Autoblog.nl autofotografie workshop 28 april 2018

Auteur: , 19 Reacties

Wil jij leren hoe je de gaafste autofoto's kan maken? We organiseren een workshop autofotografie samen met Casper Heij. Je weet wel, die jongen die ook video's presenteert. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Casper foto

We ontvangen jullie graag bij Porsche Centrum Gelderland in Heteren, onze gastheer voor deze workshop. We beginnen met een goede bak koffie, aansluitend geeft Casper een korte presentatie over zijn werk als fotograaf. Die jongen doet namelijk veel meer dan alleen maar stukjes tikken en video’s presenteren. Ook zal hij wat uitleg geven over het verloop van de dag, waarna we zo snel mogelijk aan de slag gaan. Uiteraard zorgen wij voor een paar lekkere auto’s om vast te leggen.

We zullen ons tijdens deze workshop vooral richten op de basisprincipes van de autofotografie: de do’s and dont’s, welke instellingen gebruik je in welke situatie, welke keuzes moet je maken om de best mogelijke plaatjes uit je camera te toveren? Casper zal eerst één en ander demonstreren waarna jullie zelf aan de slag gaan. Tijdens dit praktijkdeel zal Casper er zijn om jullie vragen te beantwoorden. Na het fotograferen volgt er een beknopte afsluiting in de vorm van een kleine borrel.

De dag zal om 09:30 beginnen en eindigt om +/- 16:00. Enkele dagen voor aanvang ontvang je een e-mail met het definitieve tijdschema. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze in het bezit zijn van een spiegelreflexcamera en dat ze begrijpen hoe hun camera werkt. Ook moet je weten wat een sluitertijd en diafragma doen met je beeld.

Biografie Casper Heij
Casper is naast zijn werk voor Autoblog.nl werkzaam als fotograaf. Daarbij specialiseert hij zich (hoe verrassend!) in autofotografie. Voor Autoblog.nl verzorgt hij de fotografie bij een deel van de rijtesten en tijdens de grote internationale beurzen, maar ook diverse autobedrijven, bladen en importeurs maken gebruik van zijn diensten. En uiteraard weten ook particulieren hem te vinden voor reportages van hun auto’s.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door naar de webshop te gaan. Vermeld duidelijk je merk / type camera bij het bestellen van de workshop. De workshop is namelijk alleen geschikt voor cursisten die een spiegelreflexcamera of systeemcamera meebrengen. Wees er snel bij want er is een gelimiteerd aantal plaatsen.

Kosten
De kosten voor deze fotoworkshop bedragen, inclusief koffie/thee en lunch, 125 euro per persoon. Ga nu naar shop.autoblog.nl om de workshop te bestellen maar wees er snel bij want er is een gelimiteerd aantal plaatsen.

Aansprakelijkheid
Gemaakte schade tijdens de workshop door de cursisten wordt op de veroorzaker/ster verhaald.19 reacties

@hhitalia iets voor jou?
@porschepdk: thanx! Vind ik leuk, maar ik heb geen spiegelreflex, laat mij maar lekker met m’n telefoon kiekjes maken van auto’s die ik tegenkom
Volgens mij moet je er snel bij zijn..
Een keertje vermelden was denk ik voldoende ipv 3x, hoog Tell Sell gehalte op deze manier
@343bhp: fijn. Is je glas azijn al leeg ?! Toffe workshop, als ik een goede camera had zou ik zeker meedoen
Gewoon doen jongens! Mocht ik ooit gaan trouwen, dan huur ik sowieso Casper onze topper in.
@rachid: oh je bent van plan om in de toekomst een auto te gaan trouwen?…
@rachid: om al de tüütür autos vast te leggen? 🤔Ben wel benieuwd naar de hele auto polonaise😁
Hmm ik ben aansprakelijk voor schade, dan denk ik dat ik niet mee ga doen. Ik werk nogal ruig en mijn hand/oog coördinatie is waardeloos.
@maferick74: en dat het de dag na het feestje van de koning is helpt waarschijnlijk ook niet echt
So you think you’re a carspotter ..
Leuk!

Maar ik wacht nog even op de Photoshop Workshop van Jaapiyo, dat lijkt me helemaal fantastisch!
@moveyourmind:

Wordt wel verwacht dat je een gele pijl hebt .. en weet wat de voor en achterkant is ..
Ik ben hier een vorige keer bij geweest. Echt een aanrader. Het was een leuke dag, veel geleerd en de hele dag omgeven door Porsches. Beter wordt het niet.
@siemi: Gaan we maar eens proberen dan. Zojuist ingeschreven. Het lijkt me leuk om beide hobbies te combineren. Hoeveel mensen doen er mee? Het is wat minder om met 50 man om een auto te hangen…
Ik vrees dat deze cursus voor mij te snel komt, ik heb mijn camera nog zo lang niet :p (Canon 7D Mk2).
Mss volgende keer, dan breng ik mijn auto ook mee :)
Gaat het om stilstaande auto’s of ga het om het bewegende auto’s fotograferen?
Ah vandaar dat soms die foto’s van de testen zo tegenvallen. Dan is hij er gewoon niet bij
Zijn zo’n workshop ook mogelijk voor Belgen?
Canon 5D Mk IV

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).