Autoblog rariteitenkabinet: Felber 330 GTC Spyder

Auteur: , 11 Reacties

Op de Autosalon van Genève in 1974 krabde het publiek even achter de oren bij het zien van de "Felber Ferrari".

Hoe zal een kruising tussen een Ferrari 330 GTC en een Lotus Super Seven eruit zien? Een vreemde gedachtegang, maar wel één die de Zwitserse Ferrari dealer Willy Felber heeft gehad toen een gecrashte 330 GTC zijn showroom binnen kwam rollen. Met de hulp van de Italiaanse designer Edgardo Michelotti werd een 330 GTC omgebouwd tot een tweezitter in de geest van de 166 Spider Corsa, 125 S en de legendarische Mille Miglia race.

Ondanks het lage, open model waar je zo in kon stappen, werden er deurtjes in gemaakt. Zo kon de bestuurder na een lange nacht feesten ongehinderd de auto in rollen. Mits hij er fysiek in paste, want een wielbasis van 2,1 meter is aan de krappe kant.

Onderhuids kreeg de Felber 330 GTC Spyder een 3.967 cm3 V12 uit de originele 330 GTC, goed voor 300 pk / 390 Nm. Gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak haalt de 970 kilo wegende bolide een topsnelheid van 240 km/u. Niet echt een comfortabel idee achter twee piepkleine ruitjes.

Er zijn minstens drie Felber Ferrari’s geproduceerd, maar meer dan zeven kunnen het niet zijn geweest. Wel zijn er nog meer soortgelijke wagens door Michelotti gebouwd in Italië, maar deze zijn helaas niet bekend. Verder is Willy Felber de geestelijk vader van nog meer vreemde one-offs, zoals de Felber FF Ferrari (lijkt heel veel op bovengenoemde), 365 GTC/4 “Break” driedeurs station (Genève 1977), en de Croisette (ook een driedeurs station) gebaseerd op de Ferrari 400.11 reacties

Ofwel zijn de modellen niet allemaal hetzelfde maar ik heb ooit een felber ferrari gezien en die zag er iets anders uit als deze. Ofwel pakken ze niet goed op de foto, dat kan ook.
@Hupke: Misschien een Felber FF Ferrari?
Michelotti? Meen je dat nou? Ziet eruit als een Rembrand getekend door een kleuter.
@rob68:

En die zal waarschijnlijk ook minstens even zeldzaam en begeerd zijn als zo’n picasso.
Hmm, een klassieke Ferrari die er niet uitziet .. Nee dan doe maar de Ferrari 330 GTC.
Mille Miglia? Bedoelen jullie de 166MM?
@schiedam79: Nee, de race. Heb het aangepast. :)
@maru: Duidelijk! Thnx!
Leuk stukje, ik had nog nooit van meneer Felber en zijn creaties gehoord.

Foto’s van de 365 Break en de Croisette hier: http://collisionconcierge.com/auto-body-collision-repair-shop/a-brief-history-of-ferrari-shooting-brakes/
Wel lastig dat je vriendin precies kan zien hoe hard je gaat, met die klokken voor haar neus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).