Autojunk Foto Van De Maand – Augustus 2017

Auteur: , 26 Reacties
Autojunk Foto Van De Maand - Augustus 2017

Welkom bij de Autojunk Foto Van De Maand - The Porsche Edition.

Vorige maand ging @rynnus met de winst aan de haal, dus deze maand mag hij meebeslissen over de winnaars. En dat deed hij zonder een blad voor de mond te nemen. Nee, we zijn niet Porsche-geil bij Autoblog (nou ok, ik wel een beetje, maar de rest niet), maar dit was de conclusie van het optellen van alle stemmen: drie Porsches in de Top 3 van deze maand. En als je daar moeite mee hebt: ga naar buiten, fotografeer mooie andere auto’s en upload ze op Autojunk, zodat we volgende maand een Top 3 hebben die jou wel kan bekoren.

Plaats 3: Porsche 911 Targa 4S in de haven
Autojunk Foto Van De Maand - Augustus 2017
Deze foto onderscheidt zich niet direct in originaliteit; parkeer een ballenauto tussen wat ballenboten et min of meer voila. Maar los daarvan absoluut mijn complimenten voor het neerzetten van een overduidelijke (ballerige) sfeer. Het matrozenkleurtje van de 911 komt mooi terug in de zeilen en de lichtval met het witte gebouw (dat smakelijke reflecties teweeg brengt en tevens als natuurlijk reflectiescherm fungeert, slim) geven een mediterraan tintje mee. Al met al is het gelijk duidelijk waar de foto over gaat. Prima.

Plaats 2: Porsche Targa in het mooie Italië
Autojunk Foto Van De Maand - Augustus 2017
“Mooi plaatje, heerlijk zwoele zomeravondkleuren die de bruine Targa perfect omhelzen in warmte. Je ruikt bijna de zomer. Wel jammer van het ordinair uitbungelende armpje, breekt voor mij een beetje de fantasie. Maar voor de rest is de scherptediepte precies perfect, echter zou deze wat mij betreft beter kunnen worden vervangen door (minimale) bewegingsonscherpte. Dan heb je dus een rijdende Porsche, dat zou het nog meer kloppend maken.” Daar hebben we weinig aan toe te voegen, een tweede plaats dus voor @zweed deze maand!

Plaats 1: Porsche 911 RSR op Zandvoort
Autojunk Foto Van De Maand - Augustus 2017
De upload werd door @Lenny98 “Porsche 917 en meer” genoemd. De sleutel zit hem in dat laatste stukje van de titel, want hoewel die 917 ook fraai is vastgelegd, vonden we dit een absolute wereldplaat. Het was niet @rynnus z’n absolute favoriet, maar toch was hij enthousiast: Gelijk een goede sfeer. De race Porsche (sorry, ik weet niet hoe wij dit noemen) lijkt heel trots te zijn op zulk een oude leeftijd nog te worden gebruikt waarvoor hij tig jaar geleden is getekend. De compositie en het lage standpunt waardoor de zon zo mooi onder de auto doorschijnt, dragen hieraan bij. Het spreekt allemaal zeer tot de verbeelding. Minpuntje vind ik de container op links, die hakt er een beetje teveel in. Wat mij betreft had die eraf gemogen, al helpt die weer wel mee aan de pitstraat/prepplaats sfeer. Al met al heel mooi gedaan!

En zo is dat! Gefeliciteerd met de winst deze maand, volgende maand mag jij meebeslissen over de winnaars en jouw foto siert een maand lang de header van Autojunk.nl!26 reacties

Ik vind die met die Porsche het mooist :-)
@amghans: Vooral die 911. Die staat er lekker op.
Zijn deze foto’s ook als wallpaper beschikbaar (zo groot mogelijke resolutie)?
@porschefan64: Alleen voor Porsche fans.
@rikus: die zijn hier niet.
Vind nummer 2 misschien nog wel mooier dan 1. Bij nummer straalt het echt de rust en genieten uit, a la dolce vita. Nummer 1 is een circuitmonster, maar had eigenlijk zo vast gelegd moeten worden in de pitbox, dat hij nog meer in zijn natuurlijke habitat stond om zo maar te zeggen. Maar goed, gefeliciteerd!
@roberto: nee man… Ding staat na een weekend actie lekker buiten uit te dampen, terwijl ‘zijn’ crew de trailer inruimt voordat hij naar binnen wordt geduwd. Als het een kerel was, zat ie daar met een whisky en een sigaartje. Geen bier, want het is een oude kerel van klasse…
Echt een heel gave editie van AJFvdM. Allemaal auto’s ‘in het wild’. Geen studio composities of andere rare statische stillevens. Auto’s in hun natuurlijke habitat, dat is wat liefhebbers van autorijden (volgens mij) willen zien.

En de nummer 1 vind ikzelf ook het mooist.
@Original_Arnoud: mee eens, spots in het wild zijn het fijnst. Misschien volgende maand eindelijk weer eens een rijdende carspot als winnaar?
@hhitalia: zei het al eerder, het is ook echt een fantastisch mooie plaat. Goed moment afgewacht en de planeten stonden mooi in lijn… ;)
@davelepeef: wow, hoe komt dit hier terecht :S Is gericht @lenny98 !!
Fantastische plaatjes weer!
Wauw, had niet verwacht om te winnen deze maand! Bedankt!
@lenny98: eindelijk weer eens goed materiaal 👍🏻 Gefeliciteerd 🥂
@lenny98: Wij ook niet! Hoeveel heeft je dat gekost?
Fraaie plaatjes Sander, Daniël en Lenny! Heerlijke sfeer in alledrie!
Super !!! Bedankt weer !
Nummer 1 is niet op Zandvoort maar hij de Nürburgring
@mvdd: Ja inderdaad. AVD Oldtimer Grand Prix.
Erg mooi geschoten, verdiende winnaar!
Zijn er nog mooie platen geschoten op Zandvoort onlangs? Vond alles er relatief kl#te bijstaan…?
Het kan wë
@toyotafortuner: dank je, telefoon…

Het kan dus wél! Een FVDM mét cleane platen. Hehe.

Nr 2 vind ik t cleanst, dus winnaar. Bij de echte winnaar vind ik de zon wat storend
Dat zijn verdomme strakke kevers. Helaas heb ik echt helemaal niets met Porsche, maar ik kan me goed vinden in de top 3, als het dan toch moet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).