Audi RS6 (C6) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 115 Reacties

Een supercar in stationverpakking. Dat is in het kort waarom je een Audi RS6 koopt. Ook van de derde generatie A6 (interne fabriekscode Typ 4F, in de volksmond C6) verscheen in 2008 de RS6.

Onder de motorkap een V10 die was afgeleid van de V10 uit de Lamborghini Gallardo, mooier wordt het bijna niet. In de RS6 werd het blok iets verkleint naar 5 liter rond, maar er kwamen ook twee turbo’s bij. Het resultaat: 580 pk en prestaties waar je je niet voor hoeft te schamen. De sprint naar de 100 (4,6 seconden) is nog niet eens het meest indrukwekkend, het is vooral hoe de RS6 daarna blijft gaan en gaan, wat de RS6 onderscheidt van de rest van het wagenpark.

Na de facelift van de A6, verscheen er ook een RS6 sedan. De RS6 Avant bleef en blijft het meest populair, dus ook gebruikt zijn de sedans in de minderheid.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn zo’n veertig Audi RS6-en te vinden, waarvan 15 van deze generatie.
 • De Avant is veruit het populairst, op dit moment staat er slechts één sedan te koop.
 • Naast grijs en zwart, zijn er ook redelijk wat blauwe RS6-en te vinden.
 • Prijzen beginnen bij 35.000 euro.

Pluspunten

 • Ruimte
 • De RS6 is een echte alleskunner.
 • De Alpen lagen nog nooit zo dichtbij.
 • Imago

Aandachtspunten

 • “With great power comes great financial responsibility.”
 • Brandstof- en onderhoudskosten.
 • De automaat staat bekend als redelijk probleemloos, maar ververs olie en filters het liefst om de 30.000 km om dit zo te houden.
 • De V10 is goed te tunen, maar let wel op wie dat heeft gedaan. Het standaard vermogen is 580 pk en pakweg 700 pk is te halen door alleen te chiptunen. Door montage sportkatalysatoren, andere uitlaat en sportluchtfilters kan 760 pk haalbaar zijn. Met grotere turbo’s komt 850 pk in beeld, maar er zijn altijd partijen die nog meer pk’s uit het blok claimen te halen. De V10 kan het redelijk goed hebben.
 • Olielekkage aan de achterkant van het blok, bij de pakking tussen het blok en versnellingsbak. Is te controleren door onder de auto te kijken en de plaat onder de motor los te halen. De V10 moet eruit om de pakking te vervangen en de kosten lopen daardoor fors op.
 • Lekkage of verstopt raken van slang naar ruitensproeier achter (Avant). Kan op de MMI navigatieunit/audio versterker lekken en tot serieuze problemen leiden.
 • Naald brandstofmeter blijft onderin na tanken.
 • Elektrische parkeerrem die niet wil lossen.
 • Navigatie kan storing geven “controleer navigatie DVD A.U.B.” wat kan duiden op een versleten laseroog van de DVD speler.
 • De optionele luchtvering kan lek raken. De auto zal dan scheef gaan hangen na een tijdje geparkeerd te hebben gestaan.
 • Keramische remmen: in theorie gaan ze een autoleven (300.000 km) mee, in de praktijk niet altijd. Ze zijn behoorlijk duur om te vervangen, dus controleer de staat goed als je een RS6 bekijkt waar ze opzitten.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!115 reacties

ik zou er zelf nooit een kopen, je weet zeker dat hij word gejat.
@MrSkyline:
Waarom? Niet iedereen heeft z’n auto ’s avonds voor het grijpen buiten staan. Onze 3 auto’s staan gewoon ’s avonds in de garage, komt niemand zomaar bij.
@whatisdis: niet iedereen heeft 3 garages..
@whatisdis: Als ze je auto echt willen hebben,dan ben je gewoon je auto kwijt.Garage of niet.Een zwager van mij is zo in twee dagen de tijd z’n 5 serie en 3 Cabriolet en de volgende dag de leen 5 en leen mini cabriolet.Plus z’n halve woningraad.Het leven van je vrouw en kinderen is meer waard dan zo’n kutauto.
@sydney: als je een garage hebt dan wordt de kans een stuk lager. De meeste criminelen die dit soort auto’s stelen zijn niet per se domme mensen, en willen natuurlijk niet meer risico lopen om bij iemand in te breken die thuis is.
@sydney: ongeveer hetzelfde gehad met een X5, hele huis overhoop, waardevolle spullen weg, sleutels gepakt en X5 weg. 3 maanden later stond er een nieuwe en het verhaal herhaalde zich wederom ondanks alle rolluiken en de hele bende.
@ghost: je moet de autosleutels ook altijd in de vagina van je vrouw stoppen als je gaat slapen. Niet in ergens in de la van de keuken ..
@ghost: Sleutels liggen hier altijd op de tafel. Vroeger al van pa geleerd, liever dat die gasten de sleutels snel vinden. Anders komen ze nog naar boven om erom te vragen.
@azenomei: Doe ik ook altijd..
@sydney: keer naar een fatsoenlijke buurt verhuizen dan
@joostvis: Laren NH
@sydney: is dat fatsoenlijk?
@sydney: Ik vind van niet, mijn auto is me meer waard dan zo’n ***kind.
@alcantara: Als jij zo blijft denken kom je niet ver in het leven…
@alcantara: haha lol denk er ook vaak zo over!
@sydney: ken jij mijn vrouw nog niet
@sydney: doet die toch iets goed fout. Heeft die er niet zelf iets mee te maken? Haha
@whatisdis: stoer hoor, 3 garage plekken!
@michiel1: wat is daar stoer aan?
@sebasjuhh: heelemaal niks, gewoon overbodige informatie om te laten zien dat hij (waarschijnlijk zijn ouders) 3 garages heeft…..
@whatisdis: onze RS6 stond ook gewoon binnen hoor ;) maar ook gejat dus maakt niets uit
@whatisdis: “onze 3 auto’s staan gewoon s’avonds in de garage” het is geen opschepblog eh ……
@rauto: en ook geen jaloersblog…
@bisazza: hoezo zou ik jaloers zijn ???
@whatisdis: De 3 auto’s van je vader…
@whatisdis: laat ze maar lekker lullen… Jaloersie siert de mens nietwaar. K zou ook nooit een huis willen hebben zonder garage en me ouders ook niet weet ik. Lekker boeiend wat de rest er van vind of je 1,3,7 of 120 parkeerplaatsen tot je beschikking hebt haha
@MrSkyline: maar eens vind je hem weer terug hoor. Vaak afgebrand in een of ander bos of woonwijk ;)
“With great power comes great financial responsibility.”
Geweldige quote! En 100% mee eens. Als je een RS6 koopt moet je niet gaan miepen over de onderhoudskosten. Mijn beste buurman doet dat dus met zijn S6 avant.
@screamgt: De grap met dit soort auto’s: wie zo een auto kan onderhouden, kan hem ook nieuw aanschaffen. Niet zeuren als je hem koopt, en niet kunt betalen, en je hem wilt verkopen en niet aan de straatstenen kwijt kunt!!
@screamgt: Ook al heb je veel geld, reparaties van 10k+ zijn nooit leuk…
@crackdavid: Niet leuk maar bij een Audi wel te verwachten. Iedereen weet dat, het is niet voor niks dat je voor 3.000 euro al een S8 kunt kopen. Je moet gewoon weten waar je aan begint en niet blindelings een auto kopen.
@screamgt: motoren lopen ook nog weleens stuk. En dan zijn reparaties van 10.000 geen uitzondering.
Gevoelig voor diefstal lijkt me ook wel een puntje van aandacht.
Wouter echt die trui, ben je aan het klussen?

ontopic: Briljante auto en dat geweldig v10 geluid. Mooie tijd was dat, met ook de M5 V10
Zijn er daadwerkelijk mensen die zo’n auto kopen?
@donvincenzo: Net als er mensen voor een E60 M5 V10 zijn :)
Al zijn die kwalitatief echt stukken minder helaas, dat was met de E39 wel anders.
@bofkont: breek me de bek niet open. Vorig jaar nog een E60 (535D) en een E39 (523i) naast elkaar op de brug gehad. Hoewel de E60 een veel duurdere en luxere uitvoering was, stak ALLES beter in elkaar bij de E39. En dat terwijl de E39 minder gped onderhouden was en bijna het dubbele op de teller had staan. Echt, de E60 is een misstap geweest. Hoe gaaf ik de E60/E61 ook vind.
@ej20g: Klopt helemaal :):)
@bofkont: Oh, ik snap best dat mensen zo’n auto willen hebben hoor, maar kópen? Je kunt ‘m toch ook gewoon ergens meenemen? ;-)
@donvincenzo: hahahaha +1
@donvincenzo: Blijkbaar wel.
@donvincenzo: Ik heb er net een gekocht 😂
Potverdorie lekker potverdorie.
via Android app
Extra puntje, het hydraulische systeem dat overhellen tegengaat wil nog wel eens lekken. Ik meende dat er een fix voor was, maar ben er niet zeker van.

Voor de rest heb je een praktische estate met bulten vermogen die redelijk incognito over de weg zoeft. Een door mtm/abt getunede RS6(R) C6 is de ultieme sleeper. Als je niet zoveel om de maandlasten geeft een perfecte alleskunner.
@knipperlichtje: welk hydraulisch systeem? De motorsteunen?
via Android app
@draadloos: dynamic ride control, de dempers zijn diagonaal met elkaar verbonden. Een pomp past de druk per demper aan.
@knipperlichtje: Had de C5 ook niet zo’n systeem ? Die gingen gegarandeerd stuk.
@knipperlichtje: Ik noem een RS6 nou niet bepaald een sleeper! Vies dik ongehoord ding is ’t . .
Goed filmpje, veel goede informatie. Fijn om te zien dat Wouter er dus wel degelijk verstand van heeft en t goed kan vertellen!
handig voor de mensen die nog even een rs6 nodig hebben voor wat “werk” weten ze meteen hoeveel er zijn en waar op te letten!
Heb 1 keertje goed gas gegeven in zo’n ding. Denk een tel of 15 strak vooruit gekeken. Zat al op de 300km per uur. Was niet de bedoeling dus voetje eraf. Wat een monster is dat blok.
@drijver: 14 seconden op 200 15 op 300???
@robin121089: Das die dubbele turbo natuurlijk ;)
@robin121089: Hij zegt nergens dat het vanuit stilstand was.
@SimonMc: Inderdaad, was het ook niet. Ik reed al op de snelweg.
Leuke occasion tip autoblog! Ik vindt het altijd zo’n wagen voor de wintersport, zal wel komen door dat Top Gear item
@henkhupelschoten: is er een topgear item met deze RS6?
@robin121089: Al zo’n 6 jaar geloof ik…
@henkhupelschoten: oh???? Heb je een linkje?
Heerlijke Rs6 door zijn heerlijke V10 DE RS6 der RS6’en. Begrijpelijk dat de keramische remmen vervangen moeten worden na 300.000 km. Kortom gewoon een hele goede auto.
@panamera760:
Sorry, maar een auto waarbij ik elke 30k de bakolie moet vervangen en die een lekkende pakking tussen het blok en de bak heeft vind ik niet bepaald een top auto.
Zeker niet als je ziet wat ze er voor durven te vragen….
@jrk68: JIJ moet dat niet doen he, doet de dealer wel voor je. :)
@Bartholomeo:
Ja en dan de rekening krijgen voor niet verleende diensten….
Leer mij die gasten bij de lokale Audi dealer kennen….
deze auto’s worden ook erg graag met een set valse platen gebruikt voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen om vervolgens ergens brandend achtergelaten te worden
@hillegaar: joh je meent het, is nog nooit vermeld op AB , bedankt voor de tip ;)
Geniale wagen in zijn tijd en nog steeds.
Dat de motor makkelijk en veilig te tunen is, is toch geen nadeel?
@patab: “maar let wel op wie dat heeft gedaan.”

Vooral dat dus.
@SimonMc: zoveel kan er niet mis lopen denk ik toch? Als degene die het heeft gedaan tenmiste geen slechte reputatie heeft of 2 linkerhanden, dan is da helemaal geen ramp? Ik weet niet hoe het met chiptunen zit, maar grotere turbo’s erop zetten is toch niet iets dat iedereen zomaar effe doet.
@patab: geverifieerde en erkende software is waar het nog wel eens aan scheelt..
@patab: Je hebt liefst ook wel iemand die goede kennis over een bepaald merk, of zelfs bepaald type heeft. Voorbeeldje, kameraad van me bracht een tijdje geleden z’n CLA45 naar Brabus voor oa chiptuning. De mensen waren daar echter niet te happig op, ondanks de forse prijs die ze daar voor aanrekende.

Bleek dat één van de eerste lichtingen van die CLA45/ A45 geleverd werden met een turbo met een fabricagefoutje in. Dat kwam pas aan het licht na een chiptuning, waardoor bij minstens één klant de turbo uit elkaar vloog. Gezien voor Brabus reputatie op de eerste plaats kwam, en daarna pas geld, wilden ze zijn auto niet chiptunen omwille van reputatieschade.

Pas na een aantal keren goed aandringen, wou Brabus het doen op voorwaarde dat ze er 100% zeker van waren dat zijn auto niet bij de lichting zat met die foutieve turbo. Bleek dat zijn auto ok was.

Lang verhaal kort, had hij zijn auto binnengebracht bij Jan met de pet, hadden ze zijn auto waarschijnlijk probleemloos gechipped, en dat aan 1/5 van de prijs zonder al dat aandringen. Maar wie zegt dat dan een tijd nadien ( kan zelfs jaren zijn ) die turbo niet uit elkaar kan vliegen, met alle gevolgen vandien?
@SimonMc: ik weet niet of je het dan nog als een fabricage fout moet bekijken als het pas na het tunen kapot gaat. Als ze een auto in elkaar steken dan houden ze wel rekening met een kleine marge, maar als je de vermogen probeert te verhogen dmv software dan is de kans altijd reëel dat er hardware matig iets kapot kan gaan. In het geval van Brabus waren ze misschien wel over de marge gegaan in het eerste geval.
Maar ik begrijp jouw punt wel, als je jouw auto bij Jan modaal laat chiptunen en er later iets mee gebeurd dan is het begrijpelijk dat ze het verzwijgen. Zo’n bedrijven zijn meestal ook kleiner dan Brabus, dus hebben ze geen naam die zeer hoog moeten houden.
@patab: Het was echt wel een kwestie van een foutieve turbo ( gietfout of rollager, wie zal het zeggen ), en ze hebben dus wel degelijk zijn auto gechipped zodra ze er zeker van waren dat zijn auto al uitgerust was met een niet-foutieve turbo.

Zéker Brabus van alle tuners, gaat niet over marges. Zoals ik al zei, de prijs voor de chiptuning alleen al was het 5-6 voudige dan wat je bij een andere chiptuner betaalt, maar de vermogenswinst niet meer dan wat een andere chiptuner belooft.
@SimonMc: dus eigenlijk zou de turbo ook gewoon kapot zijn gegaan als die niet getuned werd.

Hoeveel vermogen haalt Brabus uit zo’n 2 liter turboblok van Mercedes eigenlijk? Ik ben ook serieus aan het denken om een A45 te kopen en wat extra vermogen is altijd leuk natuurlijk
@patab: Misschien heb je wel een punt dat die turbo uiteindelijk wel kapot zou gegaan zijn, ongeacht de tuning of niet. Brabus heeft er 40 extra pk’s uit weten halen, wat het totaal op 400 pk brengt. Ook heeft hij de limiter er af laten halen, en is de topsnelheid nu 273 km/h “verified” ( staat geschreven op een motorplaatje ).
@SimonMc: oh, das wel nice. Weet je toevallig de prijs ook van al deze ‘extra’s’?
@patab: Heb de prijslijst nog eens bekeken, waar ook meer info op stond. Je krijgt 40 pk en 50 Nm extra, en dat kost je (installeren inbegrepen) 3800 EUR op de kop af. Ik ben niet 100% zeker ( want ik zie het niet apart vermeld staan), maar ik denk dat ze voor dat bedrag de limiter er ook afhalen.
@SimonMc: das wel een hoop geld dan, maar ik denk dat er wel enkele overbodige opties eraf kunnen, anders maar eens heel lief zijn voor de vrouw des huizes en haar heel lief aankijken en hopen dat ze het door gaat hebben!

Ik weet niet of dat het dat wel waard is om 4000€ neer te tellen voor 40pk.
@patab: Ik zou dan voor de CLA45 gaan, is toch wat meer auto. Heeft ook een mooie stroomlijn en zal dus lekker zuinig rijden op de snelweg.
@gop1: Hoezo meer auto? En wat betreft het verbruik, daar ga je niet zoveel verschil in terug zien denk ik hoor. Hoogstens een halve (?) liter per 100km?
En smaken verschillen natuurlijk!
Rijden al 6 jaar met deze wagen, zalig apparaat! Belangrijk minpuntje: onderstuur ++. En nieuwe motor kost 20+k (gelukkig onder garantie)…
@Yann: Een Audi met motorproblemen?!?
@SimonMc:
Je verwacht het niet he….
@Yann: de tRSfi motor? ketting?
En lekker warm rijden ook! Heb al van 4 eigenaars gehoord dat ze na 30k kilometers verse turbo’s mochten plaatsen! Zij hebben er leren voor zorgen, maar je wilt het zelf niet meemaken! Lekker warm rijden dus voor je de pk’s gebruikt :-)…

Lekker goedkope te vinden in België ook trouwens :D!
@technopatat: Dat moet met iedere auto..
@technopatat: 4 zelfs.. En dat op die paar rs4 s
Voor mij de mooiste RS6 die er is. Die V10 is verrukkelijk!!
Lekker hoor, zon advies in de toch al zo dure feestdagen. Echt een fantastische auto! Dit model is zo revolutionair, dat ik als autoliefhebber niet zo snel zie dat er nog eens zo’n legendarische auto op de markt komt. Dit model was zijn concurrentie ver vooruit. Fijne dagen verders… ;)
@jaspervdwinden: Welke auto was het eerste een combinatie van een familieauto met een supercar motor? De citroen SM?
@drijver: denk het wel toch? De 6cilinder uit een maserati als ik mij niet vergis?
@drijver: Denk dat die eer naar de Maserati Quattroporte gaat. Al sinds jaren ’60 motoren met race dna.
Dat van die keramische schijven hoor ik vaker, ook bij andere merken. Schijnt dat als je van een beetje stampen houdt, je ze nog wel is mag vervangen. Maatje van m’n broertje had een RS4 met keramische schijven maar die gingen zeker geen ‘autoleven’ mee. En al helemaal geen 300k km. Hoor het bij sommige BMW rijders ook wel.
Verder, vind de motor erg cool. Jammer dat ie zo zwaar is. Zou deze wel als sedan willen, vind ik van achter mooier.
Ik vraag mij echt af hoe lang het duurt om een RS6 hier in Nederland te verkopen? Niemand in Nederland gaat toch zo’n ding kopen? Dus maar hopen op buitenlandse kopers?
Een optionele sprinklerinstallatie zou ook een adviespunt zijn
Linkje onderin is dood.

Verder echt een dikke wagen, met potentie. Kost alleen wel wat.Wel de de sedan graag.
Wouter jij connect echt met de kijker! Top.
Slechtste optie ooit, keramische remschijven.

Is een oneindige kostenpost, tenzij je echt zwaar circuitwerk doet heb je die dingen niet nodig. Verder moeten die ondingen constant een beetje remmen om alles op werkingstemperatuur te houden = sluipverbruik tov. stalen schijven.


Is leuk zo’n RS6 en goedkoop veel snelheid, maar het is geen sportwagen en ook niet echt anoniem. Ben je naar mijn mening even goed af met een S6 of nog beter een dikke diesel. Of als anoniemiteit niets voor je is, ben je beter af met een echte luxebak ->a8.
Goed filmpje! Meer occasionvideo’s over specifieke uitvoeringen/motoriseringen zou top zijn! Ik vond ze de tijd een tikje vermoeiend worden…
@tcdoublem: *de laatste tijd
Is dit niet de 2e generatie A6? (RS6)

En laten we eerlijk zijn, als je zo een auto hebt/rijdt en je niet weet dat je de auto eerst goed moet warmrijden en moet laten afkoelen na het rijden, je het niet verdient om hierin te rijden..

Geldt eigenlijk voor alle geblazen motoren muv een compressor, die heeft hier minder last van.
Namens een BMW rijder en liefhebber: want een fantastische auto…
Dit is de laatste der mohikanen qua cilinders, inhoud.. Downsize… You a b*tch
Altijd al een hele dikke wagen gevonden, heeft op mij meer aantrekkingskracht dan de opvolger. Uiterlijk alleen al.
Mocht de dag aanbreken dat ik het geld er voor heb liggen, is het wel een serieuze kandidaat.
In duitsland staan er echt heel veel. ( mobile.de ) , Heb je ze iets goedkoper.
Sinds audi is begonnen met het iets hoekigere en scherpere design vindt ik deze voorgaande, meer ronde, modellen er nog al verouderd uitzien.

buiten dat om ligt hier natuurlijk een heerlijke motor in.
Nog een erg belangrijk punt is de ketting + ketting spanner, de spanners zijn van slechte kwaliteit, veelal wel vervangen onder garantie al, maar wel iets om te controleren.
Door de bank genomen overvalt deze auto je in alle opzichten, het blijft een crimineel vet ding! Vooral die V10 is erg vet!
@850t5r:
Aa
Ls die V10 vet is lekt hij waarschijnlijk tussen de bak en het blok, dat las ik echter bij de mankementen….
Dus een vette zou ik laten staan….
@jrk68: ik zou er zelf ook niet 1 aanschaffen… Ga eerder voor een RS2…
Dikste RS6 ooit!
Ik heb zelf een S6 V10 5.2…. wat een beest. Mis de turbo van de RS6 dan ook niet.
@chrisauto: Eens je RS6 gereden hebt is de S6 precies een slak hoor. 😜
Geweldige auto om in te rijden.
Vooral als je regelmatig op de duitse snelweg bent te vinden, heerlijk om dan even flink los te gaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).