Autojunk Foto Van De Maand – Februari 2013

Auteur: , 15 Reacties

Door de autoshow van Genève iets later dan normaal, maar hier zijn de beste foto's van de maand Februari.

Autojunk Foto Van De Maand Februari 2013

Dit keer is Camiel ons gastjurylid. Camiel (@Mielie) won vorige maand de Autojunk Foto Van De Maand met zijn foto van twee Aston Martins. De 19-jarige uit de buurt van Maastricht volgt een studie ICT maar mag daarnaast graag foto’s maken en bewerken. Een enthousiasteling dus, die een duidelijke mening had over de voorselectie die we hem voorschotelden. We beginnen zoals altijd met de runner-ups.

Derde plaats: Bugatti Veyron
Bugatti Veyron
Een mooie nachtplaat van een Bugatti Veyron. Hij viel net buiten de top 3 van Camiel maar Wouter en Autoblogger waren er meteen enthousiast over. “Ik vind ‘m aan de lichte kant maar als ik dan kijk naar de donkere delen in de foto (binnenkant wielkast en grille) dan kan ik zien dat je er het beste van gemaakt hebt.” Een goede samenvatting. Kudos dus voor Replicant die deze Veyron 16.4 vast wist te leggen in Monte Carlo.

Tweede plaats: Ferrari F12 Berlinetta
Ferrari F12 Berlinetta
De Italiaanse schone die de 599 moet doen vergeten: de Ferrari F12 Berlinetta is een prachtige verschijning, zelfs als de eigenaar de voorbumper al aan stront heeft gereden. Camiel: ” Mijn favoriete foto’s, de echte straatspots. Natuurlijk draait het daar in dit geval niet om, maar gelukkig is de eerste foto goed genoeg om in dit rijtje te passen. De hoek is precies goed, waardoor de auto een lekker dikke uitstraling heeft. Ook hier weer polarisatie, scherpte en belichting prima, de scherpte-diepte is een fijn extraatje. Wellicht had je kunnen proberen de Corsa wat te verbergen achter de F12, maar het stoort niet.” Enough said, mooie plaat loyers004.

Eerste plaats: Subaru BRZ
Subaru BRZ
En dan nog even door naar één van de hofleveranciers van deze maandelijkse verkiezing: Bas Fransen (bazzl). Wouter stoorde zich aan de vervorming door de groothoek (en daar is iets voor te zeggen) maar verder steekt deze cleane, fijn belichte plaat met kop en schouders boven de rest van de foto’s van deze maand uit. “Foto van de Maand. Vanwege? Kleuren, scherpte, belichting en de hoek. Oftewel, de gehele foto. De auto staat in het middelpunt, met een mooie achtergrond die niet afleidt. Ik kan er eigenlijk niks op of aanmerken, gewoon prima dus!” Gefeliciteerd Bas, volgende maand ben jij weer gastjurylid!15 reacties

Nice! Mooie foto! Gefeliciteerd met de verkiezing!
Terechte winnaar, wel jammer van dat enorm storend en lelijk logo!

En ’t spammen van website of facebookpagina’s bij de foto’s is ook een punt van kritiek.
(daar zou nog beter op gecontroleerd moeten worden)
@MARS: want?
@MARS: Waar maak je je druk om gast…? Ps je bent overigens de eerste die mijn logo lelijk vindt.
Bas maakt echt prachtig foto’s ben vooral fan van die blauwe golf!
Als dit de top 3 is… Dan zegt dat wel erg over het niveau maar oke.
Ik vind het mooie foto’s, maar de afgelopen maanden zijn er veeeel mooiere voorbij gekomen..
Wat een pauperverkiezing zeg, er valt niet eens wat te winnen.
@zijnekoninklijkelinearalgebraischehoogheid: Een maand je foto als cover op autojunk… Lijkt mij een mooie prijs gezien de site dik bezocht word! Wat had je dan verwacht..
@sebasjuhh: Precies, het word dik bezocht. Je helpt dus verkeer (dus ook geld) te genereren voor deze site. Btw, check de cover op autojunk eens, je ziet er niks meer van door reclame. Het komt zo armoedig over nu..
Ik vind het jammer dat alles bewerkt is. Dat haalt voor mij de magie uit de foto. Anders is het verschil tussen een foto en fotoshop ook te verwaarlozen. Persoonlijk kan die f12 mij wel bekoren. Mooie pic.
Ik feliciteer de winaar. Al zou ik persoonlijk de Ferrari kiezen omdat het meer actie heeft, de BRZ is neergezet en geschoten ik denk dat de Ferrari moelijker was om te schieten.
He leuk, mijn foto staat er bij.
Bas maakt ook echt schitterende foto’s! Gefeliciteerd man!
Bedankt voor de complimenten.
Terecht;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).