Autojunk Foto Van De Maand – November 2016

Auteur: , 18 Reacties

De prachtige zonsondergangen van de afgelopen maand hebben sfeervolle platen opgeleverd, dit waren de beste drie foto's op Autojunk.nl afgelopen maand!

AJFVDM november 2016

November is doorgaans misschien een duistere maand met weinig licht, de afgelopen maand wist de zon mooier te zakken dan gemiddeld en daar maakten de fanatiekste spotters en fotografen dan ook dankbaar gebruik van. We hadden veel fraais om uit te kiezen, maar dit zijn volgens ons de beste foto’s van de afgelopen maand. Gastjurylid is deze maand @mickkok die vorige maand won met de foto van een schitterende Maserati MC12.

Plaats 3: Aston Martin DBS
3
Hee, als we daar @stephenotto niet hebben. Een tijdje geleden kwam hij vanuit het niets, won vrijwel direct de AJFVDM en sindsdien staat hij garant voor fijne platen op Autojunk.nl, waarbij ook deze Aston Martin DBS een eervolle vermelding verdient. Helaas niet de winnaar, Mick legt uit waarom: “Gave foto, prima compositie, al is het contrast in de lucht mij wat te groot. Vandaar niet mijn keuze deze foto tot winnaar te kronen, maar een 3e plek voor deze maand.”

Plaats 2: Dodge Challenger tijdens Streetgasm
3
Tweede vaste klant van de AJFVDM @basfransencarphotography is ook deze maand weer in de Top 3 te vinden, dit keer met een heerlijke set foto’s van een Dodge Challenger tijdens de Streetgasm. Het grauwe weer is subtiel versterkt met de rauwe nabewerking. Je kan de Challenger bijna horen brullen op de foto’s, Mick vond dit zelfs de beste foto van de maand: “Heerlijke compositie, snelheid en een lekker duister tintje. De auto’s op de achtergrond en het lage standpunt zorgen voor een fijne dynamiek. Lekker donkere lucht en dito hoofdonderwerp. Plaatje.”

Plaats 1: Audi RS5
Audi RS5
En dan een serie die al wat aandacht kreeg deze maand. @larsyboy1997 zette een heerlijk setje foto’s van een Audi RS5 online, waarbij iemand in de comments terecht opmerkte dat bovenstaande foto zo de brochure in had gekund. Waarheid als een koe! Gefeliciteerd Lars, volgende maand mag jij meebeslissen over de winnaars. Bovendien zal jouw foto de komende maand in de header van Autojunk.nl te zien zijn!18 reacties

Dacht eerst dat ik een giulia zag ipv audi
Gefeliciteerd, allemaal erg mooie foto’s maar mijn voorkeur gaat naar de Dodge.

De Dodge heeft in mijn optiek een hogere mate van “random foto” over zich heen hangen, gewoon dat ene perfecte shot op de snelweg. De andere twee zijn prachtige foto’s maar in mijn optiek teveel in scene gezet. “Nog één keer heen/weer rijden en dan heb ik de perfecte shot hoor…” of “nog een metertje naar voren en dan staat hij precies goed”. De dealerplaten met reclame opdruk versterken wat dat betreft mijn bescheiden mening.
Ik vind die van Bas toch een stukje mooier, meer emotie.
De audi is veruit de mooiste van de drie. Maar waarom altijd die foto’s bewerken. Zijn ook zat mooie foto’s die met een gewone camera of telefoon worden gemaakt.
@gerjan: Denk dat het beetje te vergelijken is met een dame met make-up.

Het hoeft niet noodzakelijk en vaak doet men het ook gewoon te veel, maar als het goed gedaan is kan het iets moois nog mooier maken.
Terechte winnaar, wat een fotos waren dat.
@peug206: Dankje!
Voor mij de Dodge. Vanwege het totaalshot, de andere auto’s die erbij zijn in een soort van roadtrip. De Audi is mij te ver weg, te vaag, te weinig details, en geen idee wat waarom dat licht aan de rechterkant er is. Of had de fotograaf net effe de zon in z’n lens?
De eerste set FvdM waar ik het mee eens ben! Heerlijke platen!
@denniss00: Dankje Dennis!
De dodge foto is voor mij de winnaar. Hopelijk een schrale troost voor Bas. De andere twee zijn mooi maar saai.
Ik vind het alledrie erg mooie foto’s, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Dodge. Die foto straalt wel iets gaafs uit.
De dodge is by far de meest spannende foto van de drie. Daarom ook voor mij nr. 1. De andere twee doen me minder.
Niveau is serieus hoog.
Bedankt voor de complimenten en bedankt Mick ?
Bedankt! Voor mij was Bas de winnaar :)
Voor mij… 1. Dodge – 2. AM – 3. RS5

De foto met de RS5 is een mooie foto maar ietwat saai en de reden dat de rechtse kant helemaal in het niets verdwijnt is me een raadsel. Op de foto met de AM heb ik weinig commentaar, gewoon een nette foto!
De foto met de Dodge is gewoon ruig! Nu is mijn kennis van fotografie nihil maar de lucht is hierop toch aardig bewerkt of niet? Dat zou ik iets minder doen dan.
De Dodge op nr 1 voor mij. Dat oogt nog het meest naturel voor mij.

De andere 2: ja, gwn fotoshoot. Meest fancy lokatie zoeken, auto ‘sexy mogelijk parkeren’, wachten op een mooie zonstand, 20 duizend filters en andere standjes op de camera en foto’s.

Natuurlijk niet vergeten erna nog eens 30k filters erop kwakken via fotowinkel. En tenslotte watermerk eroverheen.

Ja nee. Ik kan t niet beter. En ik wil t ook niet beter kunnen doen. Gewoon spotten, op mijn eigen manier, au naturel. Ikke, ooit FvdM? Neuh… Past niet in mijn straat

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).