Autojunk Foto Van De Maand – Januari 2017

Auteur: , 35 Reacties

En zo beginnen we alweer aan de zesde jaargang Autojunk Foto Van De Maand. Dit waren de mooiste foto's van januari 2017!

Autojunk Foto Van De Maand - Januari 2017

Vorige maand wist @basteeld met een fijne plaat van een Alfa Romeo Giulia Q de eer op te strijken, dus deze maand mag hij meebeslissen over de winnaars. Het is een enthousiaste jongen, dat zult u dadelijk terugzien in zijn commentaren. En er was nogal wat fijns om uit te kiezen zeg! We hadden in januari genoeg weersinvloeden om creatief mee om te springen, waaronder laagstaande zonnetjes en zelfs een pak sneeuw. Wat we daarvan terugzien in de Top 3, dat zie je hieronder.

Plaats 3: Maserati GranTurismo Sport in de sneeuw
Maserati GranTurismo Sport
En we beginnen meteen met sneeuw. BAM! Wat een lekkere plaat heeft @wjsmulders geschoten van deze heerlijke Maserati GranTurismo Sport. En wat heeft hij onwijs lekker gebruik gemaakt van de omstandigheden, door de zwart-wit uitgevoerde Maser te combineren met sneeuw en het donkere hekwerk achter de auto. Erg fijn! Bas: “Heel dik! Strakke lijnen, auto is mooi belicht, lekkere blauw lucht. Erg dik! Jammer dat de sneeuw geen strak stukje asfalt is, maar alsnog heel vet!”

Plaats 2: Renault Clio R.S. Trophy
Renault Clio R.S. Trophy
Meneer @rick_kemna, ik wil graag het volgende kwijt: als je zo’n lekker bommetje fotografeert op zo’n fraaie plek, dan kom je voortaan niet meer weg met het uploaden van één foto. Wij willen meer zien! Hoe dan ook, Bas was enthousiast: “Mijn 2e plek! Wat een gave foto, wauw! Het gele knalt er echt uit, de locatie is absurd vet, en de nabewerking is erg professioneel! Wallpaper materiaal. Absurd dik! Damn.”

Plaats 1: Ferrari 430 Scuderia
Ferrari 430 Scuderia
En toen was daar @zweed die een Ferrari 430 Scuderia op een bijzonder fijne wijze wist vast te leggen. We zien Sander (want wij mogen Sander zeggen) regelmatig in de Top 3 voorbij komen, maar vandaag gaat hij voor de tweede keer met de winst aan de haal. Dat was alweer meer dan een jaar geleden overigens. Deze keer is het geen detailfoto van een Jaguar maar een heerlijke plaat van een Ferrari 430 Scuderia die Sander de faam brengt. Enthousiaste Bas aan het woord: “Mijn nummer 1! Omdat dit gewoon echt heel mooi en sfeervol is. Alles klopt, de auto komt goed naar voren, de kleuren in de foto kloppen, de lucht is gaaf. Alles is top! Fuck!1!”

Gefeliciteerd @zweed! Bas z’n commentaren werkten aanstekelijk: Volgende maand mag jij gewoon blubbervet meedenken over de superwinnaars, en je vette foto staat een fucking maand bovenin de vette header van freaking Autojunk! Hell yeah!!1!35 reacties

Gefeliciteerd @zweed ! Verdiende eerste plek, prachtige foto!
ben ik de enige die foto 2 verdacht van google copy paste? onder andere omdat de nummerplaat is vervangen door een bordje met clio erop, de idiote professionaliteit, en het feit dat er maar 1 foto is geupload. als ik het fout heb, mijn excuus.
@gwnbmw: Hij heeft deze foto gemaakt voor Renault. Kijk maar even bij de officiële post staat ook een linkje naar meer fotos.
@rutger97: in de post geen linkjes naar andere foto’s…
@gwnbmw:
https://goo.gl/images/tgjdfz deze gaat naar de site waarvoor hij de fotos gemaakt heeft, staat ook in de reacties onder de post ;p
@gwnbmw: je bent niet de enige, en als ik op Google Renault Clio rs zoek heb je hem al…. hmmmm neemt niet weg dat het geen mooie foto is!
@gwnbmw: Fotograaf is een professional…
Prachtige foto Sander!
De foto van de 430 is absoluut fraai, maar de Clio is mijn persoonlijke winnaar. Klopt qua belichting en compositie m.i. veel meer.
Super leuk! Dank
Prachtige foto’s deze maand!
Lastige keuze. Ik vind de Clio ook erg gaaf, lijkt wel een goed gelukte folderfoto! De Scuderia is in een zeer aparte omgeving mooi op de gevoelige plaat gelegd. De omgeving is ook niet alledaags, daarom voor mij de terechte winnaar.
Leuke plaatjes maar niet echt bijzonder.
Pfff die winnende foto van die Jag blijft gewoon gaaf, prikkelend bijna…
Ik geef ’t je te doen, kiezen uit dit soort TOP-foto’s, ik ben blij, dat ik niet in de jury zit. Vanwege de mooie sfeer, die ze uitstralen zijn de foto’s van de Maserati en de Ferrira beide zijn 1e-plaatswaardig wat mij betreft. Maar met niet meer dan een snorhaar voorsprong op die van de Clio, die inderdaad zo in de Renault-folder zou kunnen.
Zeker weten een goede ranglijst! Verdiende plaatsen!
Ik zou de volgorde omdraaien. De rommige bouwmarkt doet voor mij enorme afbreuk aan de schoonheid van de foto.
Photoshop foto van de maand kan je het beter noemen.
@kenner: Begin je eigen contest zou ik zeggen
@larsyboy1997: hoho. Hij is een kenner!
Qua foto op zich zou ik persoonlijk de Clio op 1 willen hebben, alleen gun in het Sander aangezien hij wel een volledige fotoserie heeft geplaatst. Goed bezig van der Linden!
Terechte op 3
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

De sneeuw was na het fotograferen wel leuker dan gewoon asfalt;)
@CasperH: dit is de persfoto van Renault waarbij je een trip door de Vogezen kon winnen met een Clio RS! Lijkt me dus niet door @rick_kemna gemaakt…
@stefanvts16v: wel door @rick_kemna gemaakt, maar misschien dat hij zelf één en ander even kan verhelderen
Haha lekker bezig @basteeld!
En gefeliciteerd @zweed! Was ook wel te verwachten ;)
Persoonlijk vind ik de Clio foto net iets mooier, gaver en beter. Desalniettemin kan ik me ook goed vinden in de nummer 1 deze keer, dat wil nog wel eens anders zijn. Uitzonderlijk hoog niveau deze maand! Je zal maar @wjsmulders, een prachtige plaat schieten die ‘maar’ derde wordt door onvermijdelijke sporen in de sneeuw.
@mrB: shit happens;) alleen denk ik dat de sneeuw het wel mooier maakt dan gewoon asfalt(maar dat is mijn mening:))
Mooie foto’s weer. Ik moest ook wel erg lachen om het commentaar op de foto’s. Ik zou het heel moeilijk vinden om te kiezen uit deze 3. De Maserati vind ik misschien wel het beste. Juist omdat zo’n auto in de sneeuw erg uniek is. Anyway allemaal schitterend.
De Clio is mijn nummer 1. Desalniettemin heel dikke platen.
Heerlijk commentaar hahaha! Lost it bij de laatste “Fuck!!1!”
@2wheeler: Hahahaha, ik moest toch wát he!
Zo nep en overbewerkt die Ferrari/Clio zelfde verhaal , voor mij absoluut de Maserati
@bofkont: Het is niks meer dan filtertjes en wat oplichten van bepaalde details. Pas heb ik een voor/na bewerking geplaatst zodat je zien kan wat ik verander. Kijk maar bij mijn uploads voor een grijze 911 50 year edition.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).