Autojunk Foto Van De Maand – Maart 2013

Auteur: , 23 Reacties

Maart roert zijn staart. Nadat we in de eerste twee maanden van dit jaar best een beetje moesten zoeken naar goed materiaal voor de Autojunk Foto Van De Maand, was het deze maand lastig kiezen tussen veel mooie plaatjes.

Autojunk Foto Van De Maand - Maart '13

Meervoudig winnaar Bas Fransen (Bazzl) is deze maand ons gastjurylid nadat hij vorige maand wist te winnen met een foto van een Subaru BRZ. Foto’s zijn -net als auto’s- emotie en onderhevig aan persoonlijke smaak. De meningen van de vier juryleden waren zeer verdeeld deze maand dus schroom niet om jullie eigen meningen in de comments te plaatsen!

Plaats 3: Ford Mustang bij ondergaande zon
Mustang El Mirage
Als geheel misschien wel de mooiste foto deze maand maar toch waren we het met z’n allen eens over het feit dat het niet de winnaar kon zijn. De reden die we daar allemaal voor hadden was eenvoudig: de auto is net niet lekker genoeg in beeld om het hoofdonderwerp van de foto te zijn. Bas: “Gave foto, alleen door de mooie zonsondergang ligt de focus helaas niet op de brute auto.” Fotograaf subaru555 had meer fraaie platen in deze serie trouwens (ook met foto’s waar de Mustang beter op uitkwam) maar die vonden we geen van allen zo mooi als deze foto. Iets meer aandacht voor de auto in de setting van deze foto en het was een zekere winnaar geweest.

Plaats 2: Lamborghini Aventador combo
Lamborghini Aventador combo
Laten we nog eens benadrukken: hoe speciaal een auto ook is, het gaat erom dat de totale foto zo goed en speciaal mogelijk moet zijn. Nu is er technisch bijzonder weinig aan te merken op deze foto (en de rest van de serie) maar voor Wouter, Autoblogger en mij misten deze foto’s toch net de “wow-factor”. Top 3, zeker, maar geen winnaar. Bas dacht daar anders over en had hem op 1 staan: “Geweldig mooi en exclusief duo, de compositie is erg fraai. De kleuren van de auto’s steken mooi af ten opzichte van de achtergrond en de geopende deuren maken het helemaal af.” Maar helaas voor hem (en Phillipe Collinet): meeste stemmen gelden! Een verdiende tweede plaats maar met een spannender omgeving pas een winnaar.

Plaats 1: Nissan 350Z
Nissan 350Z
En dan de winnaar van deze maand. Vrouwen en auto’s zijn historisch gezien altijd een bijzonder goed scorende combinatie geweest en dat moet Jeffrey de Ruiter zich ook beseft hebben. Toch was het niet een foto met fijn gevormde dames die een kijkje onder de motorkap nemen maar bovenstaande plaat die we het mooist vonden. Niet dat de rest van de serie niet goed is maar deze heeft verreweg de interessantste compositie. Bas: “Gave foto van een stoere auto die gefotografeerd is op een locatie die perfect past bij de auto. Het licht is mooi, net als de ruime compositie.” Overigens was ook zijn fotoshoot met een Subaru Impreza van deze maand zeer de moeite waard maar ook wij moeten keuzes maken. Een meer dan verdiende eerste plek voor Jeffrey deze maand in ieder geval, wat hem dus de Autojunk header voor komende maand oplevert en volgende maand zal hij jullie foto’s gaan beoordelen dus wees aardig voor hem in de comments en strooi complimenten!23 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het valt me op dat er nog steeds naar de fb page geplugd word. Kom op moderators, toon ballen en doe eens een goeie sensuur. Het staat niets voor niet in jullie disclaimer!

“Autojunk is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers op dit weblog, maar behoudt zich het recht voor om reacties te hergebruiken, te weigeren of in te korten. Niet relevante reacties of reacties waarbij fatsoensnormen worden overschreden worden niet geaccepteerd. Ook het schaamteloos pluggen van je eigen site, daar waar dit niet relevant is, stellen we niet op prijs.”
@MARS: ja maar het is wel relevant. Op die sites staan (meer) auto foto’s zonder het autojunk watermerk…
@mevipp: Als iedereen maar zijn site/fbpage o.i.d. spammed op Autojunk, is er geen lol meer aan! Don’t you think!
@MARS: Zo lang autoblog weigert filmpjes te embedden op de website en in plaats daarvan steeds links naar AJ post heb ik hier weinig moeite mee…
@Vanquish: +veel
@Henk_he: nodumpert
Nissan 350Z terechte winnaar.
Terechte winnaar
In eerste instantie keek ik naar de foto’s zonder te lezen en maakte de associatie dat die 2e foto met zonsondergang te maken had met de aventador combo aangezien die overgang van kleurencombinatie overeenkomt met de kleuren van beide Lamborghini’s maar erg mooie foto’s
Alleen de Nissan is een goede foto, bij die andere heb je geen idee van wat het onderwerp nou eigenlijk is.Grijze muur of zonsondergang?
Hoe krijgen jullie toch al die mooie auto’s om op de foto te zetten?
@darkpluisje: de mustang was in ieder geval gehuurd, de rest weet ik niet…
@mevipp: Ofwel stond die daar al, gwn fototoestel bovengehaald en ‘klik’. Kan ook toch? :)
Kunnen jullie de foto’s v/d maand niet als wallpapers gaan aanbieden als de fotografen daar akkoord mee gaan? Ik zou de bovenste nu meteen als achtergrond instellen als ik ‘m op 1920×1080 zou hebben!!! @subaru555
@Vanquish: idd, zou leuk zijn om standaard bij de foto’s wallpapers aan te bieden. Zoveel werk zal het niet zijn gok ik, en als de uploaden er mee akkoord gaat..
(Ik denk eigenlijk dat ab het niet eens hoeft te vragen, de uploaden geeft natuurlijk zelf zijn foto weg).
Grappig die Mustang zie je amper :)
Mooie foto’s
Die mustangfoto is gewoon een landschapfoto waar toevallig een mustang op de achtergrond staat. Hoort zeker niet thuis in de top 3.
Ik weet niet wie er in de jury zit maar die moeten nodig eens hun ogen laten nakijken. Die @subaru555 heeft in z’n eentje al drie foto’s die de top 3 kunnen maken. En alle drie zijn ze mooier dan een verdwaalde Nissan in een fel belichte garage dan wel twee Lambo’s tegen een donkere achtergrond.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).