Autoblog Uitzending Gemist: Top Gear S19E05

Auteur: , 36 Reacties

Gisteravond was het weer zo ver: de heren van Top Gear gingen los. En ook dit keer hebben we voor iedereen die het gemist heeft (of terug wil kijken) weer de juiste links beschikbaar.

Stig heeft lol

Dit keer ging het bij James May over de Range Rover, werd er getennist met Seat Mii’s en Volkswagen up!’s, en werd er door Richard Hammond en Jeremy Clarkson iets gedaan met bejaarden. Check de torrents of bekijk de uitzending streaming via bv Streetfire.

Nabeschouwen kan in de comments!36 reacties

Het was echt een topaflevering! Dat stuk met die Multipla was echt hilarisch, ik heb me echt stukgelachen!
Was weer een heerlijke aflevering, vooral die Multivlaai challenge. Kan niet wachten tot de Christmas special
R.I.P. Tiddles. LOL
Wat ik wel jammer vind is dat ze een jaar niet op de buis zijn geweest. In dat jaar is er ik weet niet hoeveel leuk speelgoed op de markt gekomen om te testen op het topgear circuit. Tot nu toe is de enige wat ze getest hebben op het circuit de Pagani Huayra en die is al vanaf 2011 te bestellen.
Ok we hebben de Viper en de Aston Martin Vanquish gezien in de USA. En we hebben een Mustang door Europa zien rijden en een uitgebreid review van de Procee’d (waar ze gistren weer meteen over begonnen… Sponsor?)
Wat ik wil zeggen is waar blijft de Ferarri F12? Waar blijft de nieuwe AMG S? De geupdate R8? de SLS BS? De nieuwe 911? De F-type? De Quatroporte? En nog veel meer.. Ze lopen een beetje achter de feiten aan.
@Kvgorp: Ja helemaal mee eens! En aangezien de laatste twee afleveringen de special zijn, zullen er ook geen tests meer komen. Wellicht dat er dit jaar nog een seizoen komt.
@j00rs:

Ok we hebben ook een Astra OPC Focus ST en een snelle megane gezien die niet zo snel was. Maar dat is niet echt wat we gewend zijn van Topgear.
@Kvgorp: Gelukkig hebben we daarvoor Fifth Gear. Ik volg iemand op Youtube die de allernieuwste afleveringen online zet. Inmiddels al weer aflevering 1 en 2 van seizoen 22 te zien. De moeite waard om lid van zijn kanaal te worden:
http://www.youtube.com/user/brainfucklanguage
Vond de multipla challenge behoorlijk flauw. De test met de Land Rover vond ik wel weer een van de beste sinds een lange tijd!
Ik begrijp nog steeds niet hoe dat zat met de rugby- kia’s. Een stuk of 8, gloednieuwe kia’s, vol deuken en krassen afleveren bij de dealer…

Zo ook met de splinternieuwe twingo rs die ze in zee rijden etc…

Wie betaalt dat allemaal?
@nasty: De fabrikant, alternatieve manier van reclame maken. Wat kosten 10 cee’ds nou, afgewogen tegen de gemiddeld 350 miljoen mensen in 170 landen die 10 minuten lang jouw auto’s door het beeld zien glijden?
@nasty: Hyundai betaalt dat. Simpel: jullie testen in jullie show de nieuwe C’eed goed. Geef er maar een leuke wending aan, zolang het maar positief is. Daarna leveren we jullie wat van die C’eed en die Santa Fee’s om mee te kloten. Ook prachtige reclame. De meesten hadden wat blikschade en een paar hadden wat problemen met de ophanging. Daarvoor heb je een paar miljoen mensen die naar 2 lange stukken reclame over Hyundai kijken! En die reasonably-priced car is natuurlijk ook zwaaaar gesponsord.
Hyundai & Kia zijn druk bezig in Europa om zich aan te sluiten bij de kwaliteitsmerken ipv de cheep ass merken. Qua marketing doen ze het niet slecht…
@gregorius:
Het is nog simpeler, de BBC mag geen reclame maken en wordt volledig betaald door de engelse belasting betaler.
Dus uw suggestie dat Hyundai dat rugby item zou hebben betaald is niet gebaseerd op feiten.
Er is nu wel een relletje over misleiding door Topgear maar dat heeft te maken met het Nissan Leaf item. Daar zijn ze de rit begonnen met slechts 40% acculading ipv de 100% die zij suggereerden.
@jrk68: nu? als je met nu anderhalf jaar geleden bedoelt heb je gelijk.
@jrk68: “de BBC mag geen reclame maken en wordt volledig betaald door de engelse belasting betaler.”

Dat terwijl onze zgn. publieke omroepen WEL reclame mogen maken EN TOCH volledig worden betaald door de nederlandse belastingbetaler !
@jrk68: Hier sla jij de plank echt volledig mis.
@quattromeister:
Oja, sla jij de statuten van de BBC er even op na, de enige andere bronnen van inkomsten die ik vergat te vermelden zijn het verkopen van programma formules en merchandising.
@jrk68: Oftewel: je sloeg de plank dus mis in eerste instantie, want niet alles wordt door de Engelse belastingbetaler betaald. Als je ‘vergat te vermelden’ nu ook nog vervangt door ‘na een bezoekje aan Wikipedia nog heb gevonden’, dan klopt je verhaal.
@slaapmutsje:
Daar hoef ik wiki niet voor te raadplegen hoor, gewoon parate kennis.Ik was dat deel dus gewoon gemakshalve vergeten toe tevoegen. my bad.

Waar het mij om ging was al die complot theorieën te ontzenuwen.
Wel janken over een item met Kia’s en zwijgen als het graf over een partijtje tennis met vaggies….
@jrk68: Dat partijtje tennis met ‘vaggies’ duurde nog geen minuut en daar werden geen goedkope verkoopzinnen in gebruikt zoals bij dat Kia-item. Daarbij zijn de Up en de Citigo lekker hoekig, ideaal voor een partijtje autotennis. Met de overdaad aan vouwen en rondingen op een Kia schiet zo’n tennisbal alle kanten op.
Verder valt een complottheorie aangaande die Kia’s niet te ontzenuwen. De BBC kwam vorig jaar al onder vuur te liggen omdat er inkomsten zijn verworven door reclame-uitingen van andere commerciële partijen. Meerdere details zijn er niet bekendgemaakt volgens mij, maar zo blijft de mogelijkheid bestaan. Feiten dat Kia de boel sponsorde zijn er echter ook niet. Blijft wel staan dat de show vorige week een Kia-commercial van minstens 20 minuten was, wat de gedachte er achter ook mag zijn. Tenzij je Kia-verkoper bent, moet je hier gewoon op tegen zijn.
@slaapmutsje:
Je kan het natuurlijk ook gewoon als een ludiek item zien, net als destijds met die Aygo’s.
Mij zal het er niet toe aanzetten om naar de Kia dealer te rennen….
Range filmpje was aardig en fraai… de rest dramatisch saai en dus een behoorlijke “waste of time “…. een van de slechtste afleveringen in jaren.
@w0o0dy: eens
Zeer vermakelijke ep, alleen zoals boven al aangegeven te weinig leuk speelgoed op het circuit.
Helemaal mijn cup of tea (with milk and lemon, please). Jammer dat het maar een uurtje duurt, maar was zeer zeker de moeite waard. Alle gadgets rondom de Multivlaai (van moodroom tot eenvoudige TomTom): hoe kom je erbij? Idd jammer dat er zo weinig courante auto’s worden getest, maar daarvoor kijkt toch niemand naar TG? Tis puur cabaret rondom de auto.
Wanneer is de herhaling op BBC2?
@jwsdevries: zaterdag om 19:00
Dit was de eerste van de nieuwe serie waar ik weer hard om heb zitten lachen. Het item met de Multipla vind ik echt heel goed uitgewerkt, van begin tot eind vol grappen en creativiteit. Maakt die al dan niet bedoelde Kia-commercial van vorige week weer goed.
Mis het leuke speelgoed ook wel een beetje, maar tegenwoordig ben ik met Chris Harris and Harry Methcalfe aan een veel beter adres als het om pure autopassie gaat!
@slaapmutsje: Jij snapt ’t ! ;-)
@slaapmutsje: en dan ook dat piepspeeltje onder de pedalen, steeds zovan: WEEEEHUUUUTT. OF het systeem tegen een verkeerde afslag nemen………
heb het een beetje gekeken, io was de Daytona500 aan het kijken, en daar is om de 30 seconde reclame dus dan maar even TopGear kijken
Meh, geen toffe wagens, zelfs geen semi coole auto’s in deze ep, ik zet sons of guns wel aan tijdens de maaltijd.
Ik vind dit tot nu toe weer een geslaagde serie.
Een punt van kritiek is het gebrek aan powertests en Stig die records probeert te breken met ze. Ik had bijvoorbeeld gehoopt dat de Viper, LFA en Vanquish daarvoor aan de beurt kwamen. Ook omdat ze in de studio aanwezig waren. Helaas is dat bij voorgaande series ook wel eens gebeurd.

Desondanks kijk ik wel weer uit naar de tweedelige special :)
Heeft iemand toevallig het filmpje waarin die bmw van clarckson te zien is die je in het begin ziet bij hun beun hokje..

of is dat die bmw waarmee hij aan rally mee deed? in dat geval, heb ik em al gezien..
@dennisr: Ja dat is die wagen waar hij rally cross mee gedaan heeft.
Ik vind het een teleurstellend seizoen. Op zich al veel speciale wagens gezien, maar toch mis ik heel wat. Ook al omdat de seizoenen zo kort geworden zijn. Ze laten heel wat wagens links liggen die ze anders ook lieten passeren.
Deze was de saaiste domste aflevering ooit, alleen de stuk met de new Range Rover was leuk, en het einde toen de Jeremy die gaare Multiplia liet uit elkaar vallen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).