Autojunk Foto Van De Maand – Januari 2016

Auteur: , 20 Reacties

Nieuw jaar, nieuwe kansen!

AJFVDM januari 2016

Het is alweer Deze maand is Zweed (wij mogen Sander zeggen) ons gastjurylid, nadat hij vorige maand met de Foto van de Maand aan de haal ging. Deze maand maak ik met hem samen de dienst uit omdat de rest van de jury vakantie viert, motorfietsen aan het rijden is of gewoon te druk is. Lekker makkelijk: hoe minder zielen, hoe simpeler de winnaars te kiezen zijn. Het lijkt trouwens net of het verplicht was om deze maand iets te doen met Edo Competition of Ferrari, maar dat is toeval.

Plaats 3: Ferrari 599XX
Ferrari 599XX
Om te beginnen is er de foto van de Ferrari 599XX, geschoten door Niels Keekstra. Mijn persoonlijke Top 3 haalde hij niet, maar Sander koos hem als winnaar: “Geweldige foto, na het zien van deze plaat heb ik gelijk heel zijn instagram afgekwijlt, om op het circuit zo’n mooie foto te maken is echt moeilijk. Mooie scherpte en onscherpte in de foto maken hem ruimtelijk, de auto zelf is vol met schaduw en dat heeft Niels gelukkig gehouden. Hierdoor is het een echte sfeer plaat!” Met die sfeer ben ik het wel eens, maar ik mis de beweging in deze foto. Als een Ferrari over een circuit hoekt, dan wil ik die beweging graag terugzien. Bovendien vind ik de compositie niet heel spannend. Een prima foto, maar geen Top 3 materiaal voor mij persoonlijk.

Plaats 2: McLaren 675LT
McLaren 675LT
Er waren een paar mannen die afgelopen maand op bezoek gingen bij Edo Competition om deze schitterende McLaren 675LT te fotograferen. Onder hen Lennard van Laar (Lenny98) die deze plaat schoot. Terwijl ik blijer werd van de shots van Mick Kok kwam Sander met een goed alternatief: deze foto van Lennart en Mick op 1 met een andere serie:

Plaats 1: Edo Competition ZXX
Edo Competition ZXX
De winnaar deze maand is Mick Kok. Hij schoot een heerlijke set van de Edo Competition ZXX die ik over het hoofd had gezien bij het samenstellen van de shortlist. Gelukkig zat Sander op te letten. Technisch goede platen, beweging, lekkere hoeken en een fijne nabewerking. Lekker bezig Mick, jouw foto is komende maand de header op Autojunk.nl en volgende maand mag je meebeslissen over de winnaar!20 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Foto 2 FTW!
Zeker een terechte winnaar!
Gefeliciteerd fotograven!
Gefeliciteerd Mick! 2 en 1 zijn geweldige foto’s
Ik had liever 3 gehad, maar al met al een mooie foto
Foto 2 voor mij
Leuk om er weer een keer tussen te staan!
Awesome! Thanks mannen! 🙏🏻
@mickkok: terechte winnaar, en zoals altijd heerlijke plaat! 👍😁😊
Foto 2
Leuk!!
Alle drie de foto’s zijn werkelijk prachtig! Netjes gedaan, mannen!
Gefeliciteerd naar @mickkok uiteraard!

En even mierenneuken: de eerste zin is een beetje raar.
Terechte winnaar! Gefeliciteerd
Maand van de dikke bakken! Mooie plaatjes.
Lekker anders…terechte winnaar!
Gefeliciteerd top 3 haalders.
599, wauw wat een plaatje
Foto 2 met die deurtjes zo omhoog en het altijd verlaten industrie terrein, vind ik best fout.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).