Autojunk Foto Van De Maand – Augustus 2013

Auteur: , 38 Reacties

Tijd om de beste foto's van Autojunk uit de maand augustus in de spotlight te zetten.

Autojunk Foto Van De Maand - Augustus '13

Helaas kregen we geen reactie van de winnaar van vorige maand en dus moesten Autoblogger, Wouter en ik het met z’n drieën uitvechten. Het grote voordeel was dat we toch al bij elkaar zaten voor een redactieborrel, dus we waren er snel uit. Voortaan gaan we altijd aan de drank voordat we de beste foto’s kiezen.

Plaats 3: Porsche 356
Porsche 356
Een eenvoudige, strakke foto van een tijdloze klassieker. De Porsche 356 blijft een prachtig ontwerp en op de foto is weinig aan te merken: fraai standpunt, mooi scherp, geen over-the-top nabewerking en toch is het mig748 gelukt om de weerspiegelingen te minimaliseren. Fijne foto en op een mooiere locatie potentiëel kandidaat voor een nummer-1 notering. Nu was hij net niet speciaal genoeg om de volgende twee foto’s te overtreffen.

Plaats 2: Alfa Romeo 2000 GTV en 1750 in de avond
Alfa Romeo
Dit was mijn persoonlijke favoriet. Fijn om de heren van KenD Producties weer eens terug te zien in deze Top 3 en met een creatieve plaat ook nog. De Alfa hebben we volgens mij eerder gezien in hun inzendingen maar van dit soort Italiaanse schoonheid krijgen we nooit genoeg. Mooie plaat, wat mij betreft de winnaar maar Wouter en Autoblogger waren met z’n tweeën (en Wouter is sterker) dus werd dit de nummer 2.

Plaats 1: Laatste Aventador van de vakantie
Aventador
Wouter én Autoblogger waren van mening dat dit de winnaar was. Persoonlijk vond ik foto 1 het beste uit deze serie qua compositie, ware het niet dat die niet helemaal scherp is. Deze foto was ook zeker goed voor de Top 3, er is fraai gebruik gemaakt van de voorbij rijdende auto’s om de lichtstrepen te creëren. Goed gedaan mats_bulters, jouw foto wordt de header van Autojunk.nl en volgende maand mag jij meebeslissen over de winnaar. Moet je wel je mailbox in de gaten houden natuurlijk…38 reacties

Vind de eerste 356 foto by far het mooist. Het licht, de hoek, de locatie is gewoon perfect bij zo’n perfecte auto!
@guusboum: helemaal mee eens!
@guusboum:
Amen, zeer fijn plaatje om naar te kijken en zoveel mooier dan zo’n Aventador.
@smartass: maar met een aventador in de header trek je meer kinderen he, het meerendeel van de autobloggers is net oud genoeg om op een scooter te mogen rijden dus dat is meer de doelgroep..
Vind zelf de porsche foto ook verreweg het mooist, echt een tijdloze klassieker die prachtig is vastgelegt
@darkpluisje:
Zo, jij hebt een hoop woorden nodig om hetzelfde te zeggen…
@jrk68: ‘amen’ dat vind ik ook..
@darkpluisje: Dus vanuit jou standpunt bekeken kun je geen autoliefhebber zijn als je niet oud genoeg bent?
Zeker! Ik ben ook voor foto1 (de Porsche). Met dat grind en die kleur, prachtig!
Ik vind de foto van de Porsche ook de mooiste. De Alfa vind ik veels te gedetailleerd, terwijl ik de Aventador weer veels te druk vind. Ook vind ik het persoonlijk altijd netter ogen als er geen kentekenplaat op de foto staat, zoals bij de Porsche.
Ik vind foto 1 ook de absolute winnaar. De mooiste compositie en sfeer. Foto nummer 3 is niet zo moeilijk te maken trouwens en de sfeer vind ik het niet halen bij foto nummer 1.
Porsche by far, het plaatje klopt helemaal, Mooi vormcontrast tussen de ronde Porsche en de hoekige achtergrond ook.
Vind de porsche ook t mooist
Zelfs ik vind de foto van de Porsche het mooist.
Zeker weten de Porsch
@sirmustang: *Porsche
Foto van de 356 is de absolute winnaar!
De foto van de Porsche steekt er echt wel met kop en schouders boven uit.. Verkeerde conclusie van de jurie lijkt me.
Zonde dat op die laatste foto die aventador staat, doet me denken aan een prachtige mclaren foto van appeltje, alleen is daar de wagen natuurlijk ook een mooi ding.
Net als iedereen hierboven, vind ook ik de foto van de Porsche het mooist. Die komt lekker natuurlijk over, iets wat de andere twee foto’s niet hebben.
@ej20g: De kritieken over de locatie snijden wel hout, de wagen staat wat ongeneerd en onhandig dwars voor de lelijke garage te poseren. Dan is de setting van de Lambo natuurlijker.
@mashell: daar heb je wel een punt. Toch vind ik op één of andere manier dat de Lamborghini geforceerd en “in your face” op de foto staat, daar waar de Porsche er meer uit ziet alsof hij gewoon even op de foto is gezet zonder de auto echt als middelpunt te nemen.
Haha ik snap ook niet waarom de Aventador gewonnen heeft.
Wow, een prachtige Porsche! Ook ik vind dat de Porsche had moeten winnen. Met de Alfa’s op 2. Ik vind die Aventador niet zo bijzonder.
Het plaatje van de Aventador is leuk door het trucje met het licht, maar verder niet zo bijzonder. De compositie zelf, met de auto zo ver naar links, spreekt me zeker niet aan.

De foto van de Porsche daarentegen is prachtig, de ronde vormen komen erg mooi uit en het plaatje zelf oogt lekker natuurlijk.
Het is hierboven al genoeg gezegd… maar ik zeg het toch nog maar eens:
de foto van de Porsche is by far de terechte winnaar.
Ik hou niet van foto’s zoals van die Aventador waar veel aan gesleuteld is. Je drukt op een knopje en je hebt een foto. Dat zou moeten volstaan. Alle foto’s waar Photoshop-trucjes gebruikt zijn, mogen van mijn part uitgesloten worden voor foto van de maand.
@Carreza: Amen
@Carreza: Dan ga je veel van de beste foto’s mogen weglaten die door echte fotografen zijn gemaakt.. Ik kan je ook vertellen dat er niet zo veel aan bewerkt is bij foto 1, lange sluitertijd is hier het sleutelwoord.
Ik ben het volledig met de rest eens!
Zo’n oude porsche is echt een kunstobject!
Een aventador is natuurlijk ook een prachtige auto, maar hij red het nooit van de nostalgie en het klassieke design van de Porsche
Ik vind het jammer dat veel mensen naar het object kijken in de foto i.p.v. de foto zelf.
Het is een foto contest en dan draait het om de foto als geheel.
Wat dat betreft vind ik de foto met de Porsche absoluut het mooist. De bewerking is prachtig, heel subliem.

Wat ik niet begrijp is de nummer één. Een foto als deze kan iedereen met een statief maken. Met alle respect voor Mats, maar de compositie lijkt ook niet echt te kloppen. De foto held iets naar voren. Ook had de sluitertijd net iets langer gemogen, dat er iets meer licht in de foto komt. Het grote stuk stoep op de foto vind ik ook weinig tot niets toevoegen..
Ik krijg eigenlijk een beetje het gevoel, als ik deze 3 foto’s zie, dat de Aventador foto puur en alleen is gekozen omdat deze het mooist in de banner oogt.. Ik heb al vaker gemerkt dat er met een langwerpig, horizontaal oog naar de foto’s wordt gekeken.. Toch draait het volgens mij om de foto als totaalplaatje..
@replicant: Sluitertijd stond daar al op max. Meer licht was er niet. met bewerken etc was dit wat ik er uit kon halen.

@iedereen
Wat gek zal klinken van mij als winnaar, de persoon die vorige maand heeft gewonnen mag de beslissing nemen. Hij heeft mij verkozen, wat ik heel tof vind, omdat hij dat de beste foto vond. Wij allen moeten ons daar, hoe teleurstellend voor sommige, bij neerleggen. Ik zal voor jullie allemaal in ieder geval mijn uiterste best doen om voor volgende maand een geweldige foto te mogen verkiezen als foto van de maand!

Nogmaals ik vind het gaaf om eens als header te mogen staan en hoop jullie nog lang een plezier te mogen doen met mijn fotografie werk!
@mats_bulters: Maar hoe hoog stond je diafragma dan wel niet? Als je het diafragma verhoofd (dus getal omlaag) dan moet de foto lichter zijn te maken.. Of is je max. diafragma niet hoger dan 10 sec.?
Voor de rest zijn het heerlijk foto’s hoor! Ik vind regen altijd heel erg mooi op auto foto’s! Gefeliciteerd in ieder geval! :)
@replicant: zie nu pas in de foto omschrijving dat mijn diafragma inderdaad te hoog stond! inplaats van 3.8 stond hij op 5.0 ):
@mats_bulters: je kunt je sluitertijd zo lang maken als je zelf wilt, namelijk via de ‘bulb’ stand. Wanneer je dan met een afstandsbediening werkt druk je 1x om de sluiter te openen en weer 1x om de sluiter te sluiten. Sluitertijden van meerdere minuten zijn zo mogelijk. Daarnaast kun door middel van je diafragma en/ of je ISO invloed uitoefenen op je belichting. Wil je echter een grote scherptediepte, dan zal je een klein diafragma moeten pakken (dus minder licht). De ISO hoger zetten levert meer licht op in dezelfde tijdseenheid, maar hoe hoger de ISO, des te meer ruis je in de foto krijgt. Hou daar dus rekening mee.
De Porsche is het mooist @AB , het publiek heeft besloten.
Wuuuuut, foto 1 is echt waanzinnig!!!!
Foto 2 lightpaint is zo achterhaald, iedereen probeert het op dit moment

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).