Autoblog uitzending gemist: Top Gear S22E04

Auteur: , 40 Reacties

Nieuwe maandag, nieuwe Top Gear-aflevering in je browser.

Top Gear S22E04

Gisteravond zond de BBC aflevering 4 van het lopende Top Gear-seizoen uit, en in deze episode gooiden de producers het over een andere boeg: de gebruikelijke marathon aan piemelgrapjes en persluchtlanceerinstallaties ging overboord, en dit keer werden er zowaar auto’s gereviewd, zoals de BMW i8 en de Mercedes-AMG GT. Een beetje een rare gewaarwording, maar vooruit.

Verder kreeg de LaRo Defender een afscheidssaluut, en zagen we wederom een grote Hollywoodnaam verschijnen: Will Smith (a.k.a. Mike Lowrey a.k.a. Hitch a.k.a. Muhammad Ali a.k.a. de Duivel a.k.a. Agent J a.k.a. de Frisse Prins van Bel Air) ruilde zijn Audi RSQ even in voor een Opel Astra en boekte die auto genadeloos rond het Top Gear-circuit. Hoe dit allemaal ging check je HIERRRR40 reacties

Is iemand gister avond opgevallen dat de velgen van de i8 verkeerd gemonteerd waren in de laatste shot van de rijtest?
@bigcar: gemonteerd als in edit, of als in fysiek verkeerd gemonteerd?
@bigcar: Nee, zat me op dat moment al te ergeren over dat Jeremy die i8 zo aan het ophemelen was.
En waar waren de testen van de i8 (en m3) (waarom geen m4 trouwens?, komt nog later?) op hun circuit? Dat had nou interessanter geweest.
Overigens wel mooi dat ie nog even melde dat het echte verbruik van de i8 rond the 7.8 liter/100km ligt  dat staat gelijk aan de hoogste categorie van CO2 tax voor de laatste grammen in NL!
@bigcar: dat viel me ook al op, net of achter links en rechts omgewisseld waren
Die Will Smith; wat een gozer. Woont al een tijdje niet meer in deze wereld. Over-the-top meelachen met grapjes die ie niet snapt. ’t Zal lastig zijn geweest voor Jeremy om m niet nog erger af te zeiken… je zag m af en toe denken. Jeremy had eigenlijk ook nog wat moeten vragen over Will’s Porsche in Bad Boys 1.
Dan zie je dat Margot Robbie wel nog van deze wereld is!
@gregorius: Die Turbo 3.6 was(is) van Jerry Bruckheimer zelf (net als de 550 Maranello in II)omdat de studio voor beide films alleen budget wilde vrijmaken voor slecht gemaakte replica’s.Iets wat bij bijv. the Rock van zijn maatje Micheal Bay niet heel goed uitpakte(gele F355)
@sydney: Fout Syd.Die auto’s,net als de films waren natuurlijk van Bay zelf.
@sydney: En het was een 575, geen 550. Klein detail;)
@clioracing: Je hebt gelijk, ik heb het blijkbaar toch iets te laat gemaakt gisteren..;)

http://www.imcdb.org/vehicle_2099-Ferrari-575M-Maranello.html
@clioracing: volgens mij was het wel een 550 in de film. Ik heb van Columbia Tristar nog in een 575 mogen rijden op het circuit van Zolder. Een maat van me had hun Bad Boys II prijsvraag gewonnen, maar kon niet. Dus toen heb ik de honneurs waargenomen. Er werd toen in ieder geval gezegd dat het in de film een 550 was, maar dat ze een alleen een 575 hadden kunnen regel (op Duits kenteken). Mocht ook nog een Hummer mishandelen op dat zand middenterrein en een paar rondjes in en Cadillac STS. Omdat deze ook in de film zaten. Geen verkeerd dagje. Vijf of zes rondjes zelf rijden met de 575, en daarna een paar rondjes als passagier met iemand van Prodrive achter het stuur.
@garp: @sydney: volgens deze site hebben ze beide modellen gebruikt. http://www.ferrarichat.com/forum/456-550-575-sponsored-bradan/124532-bad-boys-ii-550-maranello.html

Dat verklaart ook waarom je in het ene shot 550 velgen onder de auto ziet en in een ander shot 575 velgen. Elke keer dat je de voorkant ziet is het een 575. Volgens mij wilden ze in ieder geval de illusie wekken dat ze een 575 reden.
@clioracing: ja precies want de koplampen waren zeker 575.
@gregorius: ik denk dat will smith heel goed door heeft hoe hij overkomt.
Hij neemt zichzelf niet al te serieus.
Dat hij dus heel leuk “meespeelt”, vooral toen het bv over de soaps coronation street en neighbours ging.
Juist omdat hij die serie’s niet kent, zegt hij dat hij de series op dvd heeft enzo.
Maar goed, misschien zie ik het wel verkeerd, dat kan ook gewoon.:)
@g40freak: Het kwam op mij over als: ‘Hoe heette die series waarin je hebt gespeeld? (denkt: zal vast bekend zijn in UK/Aussie); en dus reageert: “maar ik heb ze vast wel op DVD”
Onder het motto van leuk doen en inderdaad zeggen, heb ze op DVD. Terwijl ie geen idee heeft dat ze het hebben over iets wat in de US als een ‘Soap opera’ bekend staat (waar geen DVD van is, ten minste niet per serie).
Daaruit blijkt dat ie dus echt geen idee heeft van wat die Margot hiervoor heeft gedaan. Als je dan toch ‘samen’ half de wereld over reist en in shows komt, dan kan je toch iig een paar uurtjes met elkaar kletsen over elkaars verleden, zodat je niet, zoals nu, stom overkomt op tv?
–Will: “Top Gear, what? Why would I do a car show?”
— Manager: “Tom did it together with Cameron and 350 million people watch it worldwide.”
– Will: “I love top gears!”.
@gregorius: ja zie je wel vaker in interviews van hem laatste tijd. Hij vind zichzelf helemaal het einde en nog erger zijn zoon vind dat ook van zichzelf.
Gezien de andere tributes die ze gedaan hebben (einde Rover V8, E-Type, best of British motor industry etc.) vond ik de Defender tribute een beetje tegenvallen. Dat tegen de muur op trekken, snap dat het met die reclame te maken had, duurde me veel te lang. En het laat enkel zien dat een speciaal gebouwde lier en motor een jeep omhoog kunnen trekken. Laat zien wat je met een series 1 al kunt in het terrein om zo het concept te onderstrepen. Dit was meer een winch reclame.
Dat JC die i8 pakte op het eind had iedereen wel zien aankomen denk ik. Verder wel een geinige test, die wederom laat zien hoe ongeloofwaardig verbruikscijfers zijn.

En die AMG GT vond ik erg fraai. Interieur ook. En blijkbaar is V8 sound wel mogelijk met een paar turbo’s (hallo BMW). Vond hem echt erg lekker brullen.
Er zou toch nog een bad boys 3 komen , of vergis ik me nou?
@johanhummer9: vlg mij gaat dat gerucht al jaren. Maar of het nou echt gaat gebeuren?
vind uitzending gemist altijd fijner, skip standaard altijd dat rondje en gewauwel met een ster
Waarom wordt er met geen woord gerept over Margot Robbie?? De mooiste star in a reasonably priced car ever! De foto bij dit artikel had zo mooi kunnen zijn…;p

Eindelijk was het weer een beetje een ouderwetse Top Gear aflevering die over (gave) auto’s ging. Moeten ze meer doen!
@clioracing: Amber Heard heeft ook ooit in die auto gezeten: ook niet lelijk.
@gregorius: en Sienna Miller, die nog serieus grappig was ook
@citroenvisa: @gregorius: Eens! Maar dat is net als bepalen welke auto het mooiste is, een Aston Martin Vantage, DB9 of Vanquish. Eigenlijk niet te doen. Doe mij ze alle drie maar;p
Altijd weer genieten.
en dat eeuwige geneul over dat de nieuwe motoren niet meer klinken met turbo’s zet er een non res turbo back naar keuze op en be happy, o nee niemand kan ziozo iets bruuts kopen
@FB_100002177943068:

En nu een poging om het eens in normaal Nederlands te doen!!!
@rhellema: ik kreeg hoofdpijn bij het lezen…
Geweldige aflevering weer eens alleen auto! Het hoofd van Will nadat Margot sneller was: GEWELDIG! Echt genoten!
Jezus wat was die Will Smith bloed irritant zeg. Verder was de uitzending gewoon een lekkere top gear met voor de verandering auto’s.
Americans gonna American
Nou dat was weer een afknapper na de aflevering van vorige week
Echt goed dat autoblog deze service biedt!!!
Onvoorstelbaar hoe snel die AMG GT over het circuit knalde, 1 seconde langzamer dan een veyron SS, wat een prestatie! En die Margot Robbie is echt een prachtige vrouw zeg, idd beetje jammer van dat overdreven gedrag van Will Smith.
Jeremy krijgt volgens mij cadeautjes van BMW toegestopt. Hij was al lovend over de M6 GC, nu bij de M3 gauw ff switchen naar de i8 voordat kritiek aan bod komt, en die i8 was hem een wonder. Dat terwijl het collectief autojournalisme op al het bovenstaande “meh” zegt.
@Dev: Mwah. De M3 is gewoon nog steeds de beste sports saloon die er te krijgen is ondanks de turbo’s en de elektronische stuurbekrachtiging en de i8 heeft de soort technische vooruitgang vibe (of de inhoud ook zo vooruitstrevend is kan je over twisten) die Jeremy wel aanspreekt. De i8 is in de pers vooral bekritiseerd omdat ‘ie te weinig scherpte/sportwagen gevoel zou hebben maar als dat Jeremy’s grootste wens was had hij in het verleden ook geen AMGs en die Gallardo gekocht. Plus in het verleden was Clarkson eerder een beetje anti-BMW maar sindsdien heeft zich een maatschappelijke ontwikkeling voorgedaan:

https://www.youtube.com/watch?v=FD6X-HpYjhY

Overigens heb ik laatste een filmpje gezien van EVO en hun car of the year en die waren ook verassend positief over de i8.
Dit was de beste uitzending sinds tijden. Het ging over auto’s en ik heb gelachen. Sommige afleveringen van Top Gear zijn te gescript en lijken te veel op en sketch show.
@EvilestFool: mee eens, wereld van verschil met vorige week. Wel wederom grap over Argentinië.
Vond toch dat Jeremy die AMG GT had moeten testen en James die i8
@dhrwilders: Ja maar ze willen een statement maken door clarkson de i8 te laten rijden. May had hem sowieso geweldig gevonden
Nu pas kunnen kijken en ik vond het een geweldige aflevering!

Ik heb voor één keer zelfs het stukje met de bekende ster(ren) volledig bekeken en regelmatig gelachen… Nee wacht even, die keer met Kiefer Sutherland heb ik ook bekeken, because Jack Bauer.

Ze zijn aan een leuk seizoen bezig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).