby auto en mijn pa een Accord Coupe 3 liter V6, echt leuke autos maar dat waren al de laatste coupes. De Prelude, CRX weg….

het is jammer maar onze markt wordt echt saai, het is helaas waar.
@johanw: Hey altijd leuk om de Prelude te horen, zolang het aantal liefhebbers van Japanse auto’s toeneemt komt het goed hoop ik. Als Nederlanders gewoon durven te kiezen i.p.v. voor het onopvallende veilige te gaan is er hoop.
@johanw: Gelukkig hebben we Subaru gehad en dat was gelijk een v/d leukste vond ik namelijk de nieuwste Subaru WRX STI.
@malefunk: Heb je de nieuwste Civic Type R wel gezien? http://www.netcarshow.com/honda/2015-civic_type_r/800×600/wallpaper_03.htm

Heb genoeg ervaring met Japanners en sinsdien kan ik je zeggen voor mij niks anders meer. Het publiek hier is meerndeels badge geil dat verklaart gelijk ook een hoop.
@japancars: I rest my case….
Gelijkte is geijkte merken:-)
Zullen we hem Waudie gaan noemen ?
Mooie van Bommels @Wouter ! ;)
doe mij maar een s6 ultra aub :p, lijkt me wel wat als gezinswagen
kan me best voorstellen dat je gaat twijfelen als je een m3 sedan voor 104K ziet staan tegenover een S6 voor 108K….
@arashrsf:

Twijfelen voor welke kleur je gaat opteren als je de M3 koopt? ;)
De S6 klinkt als een diesel, of AB heeft een gare microfoon gebruikt…
@RacerX:
Met de microfoon van AB is niets mis..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).