Dit rijden de superrijke kids uit Iran

Auteur: , 32 Reacties

Ook als Iraniër kun je er een plezierig supercarleven op nahouden.

Wie bij Iran louter aan onderdrukking en weinig luxe auto’s denkt, moet zijn beeld van het land nodig bijstellen. Er is in de afgelopen jaren een bovenlaag met ultrarijken ontstaan, die maar wat graag te koop loopt met het in korte tijd opgebouwde vermogen. Of in dit geval: te koop rijdt. Dat buitenlandse auto’s in Iran 140 procent duurder zijn vanwege een belasting die is ingesteld om de Iraanse automarkt te beschermen deert de rijken. Integendeel: de Maserati’s, Mercedessen en McLarens zijn er steeds prominenter aanwezig. Iets dat we in dit overzicht met 13 dikke decadente droomwagens uit de straten van het Perzische land al lieten zien.

Denk je is fissa?

Dat de hele westerse media het nu over de rijken uit Teheran heeft, is te danken aan het succes van het Instagram-account Rich Kids of Tehran, waar puissant rijke kids vanuit Irans hoofdstad een maand lang de meest protserige objecten postten. De pagina, die zo’n 100.000 volgers had vergaard, is inmiddels offline gehaald. Volgens bronnen zou de Iraanse geheime dienst daar een groot aandeel in hebben gehad.

De Iraanse rijkeluiskinderen zijn echter vrolijk doorgegaan op een ander Instagram-account: The Rich Kids of Tehran, waar je kunt meekijken in het luxe leven van de superrijken. We hebben de automotive pareltjes uit hun levens verzameld in een gallery: check ze HIERRR.32 reacties

Nou nou poe poe, stoer hoor.
Hahahaha, het is echt niet zo dat Iran een achterlijk en achtergebleven land is. Op de één of de andere manier leeft dat beeld hier wel, terwijl ze daar bijna net zo modern zijn als wij hier (in de steden). Natuurlijk is er nog wel een dingetje kwa gelijke rechten tussen mannen en vrouwen, maar dat is in privé kringen blijkbaar al opgelost (zie foto 10).
@roppp: je ziet 5 rijke mensen en je trekt die conclusie? Wat Mij betreft een overhaaste generalisatie.
@maxx1: nee hoor, ik ken toevallig een paar Iraniers en dan hoor je wel eens wat meer over hun land.
@roppp: hoe rijke Iraniërs over hun land praten is niet representatief voor het hele land omdat zij immers met de rijken omgaan…
@maxx1: deze zijn niet rijk.
@maxx1: wie zegt dat het rijke Iraniërs zijn waar hij mee babbelt?
@roppp: Dus ze zijn nog steeds achterlijk.
@berlinetta: het is maar hoe je het bekijkt ;-)
Classy die patek met mooie diamantjes…
Achtergebleven land is het zeker niet, maar de religieuze politie en geheime dienst hebben veel macht en bevoegdheden; in een land wat strenge islamitische wetgeving toepast is dit soort decadentie behoorlijk gewaagd.
@406_v6: niet voor de hoge klasse.
Zo zie je maar weer dat onderdrukking op basis van welke ideologie dan ook, geen enkele zin heeft.
Ook daar een patscultuurtje… Zie je vaker rond de evenaar…..
Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Perzen de meest walgelijke smaak hebben.

Nu is het bijzonder om met bijvoorbeeld een standaard Ferrari rond te rijden. Als er meer Ferrari’s rondrijden en de behoefte om op te vallen niet gestild kan worden, dan moeten wij onze borst nat maken. Ik voorspel dat er minimaal 3 autobloggers zullen sneuvelen aan de gruwelijke wandaden in de vorm van ‘tunning’.

Je kan iemand toch niet serieus nemen die puntschoenen draagt (die een punt hebben waar menige erecties een puntje aan kunnen zuigen)? Of iemand die zijn wenkbrauwen epileert en zijn anus bleekt?
@drugsrunner: ik begrijp niet helemaal waar dit verhaal aansluit op dit artikel
Werkt goed dat embargo!
Iran is dat niet het land waar je mag wegrotten in de gevangenis na een theaterstukje met 3e rangschikking figuranten als je het woord mensenrechten gebruikt? Negeren dus dit soort tuig.
Allemaal normale auto’s lijkt me en jeeeej 1 Ferrari hahahah en een Iraneese hoer in de aanbieding woe
Tja, dat de gemiddelde autoblog lezer niet verder komt dan de grens van België ( en alleen om 1 x per jaar illegaal vuurwerk te halen) dat blijkt maar weer.

Ben 3 jaar geleden in Iran geweest op vakantie, naast het feit dat ik heel de week alcohol heb gedronken (officieel cel straf van 3 jaar, tenzij je bij de elite hoort) feest na feest heb bezocht, lekker een weekendje ben gaan skiën….en de enigste toerist daar was (heeft veel voordelen) valt het allemaal erg mee. Voor wat auto’ betreft mag ook gezegd worden dat de Politie met splinter nieuwe Mercedes E en C klasse’s rijdt. Dan mag je zelf toch ook iets leuks hebben…. Iran heeft de jongste bevolking van Azië en zodra het regime daar valt wordt het het nieuwe Thailand…dat zeggen de jongens in Theran.
@slickrick: Nog steeds een kut land.
@slickrick: Maar JUIST daardoor moet je dan toch zeggen dat je zo’n land inderdaad moet boycotten? Als je als normale burger daar verdacht wordt van iets ‘fouts’ te hebben gedaan, kan het je leven kosten. Als je de verkeerde mensen boos maakt, kan je zomaar opgepakt worden.
Maar dan weer niet voor iedereen: want als je dan bij de toplaag hoort, dan ken je mensen en kom je er onderuit. Dat is om kotsmisselijk van te worden.
En als je dan aan die kids denkt die een beetje lol hebben en dat Happy video’tje hebben gemaakt… die kunnen een jaar niet zitten of liggen door de 91 zweepslagen die ze krijgen… Als je nog niet misselijk was, moet je eens denken dat je vriendin of zusje 91 zweepslagen voor helemaal niks fouts gedaan te hebben.
Ik hoop dat het meerendeel van de Iraanse mensen gelukkig zijn en normaal gesproken niet bang hoeven te zijn; maar elke Iranier ‘om normen en waarden’ beslissen dat andere lijfstraffen / gevangenisstraffen moeten krijgen; nee sorry; die mensen maken me misselijk. En het zelfde voor de mensen die er doordat ze een rijke pappie hebben, daar onderuit kunnen komen.
Dat een vrouw nog in bikini op de foto wil in dat land met die ‘religieuze politie’ daar… call me a pussy, maar deze jongen gaat in dat land zelfs niet even lekker vakantie-car-spotten :-| …it’s a strange world…
@bietje: Oh ja… vergeet ik nog te melden dat je daar initieel 91 zweepslagen voor je kadaver krijgt als je vrolijk het liedje ‘Happy’ op youtube zet… maar goed… off-topic
Maar o wee als je uit volle borst ‘Happy’ zingt in je pretmobiel! De striemen van zie zweepslagen zijn nogal een nadeel met die kuipstoeltjes…
Ik kan mijn afgunst hier wel neerzetten. Maar ik zal eerlijk zijn. Ik ben vies jaloers.
Ik zie een shisha en een cameltoe
En ze maken hele goeie bomen en granaten daaro….
@pikes83: groeien de bomen zo goed in die contreien?
@sleepyj: De geldbomen wel zo te zien.
De grap van die foto’s is, dat er nog geen moer veranderd is sinds men de Sjah heeft weggejaagd in de zeventiger jaren,
De Sjah stond voor dit soort decadentie en de geheime politie de Savak geheten (weet ik niet zeker meer) pletterde de tegenstanders van het regime rücksichlos de kerkers in net als de Ayatollahs deden
De Sjah van Perzië (zo heette het land ooit) was een regelrechte petrolhead en heeft menig mooie nieuwe en exclusieve wagen in zijn bezit gehad.
Dus eigenlijk zie je hier wat je overal ziet : er wordt een bordje met een andere tekst op de deur gehangen ( Islam) en men gaat vrolijk verder.
Hebben we gezien met het ex-communisme en met meer zaken in het leven

De honden blaffen, de karavaan trekt voorbij. (Alles blijft bij het oude)

p.s. Iraniërs of Perzen zijn GEEN Arabieren !
Fuck de auto’s, alleen voor de vrouwen zou ik er al heen willen. Vrienden die er geweest zijn vonden het een fantastisch land. Laat veel AB lezers maar denken dat het allemaal geitenneukers zijn en lekker oprotten naar Lloret de Mar, ik ga sparen voor een ticket naar Teheran!
Hoeveel van deze lui hebben inmiddels de doodstraf gekregen in het fijne Iran?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).