Autofilm Le Mans 66 nu al een financieel succes

Auteur: , 27 Reacties

De film is een hit!

Autofilm Le Mans 66 nu al een financieel succes

Het is altijd afwachten of je met een minder beroemd onderwerp genoeg mensen naar de bioscoop krijgt. Wij autoliefhebbers zijn natuurlijk geïnteresseerd in een film als Le Mans 66, maar hoe zit dat met het algemene publiek? Het is immers geen Fast & Furious of een Marvel-film.

Wat dat betreft was het eerste openingsweekend spannend voor de makers van Le Mans 66. Ze kunnen opgelucht adem halen, want de film is een succes. In het openingsweekend was de film, die in de Verenigde Staten gedraaid wordt als Ford v Ferrari, goed voor een wereldwijde opbrengst van 52,4 miljoen dollar. Alleen al in de Verenigde Staten is er sprake van een box office van 31 miljoen dollar. Ter vergelijking: de actiefilm Charlie’s Angels was afgelopen weekend ook voor het eerst te zien en leverde slechts 8,6 miljoen dollar op in de VS.

Disney, eigenaar van productiehuis Fox, hebben er dan ook werk van gemaakt om Le Mans 66 onder de aandacht te brengen. Meer dan 97 miljoen dollar is er gestoken in marketing voor de film. In de VS waren bijna 80 procent van de kijkers ouder dan 25 jaar. Meer dan 55 procent zelfs ouder dan 35 jaar. 62 procent van de bezoekers waren mannen. (via Hollywoodreporter)

Bekijk ons filmverslag van Le Mans 66 (spoilers!) hier.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Charlie’s angels is al zou oud als de weg naar Rome… Of is deel 3 er?
@peug206: Charlie’s Angels (2019) die ze voor het gemak hetzelfde hebben genoemd als Charlie’s Angels (2000). Leuk he, die remakes :)
@RubenPriest: spelen er nu mannen de “angels” aangezien ze van allerlei andere klassiekers vrouwelijke remakes hebben gemaakt?
Er waren twee legendarische endurance racers in de 60-er/70-er jaren. De één hadden we al decennia terug kunnen bewonderen in de film Le Mans met Steve McQueen: de Porsche 917. Aan de andere, de Ford GT, was nog geen fatsoenlijke film besteed, en die is er nu.
@ericd: Daar hoort Ferrari natuurlijk niet bij ondanks dat ze Le Mans vijf keer wonnen in de jaren zestig.

God sta me bij.
Film afgelopen weekend gezien. Naar mijn mening een van de beste films van 2019. Echt een aanrader!
@porsche911991: toevallig ben ik ook naar deze film geweest en is zeker een aanrader.
@porsche911991: helaas dit weekend ook willen gaan kijken maar de zoon wou Joker zien. Dat was dan weer de slechtste film van het jaar wat “ons” betrof…
@chrisvis: Geen makkelijke film, wel een goede film.
Ben naar de film geweest en wat een geniale film. Heb echt de hele film genoten. Echt een aanrader voor iedereen die van auto’s houdt
Wie oh wie wil er met me op date? Mijn vriendin heeft me afgewezen omdat ik naar deze film wilde gaan. De slet.
@viezefreddyw: alleen als we met jouw auto gaan =)
@dizono: Aah.. Niet bij jou achterop de motor? Zo romantisch.
@viezefreddyw: dat bewaar ik meestal tot de tweede date
@dizono: Ja, begrijpelijk. Zeker met de kou waar we de komende tijd mee te maken hebben. Laten we het een paar maanden verzetten.
@viezefreddyw: Zonder gekheid. Heb al wat positieve reacties gelezen en daar ben ik best blij om. Eindelijk dus weer eens een goede autofilm na jarenlang naar flauwekul te hebben gekeken met een paar uitzonderingen.
@viezefreddyw: Maar ook als je niet om auto’s geeft (zoals de politici) is deze film een aanrader. Het verhaal zit goed in elkaar en je voelt de emotie van de acteurs.
@porsche911991: ooh, misschien krijg ik mijn vrouw mee dan… ze heeft 0% interesse in auto’s en ze kan niet tegen verdrietige of schrikaanjagende scenes… is er een kans of toch beter zelf kijken? (oprechte vraag)
@onehp: een film met een metascore van 8,1 en publieke score van 8,3, kun je eigenlijk wel vrijwel zeker van zijn dat iedereen deze op z’n minst vermakelijk gaat vinden
@lekkaah: thanks, herinnerde mij de IMDB parental advisory, goede service, een paar autocrashes moet ze kunnen verteren :)
@viezefreddyw: Haha op Autoblog kan tie z’n hart luchten hoor… 😂
Het gaat natuurlijk ook wel over het succes van ford, en als er een land is wat trots is op wat het heeft voortgebracht is het amerika wel
@gwnbmw: klopt. Maar er is ook ruimte voor de lelijke kant van deze zege. Testrijder Ken Miles, Lola eigenaar Eric Bradley en John Weer die later bij Porsche voor de 917 verantwoordelijk was, kregen nooit echt de erkenning voor het succes van de gt40. Vooral Miles moest het ontgelden vanwege zijn recht voor zijn raap karakter, waardoor hij eigenlijk niet naar le mans mocht. Hij ging uiteindelijk toch, maar je ziet in de film dat Ford hem in de voorbereiding én de race tegenwerkte. Ik hoop eigenlijk dat er nog een le mans 1967 komt, want ook dat verhaal is een film waard
@ mezelf: bedoel natuurlijk Eric Broadley en John Weyer. Stomme spellingscontrole ook
En ik ben nog niet eens geweest, kun je na gaan! Staat overigens wel in de planning.
Ik hoorde in de trailer de in zoveel films (w.o. die van Scorcese) gebruikte Rolling Stones klassieker Gimme Shelter. Die dateert van 1969, en kan dus ook om die reden écht niet meer.
Matt en christian spelen ook erin. Dus het wordt wel.gekekem

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).