Autojunk Foto Van De Maand – Juli 2016

Auteur: , 36 Reacties

Vol in de zomer, vol in de komkommertijd. Maar ook heel veel events. En bovendien goed bezette boulevards in Zuid-Europese landen. Wat waren de mooiste foto's van afgelopen maand op Autojunk?

Autojunk Foto Van De Maand Juli 2016

Vorige maand wist @maartenoosterbaan de winst naar zich toe te slepen, met een spectaculair shot van een vuurspuwende BMW M1 op de Nürburgring. Een redelijk naturel genomen foto bovendien, iets wat Maarten erg kan waarderen. Hij besliste deze maand mee wie er in de Top 3 mochten komen.

Plaats 3: Ferrari 458 Italia
Ferrari 458 Italia
Een vaste naam in deze competitie inmiddels: @row1 haalt wederom de top 3 met zijn foto’s. Dit keer vonden we zijn inzending van de Ferrari 458 Italia er het meest uitspringen. Autoblogger was eigenlijk van de hele serie wel gecharmeerd, maar de foto voor het kasteel sprong er samen met de eerste foto echt uit. Iets meer gebruik van onscherpte in de voor- en achtergrond zou wellicht een hogere notering hebben opgeleverd, maar een dik verdiende derde plaats weer @row1!

Plaats 2: Valentino Balboni in een Miura
Valentino Balboni in een Lamborghini Miura
Dit was de winnaar voor Maarten, maar helaas voor hem (en uploader @jeffreyderuiter natuurlijk) gingen er net iets meer stemmen naar een andere foto. “Wie houdt er nu niet van een Miura? Een van de gaafste wagens ooit gebouwd en dan met de legende achter het stuur!” Op zich heeft Maarten daar ook gelijk in, maar er is ook wel iets op aan te merken, zoals hij zelf ook al concludeert: “Lekkere dynamische foto ook verder en zoals vorige maand te zien houd ik er van als foto’s zo naturel mogelijk zijn. Hoewel de foto een beetje soft is past dat toch wel weer bij de auto en een Miura is gewoon mooier dan een AMG GT.” Inderdaad een tikkeltje soft en we vonden de compositie niet superspannend. Maar een tweede plaats is dik verdiend!

Plaats 1: Mercedes AMG GT
Mercedes AMG GT
En dat betekent dat @lenny98 er weer met de ereprijs vandoor gaat. Bijna iedereen had eigenlijk dezelfde conclusie: deze foto lijkt rechtstreeks uit de folder van Mercedes te komen. Een veel groter compliment kan je waarschijnlijk niet krijgen. Maarten: “Erg gave foto met mooi contrast tussen de wat oudere brug & industrie, versus de auto en de moderne gebouwen in de achtergrond. De foto zou zo uit een Mercedes reclame folder kunnen zijn gekomen. Hoewel er duidelijke bewerking in zit vind ik dat in dit geval niet storend.” Wij ook niet! Een terechte winnaar, deze foto staat de komende maand in de header van Autojunk.nl en volgende maand kan Lennard weer meebeslissen over de winnaars!36 reacties

De Miura is de speciaalste foto, mooiste is de SLS GT. Verdiende winnaar als je het mij vraagt.
@baklava: de SLS GT??
@jobberns: misschien een grapje, omdat het deels een doorontwikkelde sls is..
@Jochempie: als we het een sls versie noemen is ie onderontwikkeld omdat ie niet zo hard gaat als de sls…
@jobberns:

Leuk dat ze het als een AMG gt verkopen hoor, het is gewoon een SLS met 2 normale deuren
@baklava: Nee.
@baklava: not even close
Lambo voor mij nummer 1
Wat een fantastische plaatjes mannen!
Muira veel knapper en meer beleving in de foto. Het zou niet mee moeten spelen wat voor een auto er op de foto staat. Een honda civic kan je nog steeds knap fotograferen.
Onterechte winnaar als je het mij vraagt. De Miura is voor me de absolute winnaar. Ook omdat het een Miura is maar grotendeels omdat het een auto in actie is MET Valentino Balboni achter het stuur. Het is een echte spot terwijl de anderen duidelijk ‘op afspraak’ gefotografeerd zijn. De foto van de Miura is de absolute winnaar.
@viezefreddyw: Maar het gaat in dit geval om de mooiste foto, dus niet zozeer het verhaal erachter. Wat dat laatste betreft, is de tweede foto voor mij ook de betere. Alleen dat is nu dus niet van toepassing
@granlusso: Ik doel ook niet op het verhaal er achter. Ik doel juist op het feit dat dit een echte spot is en een auto is in actie. Rijdend en wel is hij gefotografeerd en hij is prachtig in beeld gekomen. De overige twee, wat trouwens fantastische foto’s zijn daar niet van, staan te poseren voor de camera. En daarom is de Miura voor mij de winnaar. Om precies dezelfde reden waarom de foto van de maand van de vorige editie ook de terechte winnaar was. Twee M1’s in actie op het circuit. Geweldig!
@viezefreddyw: Geef ik je helemaal gelijk in! Alleen dan doel je dus op de soort foto, en niet zo zeer op de foto an sich, begrijp he?
Ach laat ook maar, we vinden de Miura eigenlijk allebei de beste, daar schudden we maar de hand op :)
1. AMG GT 2. Ferrari 3. Miura
@MrShifra: Jah, mee eens!
Erg tof om op nummer 1 beland te zijn, bedankt heren!
@lenny98: Zeer verdiend! Lekkere plaat :)
@Row1: Bedankt man! Die fotoserie van de 458 van jouw kant mag er ook zeker wezen!
Wat foto betreft zeer terecht. De setting van de 458 is fantastisch, maar de scherpte-diepte is behoorlijk storend. Als de achtergrond net iets meer of minder scherp was, was de foto stukken beter. De laatste foto in die serie had dan ook hoger mee kunnen strijden. De foto met de miura is ook zeer vet.
Maar de AMG gt is toch wel een terechte winnaar voor mij.
Ik vind foto’s uit reclamefolders van automerken altijd erg gestileerd en te veel bewerkt, kortom nogal nep. Dus dat de foto van de AMG GT zo uit de MB-folder zou kunnen komen, vind ik persoonlijk geen compliment. De ‘beweging’ waarover gesproken wordt, zie ik er ook niet in. Ik vind de foto van de Miura dan ook veel mooier en had wat mij betreft de winnaar moeten zijn. De foto van de 458 vind ik niks bijzonders. Had ik zelf nog kunnen maken…
@henrie: veel succes, volgende maand sta jij in de top 3 hoor ik?
@gwnbmw: Ik maak alleen foto’s als ik op vakantie ben en dan voornamelijk van andere dingen dan van auto’s. Dus nee, ik denk het niet…
@henrie: jij zegt dat je em zelf kan maken, dus dan willen wij dat graag zien.
@gwnbmw: Ik heb jou helemaal niks te bewijzen. En wind je verder niet zo op. Ik geef slechts m’n mening. Dat mag iedereen hier namelijk doen…
@henrie: Ik kijk alvast uit naar volgende maand ;)
@Row1: Vooral blijven uitkijken… ;)
Mooie plaatjes weer deze maand. Miura had wel op 1 mogen staan, zeker omdat er twee legendes opstaan en die ook nogeens in actie te zien zijn.
Die Ferrari, is dat bij kasteel Arcen?
@gt500eleanor: volgens mij wel
@gt500eleanor: Ja klopt! :)
Enige wat mij stoort bij de foto vd Benz is die kolom links in beeld die niet uitlijnt tov het “frame”… Verder geniale foto, die had van mij mogen winnen.
Lamborghini no. 1 !!! Het gaat toch om de auto en niet de achtergrond? Rest is onzin…
@robbie123: Nee, totaal niet.
Thanks heren! Leuk om weer in de top 3 terecht te komen! :)
Prachtige foto’s heren! Hulde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).