GroenLinks: trajectcontrole op alle snelwegen in Nederland

Auteur: , 132 Reacties

Nooit meer te hard rijden zonder consequenties. Wat GroenLinks betreft mag dit de realiteit worden.

GroenLinks: trajectcontrole op alle snelwegen in Nederland

Op diverse snelwegen in Nederland is er een trajectcontrole van enkele kilometers. Langzaam maar zeker worden trajectcontroles uitgebreid en ook de N-wegen zijn inmiddels aan de beurt. Waar dit gaat eindigen? Wat GroenLinks betreft bouwen we Nederland vol met camera’s die de snelheid gaan meten.

Dat we nu op een aantal snelwegen in Nederland trajectcontrole hebben is niet voldoende, aldus Laura Bromet van GroenLinks in het tv-programma Buitenhof afgelopen weekend. Volgens haar partij zou er op op alle snelwegen in Nederland trajectcontrole actief moeten zijn.

Daarnaast noemt GroenLinks de maatregel om 130 km/u deels terug te draaien halfslachtig. Het is straks zo dat je nog wel op een aantal snelwegen tussen 19:00 en 06:00 uur 130 k/u kunt rijden. GroenLinks wil dat ook dit gaat verdwijnen en dat 100 km/u de maximumsnelheid zal zijn. In een eerdere reactie stelde de politie niet meer te gaan controleren als de snelheidsverlaging in gaat. De oppositiepartij is juist van mening dat er streng gecontroleerd moet worden.

Mocht trajectcontrole op alle snelwegen in Nederland de norm worden dan is cruise controle naast voedsel, drinken en Autoblog een nieuwe basisbehoefte..132 reacties

He gadverdamme
Als je ze een vinger geeft..
@kapitein: Grijpen ze je keihard in je anjer
@gio_goedhart:
@nopetrolnofun: wat wilde je zeggen Remco?
@ghost: Ging per ongeluk, vond de reactie nogal lachwekkend
Allemaal die inhalende vrachtwagens compenseren toch wel de stukjes dat ik een keer lekker door kan rijden, dus ik ga hier niks van merken….
@harie: Inhalende vrachtwagens…. Nog nooit eerder een schuimbek meegemaakt totdat ik dat tegenkwam.
En elke te hardrijder direct kapot schieten, scheelt weer uitstoot.
@faalhaas: voor wat GroenLinks icm jouw comment betreft: een beter milieu begint bij jezelf..
@faalhaas: Gaan ze ook doen…

Hoorde net op het nieuws dat minimaal de helft van het stemvee geruimd moet gaan worden om de stikstofuitstoot terug te dringen.
@faalhaas: kruitdamp is anders ook niet milieuvriendelijk..
@mc96: niet schieten maar gewoon elektrisch… met groene stroom… dan mag het wel…
@launchcontrol: railgun! Als je dat aan GroenLinks voorstelt denkwijze nog dat het met de trein gaat ook, dubbele winst!
Het mooie is nog dat er gezegd wordt dat de politie niet meer gaat controleren. Het gaat erom dat de politie niet meer gaat controleren, omdat ze daar gewoonweg de capaciteit voor hebben. Ik hoorde namelijk de politiek al opperen dat ze juist wel meer willen gaan handhaven op de maximum snelheid. Dus mocht het capaciteitsprobleem worden opgelost, dan mogen we alsnog met z’n allen gaan bukken.
@porsche911991: ”de capaciteit NIET voor hebben”
@porsche911991: Dit is niet mooi. Hierdoor wordt de roep om trajectcontroles juist groter want dat ontlast de politie weer…
Straks ben je als je auto rijdt ben je per definitie rechts.
@flatsixx: ik zou het wel appreciëren als er wat meer rechts gereden wordt… echt!
@flatsixx: Als links Nederland stopt met autorijden, zijn en het fileprobleem en het stikstof probleem opgelost.
Laten ze zich bij Groen Links nou eens op het zeer teleurstellende OV richten. Mocht je iets buiten de grote steden wonen dan is binnen een uur ergens zijn al onmogelijk. Daarnaast zijn veel industrie gebieden ook nog eens kansloos om met het OV te bereiken. Maar ja, typisch Groen Links, nooit met concrete oplossingen komen maar vooral de burger dwars liggen.
@kuyl: prc, hier in Twente gaat reizen zo goed als onmogelijk worden op onze lege wegen.
@kuyl: wat vooral stoort is het feit dat ze wel die OV prijzen omhoog gooien zodra er meer mensen met het OV gaan. We hebben een goed infrastructuur wat inderdaad wat kost aan onderhoud e.d. Maar een enkele reis Rotterdam-Utrecht 11 euro kan echt niet. Dan wordt reizen gewoon zo belachelijk duur voor zelfs op korte afstanden. In dit land begint een hele tendens (en het is echt niet alleen maar links) dat we op alles maar belastingen verhogen, mogelijkheden beperken of geen opties (meer) bieden. Want straks wordt het elektrisch autorijden ook weer duurder, want dan loopt de overheid geld mis. Klimaat redden moet, zolang het maar geen geld kost vanuit de regering
@beast95: Het klimaat gaat zichzelf wel redden, de natuur past zich gewoon aan. Het zijn de mensen die er een probleem van maken.
@kuyl: Zit Groen Links in de regering? Indien niet, dan is het niet aan Groen Links om “iets te doen” aan het OV. Dat is aan de regerende partijen (https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Rutte_III). Verder is Groen Links ongetwijfeld voorstander van beter OV (https://groenlinks.nl/standpunten/openbaar-vervoer). Je mag gerust een hekel hebben aan Groen Links (zelf ben ik pro noch contra, laat dat duidelijk zijn), maar gebruik dan correcte argumenten.
@bara: Laat er maar snel verkiezen komen. Dan weten we zeker of mensen het eens zijn met GL of niet. Ik denk dat ze dan best wel eens de deksel op de neus kunnen krijgen met meer dan 8 miljoen auto’s in Nederland. VVD mag zich dan ook wel ineens weer in gaan zetten voor het verhogen van de limieten.
@kuyl: Zelfs die hele naam GroenLinks slaat kant noch wal.
Groen zijn ze niet, want vrijwel het voltallige bestuur rijdt in diesel slurpende uitstoottoppers en Links zijn ze ook niet, want ze lanceren allerlei (haast extreem) rechtse ideeën om vooral de hardwerkende Nederlander dwars te liggen. Dat hele geloofwaardige en fijne aan GL is nergens meer te vinden. Ze kunnen mijns inziens beter de partij opdoeken.
Dit zeg ik overigens uit ergernis van de afgelopen 15 jaar over GL en hun beleid, niet perse over hun voorstel zoals gesteld in dit artikel.
@JaxDryke: En de grote roerganger heeft 3 kids and counting. Als je echt om het milieu geeft neem je geen 3 kinderen.
Binnenkort hangen bij de kapper 10 kapsels waar je uit kan kiezen, is jouw bloempot gevuld met viooltjes en afluisterapparatuur, mogen wij 30 minuten per dag op het internet en worden alle buitenlandse vluchten geschrapt.

Welkom in de Europese variant van Noord-Korea.
@gio_goedhart: 1984…
Bouw dan gewoon in elke auto een begrenzer in. Oh nee wacht, er moet natuurlijk wel verdiend worden aan mensen die te hard rijden.
Ik ga toch eens serieus op zoek naar zo’n James Bond achtig kenteken-draai-mechanisme.

Wat een gekken daar bij GL.
@olivier420: Doodstraf voor jou en drie generaties na jou.
@Jochempie: Adtje grim wel hoor..!

@Stefje : Haha een vieze kenteken probeer ik al heel lang te creëeren door 1x per jaar mn auto te wassen, maar kenteken blijft zichtbaar 🤯
@olivier420: is een misdrijf en dus strafblad. Ik zou het er niet voor over hebben. Beter om op die spaarzame dagen dat je het ‘nodig’ acht gewoon je plaat er af te schroeven en niet mee te nemen. Kun je altijd zeggen dat je denkt dat je hem kwijt geraakt moet zijn onderweg mocht je staande gehouden worden. Of gewoon je auto/kenteken niet meer wassen. Kom je vaak mee weg.
@Stefje: je mag zo’n kentekenplaathouder met “gordijntje” gewoon hebben, alleen het moedwillig afdekken van je kenteken is verboden. Dus zullen ze je precies op het moment dat jij bij het begin of eind vd trajectcontrole je kenteken verbergt moeten pakken.
Ik dacht dat Nederland een democratisch land was…
@joki: al een jaar of 30 niet meer.
@joki: GroenLinks zijn oud communisten. Do the math
@fastforward: Partij naam veranderen in Groen Stasi?
@joki: ik verlang (bijna) naar de DDR… Das leben der Anderen.
GL gaat verder als de socialistische heilstaat ooit durfde te dromen.
@406_v6: /sarcasm mode of/
Gewoon 200+ knallen en 50m voor de camera even een kwartiertje “pech hebben op de pechstrook”.

Klaar, gemiddelde lager dan 100.
@tjorque: een trajectcontrole snachts is al jaren de plek om eens gas te geven. De eerste voorbij, kwartiertje Autoblog lezen op de pechstrook en dan eens max speed run. Want welke mobiele politie eenheid zal zich opstellen in de traject controle?
@woudloper: op de A2 bij Breukelen staan ze geregeld…
Communisten….ze willen alles verbieden en de bevolking compleet onder controle houden. Weg er mee.
Zolang er alle tussenchecks er uit worden gehaald en enkel gekeken wordt op ik tussen de oprit en m’n afrit gemiddeld 100km/h heb gereden ben ik voor.
Misschien zijn de oude DDR camera’s nog te koop… Daar hadden ze er ook een handje van om iedereen te volgen op de wegen…
Rustig maar mensen! Het is maar oppositiepartij!
@venividivici:
Ja maar de VVD heeft er de laatste tijd nogal een handje van om alle GL standpunten te kapen.
@harrie: Alle? Welke allemaal dan?
@venividivici: Om te beginnen, niks doen aan de massaimmigratie, een idiote klimaatwet maken, van 130 naar 100, te strenge normen voor uitstoot. Moet ik verder gaan?
Die trajectcontroles zijn nog niet eens het ergste…

Die stikstofdeportaties in afgeschermde natuurgebieden waar ze het de hele tijd over hebben gaat nog wel even wat verder…
Tja, ik wil ook wel eens wat, niet alles wat je wilt gebeurd ook. Sterker nog, ik denk dat dit een heel gevaarlijke ontwikkeling is. Men gaat zich zo vervelen in een traject controle dat de smartphone nóg sneller ter hand wordt genomen. Daarnaast gaat men dan op plekken zonder traject controle nog even gas geven om zo toch nog een beetje te genieten. Wanneer dit niet meer op de snelweg is gaan de provinciale wegen pas écht gevaarlijk worden.
@dutchdriftking: hangen ze ook heus een camera voor op om dat te checken
@dutchdriftking: moderne trajectcontroles zullen uiteraard ook controleren of je niet een mobiel in de hand hebt en of je haar wel goed zit.
Groen links, wat een losers.
Zomaar een tip. Een slecht leesbaar kenteken staat een boete op van €140.
@autogeak: en hoe maakt ‘men’ (ik vraag dit voor een vriend) een kentekenplaat slecht/onleesbaar?
@geenidee1975: als je dat bewust doet is het een misdrijf, dus ik zou voorzichtig zijn. De kentekenplaten overslaan als je de auto wast kan misschien wel.
@escort77: ik zal het doorgeven aan die vriend: zelf ben ik erg gesteld op een schone auto dus mijn OCD en ASS laten vieze kenteken platen absoluut niet toe.
@geenidee1975: In dat geval wordt het wassen tot het zwart een beetje van de platen af is.
@gandini: Beetje super afbijt erop..
@geenidee1975: Een trekhaak er voor plaatsen.
@dutchdriftking: kan je vertellen dat je daar gewoon de boete voor krijgt.
@foramen: 140 euro is goedkoper dan structureel te hard :P
Koekoek, Jesse is bang dat GL teveel stemmen krijgt bij de volgende verkiezingen. En probeert de stemmers voor een liberale partij te activeren.

Kortom: goed idee van GL! Ga zo door.
@geenidee1975: nuchter beschouwd is Groen Links juist de meest liberale partij van Nederland. Die wil niet van alles en nog wat verbieden (zoals de VVD), schreeuwt niet telkens om “keihard aanpakken” en wil hiermee ook alleen maar handhaven wat de rechtse rakkers hebben besloten.
@mashell: zeg, door het woord ‘nuchter’ te claimen, wórdt het nog geen nuchtere analyse hoor :))). Het is bizar vergezocht. Vermaeckelijck zelfs.
@geenidee1975: lijdt je nu niet aan hetzelfde probleem waar ook zoveel VVD kamerleden last van hebben, dat ze geen idee hebben wat liberalisme eigenlijk inhoudt?
@mashell: de VVD is dan ook al jaren niet liberaal meer maar neoliberaal. Het een gaat uit van de individuele vrijheid, het tweede van vrije economie…
@geenidee1975:

Niet op ingaan, die man is niet goed.
Waarom heten ze eigenlijk nog SNELwegen? Is MINDERSNELwegen veel meer accuraat in het huidige politieke landschap?
@iphonistvongates: Geluisterd naar de ochtendshow zeker?
@dutchdriftking: Neen, is Edwin Evers weer terug op de radio bij 538? Ik luister niet meer naar de (auto)radio sinds zijn pensioen.
In Vlaanderen zijn ze daar ook mee bezig, heel veel secundaire wegen en snelwegen zijn reeds zo
@jantje_555: ik vraag me af wat het onderhoud van die systemen niet moet kosten!

En hoeveel CO2 stoot die datatransmissie niet uit?
@xjs678qr: dat zegt de linkse euhm groene media natuurlijk nooit
Gelukkig zitten die mafklappers in de oppositie.
Tja, Als je wilt dat het volk 100 gaat rijden zul je dat moeten afdwingen anders doen ze dat niet. Je ziet het nu al bij geopende spitstroken en de borden op de veel te lange palen geven 100 aan maar niemand doet dat.
En het burkaverbod willen ze niet handhaven …. Enge partij!
@marcel_butter: Jesse geeft geen reet om de normen en waarden in de maatschappij; hij lult populistische onzin omdat het goed voor z’n carriere is en aangezien hij nog nooit 1 echte baan gehad heeft, wordt ie niet gehinderd door enige ervaring of realiteitszin ….
@dawwg: haha normen en waarden in de maatschappij. Jesse is gewoon een liberaal, wil jij een burka aan, nou dan mag jij dat gewoon. Niet het stiekeme moslim pesten wat de VVD en CDA proberen te doen om stemmen bij de PVV en FvD weg te trekken. Geen wonder dan niemand, van politieagent tot buschauffeur die onzin wil handhaven. Onderdrukking van moslim vrouwen komt zeker voor maar dat pak je niet aan door de burka te verbieden. Elke partij die zichzelf liberaal noemt en een kledingstuk wil verbieden, tja die diskwalificeert zichzelf als liberale partij.
@mashell: Ik deel je mening dat de VVD allang niet meer liberaal is. CDA is dat m.i. nooit geweest, maar ook die heeft haar eigen achterban – boeren en de familie als hoeksteen van de samenleving – allang verraden. Enige echte liberale partij is/was op papier D66, maar die zijn ookal jaren het spoor kwijt. GL komt echter voort uit extreem-linkse en communistische partijen, dus als liberaal – met alle beperkende en controlerende maatregelen die hun partij al jaren nationaal en lokaal uitrollen en voorstellen – zou ik ze zeker niet willen noemen.
Opportunistische gekkies komt meer in de buurt, als ik ze toch moet kwalificeren.
Over een paar jaar hebben we allemaal verplicht een kastje in de auto, en wee je gebeente als je sneller als in 10seconden naar de 100 optrekt, 1 kilometer te hard rijd of teveel privé kilometers rijdt. Aanschaf uiteraard op eigen kosten beetje BTW erover…
Ik ga alvast mijn koffers pakken, en eens onderzoek doen waar je als autoliefhebber nog wel leuk een dikke auto kunt rijden zonder dat MISSELIJKMAKEND beleid voor auto’s en automobilisten, waardoor je je helemaal blauw betaald aan verzekeringen/belastingen/bekeuringen
@raceface: Duitsland?
@kennone: ben je recent wel eens in Duitsland geweest? Het wegennet is zo belabberd dat je gewoon van Baustelle tot Baustelle rijdt. Jarenlange achterstand in onderhoud. De onbeperkte maximumsnelheid is er alleen nog maar op heel korte stukjes tussen de Baustellen.
De blinde haat tegen automobilisten is zo hoog bij die partij, dat ze helemaal niet in staat zijn om rationeel te denken. Het enge is alleen dat dit soort dames wel onderdeel zijn van onze regering. Dit tezamen met een kabinet zonder visie maakt het een gevaarlijke combinatie. Trajectcontrole, GPS kastje in de auto, vingerafdruk bij iedere handeling, gezichtsherkenning op straat, het staat ze allemaal aan. Misschien moet mevrouw eens op werkbezoek naar Noord-Korea.
@Maarten123: GL zit niet in de regering hoor. Even stukje gratis staatkunde voor je: Regering is het totaal van alle leden van de regerende partijen, het kabinet zijn de ministers van die regerende partijen, dan heb je nog de tweede kamer, daar zitten ook de niet regerende partijen in, die vormen de oppositie en dáár zit GroenLinks. Nog een toegiftje dan: het parlement is de volledige Eerste én Tweede Kamer tezamen.
@tenaci: ondanks dat je belerende toontje typerend is voor de linkse kerk die ik net benoem, toch maar een reactie. Iemand met zetel in de tweede kamer kan zich in spreektaal onderdeel van de regering noemen, al is het alleen al omdat de regering verantwoording aflegt aan de Kamer. Graag je toontje matigen, wie denk je wie je voor je hebt?
@maarten123: “graag je toontje matigen, wie denk je dat je voor je hebt”

Ben je de paus ofzo. Stel je niet zo aan man.
Als ze hun typefoutje corrigeren ben ik wel voor: alle snelwegen 24/7 naar 200kmh max (100 was geen serieus voorstel) en iedereen aan de tracker.

Want iedereen een tracker geven moet toch goedkoper zijn dan alles vol camera’s te hangen?

Een bijkomend voordeel van een tracker per persoon: je geeft een boete aan iedere passagier van het voertuig ipv aan het gehele voertuig. Stel je eens een volle autocar voor die dan gesnapt wordt aan 210kmh…
De grenzen dicht voor gelukzoekers en het afschaffen van de kinderbijslag lijkt mij veel effectiever.
Minder mensen is minder verkeer, minder auto’s, minder vervuilers en dus minder stikstof.
in de afgelopen 20 jaar zijn er ruim 2 miljoen inwoners in Nederland bijgekomen en dit loopt steeds sneller op. (wie kent er nog het nummer “15 miljoen mensen” uit 1996?) We zitten nu al boven de 17 miljoen.
@spyderweb: lijkt mij ook een prima idee behalve dat niets in deze wereld gebaseerd is op consolidatie of krimp.

On topic: toch raar dat bijna iedereen (waaronder ook ikzelf) een wettelijk maximum snelheid als minimum snelheid hanteren. Toch vind ik het niet zo gek als wetten gehanteerd worden. Hardrijden op de snelweg vind ik toch niet zo spannend, pak liever een leuk slingerend dijkje of zo.
@imaginenl: 130 is niet hard rijden tenzij je misschien in zo’n 3 cilinder gebakje rijdt. In een fatsoenlijke auto loopt hij dan net even harder als stationair.
@seicilindri: snelheid is erg relatief en daar gaat het juist om bij hogere snelheden de relatieve snelheid tov andere verkeersdeelnemers en misschien ook wel stilstaande objecten als brug pilaren ed.
@spyderweb: We hebben al last van vergrijzing, kinderbijslag afschaffen is niet zo heel handig. Straks betalen we per maand 250 euro aan premie voor een zorgverzekering.
@ot92: oja, een bevolking moet namelijk alsmaar groeien om betaalbaar te houden.

Compleet verkeerde gedachte.
@spyderweb: dit dus. Maar dat mag niet ter sprake komen.
Wij willen ongelukken?!!
Heeft die trut ooit zelf in een auto gereden?
Een beter stemadvies kan GL ons niet geven. Controle, controle, controle….. Dan hebben we het maar geregeld weer in dit land, van achter het bureau uiteraard. Ik, en naar ik hoop, heel veel landgenoten, voel me me steeds meer ingeperkt en doorlopend behandeld als een klein kind. Deze mensen denken dat iedere extra regel, net als op de basisscholen, de bejaardenzorg, het voortgezet onderwijs, de jeugdzorg, etc. etc. verbeteringen oplevert. Nederland – Kleuterland ! Ik kan niet wachten op nieuwe verkiezingen.
Waarom zijn mensen hier zo op tegen? Men vind het over het algemeen prima dat je straks max 100 km/h mag maar als het gecontroleerd wordt dmv trajectcontrole is het opeens een ramp?
@birdnerd84: Het is de aantasting van de privacy en de hele aanleiding is ook volledig drijfzand; het milieu effect is enorm marginaal. Tevens zet het de deur open naar nog meer Big Brother maatregelen zoals ‘3 openstaande boetes en de overheid traceert je auto live en rijd je klem’; kilometerheffingen (voor klein-vervuilers, niet de groot-vervuilers, want die geven Jesse geld) en profilering door overheidsinstanties en in later stadium verzekeringsmaatschappijen, stichting BREIN en andere corrupte commerciele belangenverenigingen die toegang tot die data willen.
@birdnerd84: Trajectcontrole zuigt alle leven uit een weg. Ik denk werkelijk dat het niet veiliger is.
De meeste groenlinksen die ik hier in België ken zijn mensen die op een of andere manier gefaald zijn in het leven of geen bedrijfswagen konden bemachtigen die uit pure jaloezie de auto’s aan de kant willen. En als ze geen van die twee zijn zijn het bijzonder naïevelingen. Een tunnelvisie is ook een van hun kenmerken. Uiteraard ben ik niet tegen maatregelen om de wereld leefbaarder de maken, maar met kortzichtige extremisten met gebrek aan realiteitszin zijn we nog verder dan af. Een mooi voorbeeldje van de foie gras eenden: https://nos.nl/artikel/2310040-183-eenden-dood-na-inval-dierenactivisten-in-foie-gras-boerderij-belgie.html
Had een GroenLinks burgemeester niet een oude vervuilende mercedes diesel buiten A’dam geparkeerd om er toch leuk mee te kunnen rondtoeren. En maar roepen dat oude vervuilende auto’s gesloopt moeten worden.
Als we al die Groenlinks gekkies nou met z’n allen een eiland geven door middel van crowd funding dan scheelt dat een hoop uitstoot en drukte op de weg. Kunnen wij gewoon lekker 130 blijven rijden.
Is toch gemakkelijk, mensen met auto stemmen niet op GroenLinks of D66
Mensen die vlees eten doen het zelfde
Kijken hoeveel stemmen ze nog overhouden
Jesse ‘Anton Mussert’ Klaver moet z’n partij hernoemen naar Groene Communisten; dergelijke massale privacy-schending is ondemocratisch en druist in tegen alle sociaal-liberale uitgangspunten ooit. Blijkbaar vindt Jesse macht en populisme belangrijker dan principes en maatregelen die het milieu echt zouden helpen. Links lullen, rechts vullen zei m’m opa altijd !
Ik plijt voor permanente wapencontrole bij alle GroenLinks eens.
Alle Groen Linksers met dhr, Klaver voorop maar eens langs de CO2 en stikstof lat leggen. Zolang zij vliegen, grote (diesel) auto’s rijden en kinderen produceren lijkt het me typisch een gevalletje dat men vooral anderen de problemen willen laten oplossen.
Als je op een partij als GroenLinks stemt doe je gewoon niet meer mee.
@techniekmeneer: en wat als je op een partij (VVD, CDA, D66 en CU) stemt die een maatregel als 100 km/h op de snelweg invoert? Wat ben je dan? Als deze partijen ruggengraat hadden gehad dan hadden ze het D66 voorstel om de veestapel in te krimpen gewoon uitgevoerd. Minder stikstof uitstoot, minder afhankelijk van Europese subsidies, meer bouwgrond voor woonwijken en we konden gewoon door bouwen en 130 rijden. En we zouden als Nederland er geen karbonade minder om hoeven te eten.
Maar wel de deur open zetten voor honderdduizenden nieuwe inwoners die gesubsidieerd mogen worden, en uiteraard allemaal gaan consumeren. Tel uit je winst!!


Dus mensen, vooral op GL stemmen en /of partijen die daarmee gaan samenwerken!
@artje: Jep, we maken ons eigen land kapot. Bedankt roze brillen dragers!
Anderen regeltjes opleggen en verboden en geboden invoeren. Groen Links bij uitstek. Een integrale oplossing voor het probleem bieden is er niet bij. OV is in NL een ambitieloos lachtertje. Zelfs in en rond de grote steden niet een geloofwaardig alternatief. Regel dat eerst even.
@s54s62: waar heb je het over? Het zijn VVD, CDA, D66 en CU die met de limiet van 100 komen, zij maken het land kapot! Omdat ze niet het lef hebben de absurd grote veestapel in te perken, want ja, dat kost VVD en CDA stemmers.
GL zegt alleen maar als, 100 wil dan moet je dat ook handhaven (goedkoop en volautomatisch met trajectcontrole) want anders rijden de mensen niet echt 100 en werkt de maatregel niet.
Het is echt de grootste verworvenheid van de rechtste politiek dat ze hun stemvee zo geconditioneerd hebben dat die voor rechtste besluiten die het hen niet aanstaat de linkse oppositie de schuld geven.
Kunnen we niet gewoon GroenLinks verbieden? Indien nee, laat ze dan eens deelnemen aan een psychologisch onderzoek, ze worden allemaal gediagnosticeerd met een vorm van waanzin, en een volstrekt onrealistisch wereldbeeld. Compleet geschift die mensen.
Begrotingstekort incoming. Oplossing van GroenLinks; tegelbelasting. Is meer dan 50% van je tuin betegeld dan betaal je per vierkante meter 5eu belasting.

Wat een triest partijtje is het zeg.
@unknown234: dat is nog niet eens zo’n gek idee eigenlijk. Meer groen is meer CO2 opname.
@unknown234: de verstening van stedelijke gebieden is een serieus probleem voor de waterstand. Zo’n tegelbelasting is een goed idee.
Groenlinks. Een gevaar voor de samenleving. Idioot plan. Rupsje nooitgenoeg.
Hoe groenlinks zichzelf onverkiesbaar stelt …
Groen links mag van mij bukken en iets in de endeldarm in ontvangst nemen
Euh, er is al redelijk wat trajectcontrole in NL. GL heeft echter nog nooit in een regering gezeten. Hoe kan dat dan nu?
Mijn hemel. Heel rechts Nederland loopt leeg hier. Doe normaal zeg. Ik ben voor.
Totale waanzin, autohaat is blijkbaar nu helemaal hip, net als zwartepietenhaat en immigrantengenkuffel. Dit komt omdat er geen autolobby van enige naam zit in Den Haag, maar wel voor zowel alle andere clubs. Daardoor is de auto vogelvrij in Nederland.
@intimrasiert: nope die zit in Europa, waar beslissingen worden genomen.
Jammer dat de politiek zich niet op de Grote Vissen concentreert.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/39/uitstoot-co2-hoger-in-het-tweede-kwartaal-van-2019
T feit dat je überhaupt op links stemt ben je al een eerste klas staatsmogool.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).