Audi’s nieuwste leasetopper volgende week te bestellen

Auteur: , 2 Reacties

Ok, beetje misleidende titel. Het gaat hier namelijk om de Q7 e-tron 3.0 TDI. Maar die is wél bijtellingsvriendelijk en zal in sommige kringen wel degelijk een leasetopper worden.

Q7-etron

De nieuwe Audi Q7 rijdt al een tijdje rond over de Nederlandse wegen, maar heel vaak zie je hem nog niet. Waarschijnlijk komt dat vanwege de concurrentie, oa in de vorm van de Volvo XC90 T8, en het feit dat Audi nog geen bijtellingspareltje heeft van de Q7. Ok, hij is al een tijdje klaar, maar hij kon nog niet worden besteld.

Maar daarin heeft Audi nu eindelijk duidelijkheid verschaft. Het bakbeest is vanaf volgende week ‘begin maart’ te bestellen, in het derde kwartaal worden de eerste exemplaren uitgeleverd. Beetje te laat, dat wel, want als Audi die apparaten nou voor januari had geleverd, hadden de gelukkige huurders maar 7% bijtelling hoeven te betalen. Scheelt toch weer.

Even resumeren. De Audi is de enige dikke hybride-SUV die een diesel gebruikt als er niet elektrisch wordt gereden. Wat overigens vrij vaak zal zijn, want de elektrische range is maar 56 kilometer. De 3.0 TDI en elektrische aandrijflijn zijn samen goed voor 373 pk en 700 Nm koppel. Daarvan komt 258 pk van de TDI en 126 pk van de elektromotor.

Belangrijkste puntje nog, om even te kijken of hij in jouw leasebudget valt, de vanafprijs is exact 85.000 euro.2 reacties

Een XC90 is geen concurrent van de Q7.
@mikkeloentje: wat is het dan wel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).