Audi werkt aan supervette auto configurator

Auteur: , 33 Reacties

Een auto samenstellen in de baas z'n tijd wordt een spelletje.

Audi

Configurators op sites van automerken zijn vaak ronduit ruk. Het ene merk heeft een nog verschrikkelijkere configurator in vergelijking met de ander. Sommige merken hebben door de jaren heen de configurator vernieuwd, door onder meer de intergratie van een 360-graden overzicht tijdens het bewerken. Een merk dat er echt uitspringt? Die is er (nog) niet.

Misschien dat Audi daar nu verandering in gaat brengen. De autofabrikant werkt aan een 3D configurator die realtime een auto door middel van animaties laat zien. De dynamische configurator kan de auto realistisch in beeld brengen door middel van zelf gekozen omgevingen. Het wordt mogelijk om deuren te openen, lampen aan of uit te schakelen, het openen en sluiten van een cabrio en in te zoomen op details, terwijl de auto ten alle tijden scherp in beeld blijft. Auto in een geparkeerde positie op een parkeerplaats weergeven? Geen probleem. De auto rijdend door een tunnel in IJsland simuleren? Ook mogelijk.

“Particularly when it comes to the individual equipment options, our new 3D visualization in the configurator provides customers with an extremely comprehensive, detailed image of the desired model and supports their purchasing decision,” said Thomas Orenz, project manager for the Audi Visualization Engine at AUDI AG.

En dat alles zonder programma te downloaden, maar geïntegreerd in de site van Audi. De 3D-techniek die Audi hiervoor gebruikt is afkomstig uit de gamewereld. Games als Gran Turismo kennen bijvoorbeeld een geavanceerde fotomodus, waarbij auto’s in een gedetailleerde omgeving kan worden weergegeven.

De Duitse autofabrikant lanceert de configurator in 25 landen. Het is niet bekend of wij de configurator ook krijgen. Na lancering gaat de ontwikkeling van de configurator door. Zo moet de 3D configurator in de toekomst animaties in 4k-kwaliteit kunnen weergeven.33 reacties

De 3D configurator is bij de dealer al een tijd beschikbaar, zo heb ik mijn huidige unit ook zo laten configureren :-)
Dit kan ik wel waarderen. Spelen met zo’n configurator is toch altijd een leuk tijdverdrijf. Helaas werkt het vaak niet/traag/ronduit kut of ziet het er helemaal niet zo realistisch uit. Ben benieuwd wat Audi ervan weet te maken.
Lijkt me gaaf. Kan je m ook op de brug bekijken!
@schreute01:
Haha, op de garagebrug zijn natuurlijke habitat.
Laat ie je ook in realtime zien hoeveel olie het verbruikt op dat moment?
Of sjoemelen ze daar mee?
@Rick-dos: Nee, maar wel een CEO grindr.
@Rick-dos:
Seriously?
2009 belde,… ze willen hun grap terug.
@dakloosinmx5: Moet je bij Audi zijn. Zij gaan over de terugroepactie…
@dakloosinmx5: 2015 Mac, we lullen ook nog steeds over roestende Franse en Italiaanse merken. Of hoe kut ze wel niet zijn…dat is zo 1973!
Ik vind dat een goeie grap vrienden mag kosten.
En anders beginnen we over uitstootschandalen… dat is nog maar 2 maanden geleden!
@Rick-dos: can’t wait to tell my lads at the local oil shop about this joke!
@barryyy: If only that joke had a gun this wouldn’t have happened.
@Rick-dos: inderdaad. Gelukkig iemand die snapt dat al die grappen een beetje oud zijn, haha
@Rick-dos: geeeeeeeeeeuuuuuuuuuuwwwwwww
Bij de meesten gaat het mis vanwege alle afhankelijkheden.

Eerste je versie kiezen, door naar de motor. Terug naar het eerste scherm, want motorisering niet voor dat niveau beschikbaar. Nu wel de juiste motor, door naar de kleuren. Terug naar het eerste scherm, want de kleur die je wil is alleen voor het hoogste luxe pakket, niet voor het hoogste sport pakket.

En dan pas kom je bij de opties en de optie pakketten, met alle afhankelijkheden en uitsluitsels van dien.

In feite is een print van de PDF prijslijst nog het meest overzichtelijk.
Het is jusit de bedoeling dat het bagger is, je moet naar de dealer toe, en dan is de drempel al een stuk lager dan vanuit je stoel thuis
@lekkaah: ik vind dit wel ideaal want dan hoef ik niet dat commerciële geklets aan te horen als ik de auto aan het configureren ben en kan ik thuis rustig een beslissing nemen.
@chriscross: o ja, dan moet wel de vrouw van huis zijn
@chriscross: precies.. daarom is het er niet..
audi moet zich alleen weer op de kaart zetten door het braafste jongetje vd klas te zijn sinds het dieselschandaal
Nu nog supervette auto’s maken…
Nice, kun je ook zelf een achtergrond uploaden?
Naast een pinautomaat ofzo lijkt mij wel leuk voor een realistisch beeld
Ik heb liever dat ze werken aan een supervette wegligging
Spannender dan de auto’s zelf!
Een ramkraak simulatie voor je RS6! Vet!
Nu trekt een basis laptopje het al nauwelijks, en nu heb je al een fatsoenlijke internetverbinding nodig. Met deze toevoeging gaat het helemaal onmogelijk worden als je niet één of andere high end laptop met glasvezel verbinding hebt.
Opzich is die van Porsche wel vet als je het in 3D mode zet.
@autoblog

Waar halen jullie dit ‘nieuws’ vandaan? Dit is ongeveer al meer dan een jaar vol actief in gebruik bij de audi dlrs. Sommige zelfs icm virtual reality
Je kunt ook gewoon een rondje in je straat lopen, grote kans dat er meerdere lease Audi’s geparkeerd zijn.
Dat moet wel een hele gode configurator zijn! Ze denken bij Aldi dat ze al bijna op niveau van Rolls Royce zitten…..
Het blijven Audi’s he? :)
Je kunt er zo op het plaatje te zien puike Hyundai’s mee samen stellen. Dat is pas echt voorsprong door techniek!
Audi loopt sowieso voor met haar configurator. Je hebt een mooie wagen samengesteld in no-time. Je hebt zelfs een code die je kan delen met je dealer, zodat je de bestelling gelijk in orde kan maken.

Daar kan BMW nog wel van leren. Talloze keren de configurator geraadpleegd. Werkt te traag en je raakt zo het overzicht kwijt. Dan maar lekker ouderwets via de dealer.
Echt nog nooit mee zitten spelen.
Ik vind de configurator van BMW echt een dikke prima hoor. Alle (!) gekozen opties -tot op badge removal na- worden bijgewerkt in het 3D model. Dat maakt het juist zo leuk en verslavend.

Ik ben nog een andere online configurator tegengekomen die dit ook heeft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).