Autojunk Foto Van De Maand – September 2016

Auteur: , 45 Reacties

September was een mooie maand. Niet alleen qua weer, ook qua uploads op Autojunk.nl. Welke van bovenstaande foto's vonden we deze maand de beste?

Autojunk Foto Van De Maand - September 2016

Vorige maand pakte Bas Fransen (alweer) de eerste plaats in de AJFVDM, dus deze maand mag hij weer meebeslissen over de winnaars. Let’s go!

Plaats 3: Mercedes SLS
Mercedes SLS AMG
Hij begint een vaste waarde te worden in onze AJFVDM: @zweed oftewel Sander. Deze maand had hij meerdere mooie uploads en deze vonden we het beste. Bas heeft nog wel wat tips voor Sander: “Hele gave en goede foto, hij lijkt alleen niet helemaal scherp te zijn. Het duistere sfeertje is cool in deze foto maar ik vind de vloer door de belichting wel wat storend.”

Plaats 2: Alfa Romeo GT 1300 Junior
Alfa Romeo GT 1300 Junior
Een net niet optimale uitsnede, maar verder is het een heerlijke foto. Weinig bewerking, maar vreselijk veel sfeer. Bas: “Heerlijke foto. Zelf ben ik ook wel van wat bewerking, maar dit is gewoon puur en origineel. De foto ademt een heerlijke relaxte sfeer uit, die goed past bij de oude Alfa.” Prachtige plaat, @coffeecup!

Plaats 1: Audi RS6
Audi RS6
De Junior was mijn persoonlijke nummer 1, maar doordat Bas en Autoblogger deze foto op één hebben gezet, won hij toch. Bas: “Gave foto en cool dat effect met het water en de sluitertijd. Ik krijg wel een beetje het gevoel dat de foto net niet helemaal goed gelukt is…vooral de belichting. Hij is wat te licht aan de zijkant en wat donker aan de voorkant. Desalniettemin een nummer 1 voor mij, ook vanwege de originaliteit!”

Soms hoeft een foto niet perfect te zijn om te winnen, @stephenotto gefelicteerd! Jouw foto siert komende maand de header en volgende maand mag je meebeslissen over de winnaar!45 reacties

Nummer 2 is banaanfoto vd maand (mijn favoriet)
@banaan7: same here!
Die 1300! Mijn droom! @e1000bmw523i:
#3 vind ik maar te donker.
#2 He: een naturel (ogende) foto in de fvdm verkiezing! Het kan wel!
#1 los van mijn mening over de RS6. Ik vind de foto écht veel en veel te druk.

Imho: 2,1,3 als mijn top 3.
@toyotafortuner: bedoel 2,3,1
Die GT1300 Junior is vreselijk cool. Jammerlijk dat dit niet nr 1 is. @toyotafortuner:
Terecht nummer 1!
Een lompe station in een drukke foto met beetje gekunstel kiezen boven de prachtige plaat van een prachtige auto.. Tja smaken verschillen en over smaak kunnen we niet twisten maar gebrek aan smaak is in dit geval ook onbetwist. :-p
@w0o0dy: Qua auto geef ik je gelijk, de Alfa is veel interessanter om zien dan de Audi.

Maar qua foto is die Audi wel heel knap gedaan. Zo’n dingen zijn niet gemakkelijk. Goeie kritiek ook van Bas. Duidelijk een professioneel die anderen wil helpen om dichter bij perfectie te komen.
Bedankt voor de tips bas!
Nummer 1 origineel? Ooit gehoord van GFWilliams?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het vrijwel nooit eens ben met de uitslag. Foto 1 vind ik persoonlijk een afschuwelijke plaat. Waarom zou je een tuinslag op een RS6 zetten om foto’s te gaan maken met kunstlicht en allerlei bewerkingen achteraf?

Had foto 2 genomen. Die foto klopt aan alle kanten en is minimaal bewerkt. Prachtig plaatje.
Ik krijg een beetje het idee dat hoe de foto gemaakt is belangrijker is dan de foto. Ik vind die Alfa veruit de beste. Die SLS lijkt wel met een ouwe telefoon gemaakt te zijn. Snap echt niet wat daar zo speciaal aan is (no offence verder hoor). En dat overbewerkte van die Audi doet me helemaal niks. Snap wel dat daar meer ‘techniek’ achter schuil gaat maar ik vind het allemaal maar een beetje overdreven.
Wellicht een leuk idee om elke maand 3 reaguurders ook mee te laten beslissen. Wel dezelfde foto’s laten doen maar dan krijg je denk ik een totaal andere top3 met andere op en aanmerkingen.
kut. alweer niet
@carsofnl: ja dat dacht ik ook. Is dat heel erg om te denken?
De Alfa had plaats 1 ruim verdiend!
De nabewerking van de SLS is juist prachtig gedaan door de schaduw van de auto er in te shoppen met geopende deuren! Mooi subtiel! Die had van mij op #1 mogen staan.
@dragspert: bedankt, leuk dat je het ziet!
@dragspert: @zweed: Ik had het gezien ook. Het verbaasd mij hoever ik naar beneden moest scrollen voor iemand anders er wat over zei. Cool effect inderdaad.
@kilum: bedankt, ik vind het altijd vreemd staan om de deuren bij elke foto in de lucht te laten.
@zweed: geniaal detail inderdaad! Schitterende foto ook hoor!
Voor mij had foto 2 moeten winnen. Prachtige auto, geschoten op een prachtige plaat. Niet of nauwelijks bewerking. Helemaal lekker.
Foto 2 zonder twijfel!
Foto 2 is mijn winnaar. Wat een plaatje!
Absoluut nr2 de Junior!@dutchdriftking:
Al die bewerkingen, is dat een ‘must’?..
Kan je van deze rubriek niet beter 3 favoriete foto’s van autojunk noemen, gezien al het commentaar op de volgorde?
@mrrallycross: Misschien moet iedereen wat minder zagen…
Is het een idee om een poll in te voeren? Jullie maken een voorselectie van een aantal foto’s en dan mogen wij stemmen. Krijg je een hele andere uitslag denk ik.
@berlinetta: je hebt een foto vd maand revolutie gestart!! Hoop ik
@berlinetta:
Nee. Geen goed idee. Want dan gaan alle tienertjes stemmen op een foto van een Huracan bij de Texaco. En die zijn met veel groter getale dan de mensen met smaak die nu wegdromen bij foto 2.

Maar ik ben het er ook mee eens dat het anders moet. Het gaat om wat je op de foto ziet. Niet om hoe de foto gemaakt en bewerkt is.
@Original_Arnoud: natuurlijk niet. Die wordt er door de “pro’s” toch al uitgefilterd? Daar blijven dan 5, 6, 7? Fotos over waarop gestemd kan worden. Geen gek idee hoor!
@berlinetta: of twee categorieen: de compleet gephotoshopte fotos van (semi) pro’s en de wat simpelere bewerkte fotos?
Die alfa is veruit de gaafste plaat! Heerlijke sfeer en auto.
Ik heb uiteraard ook een mening… de SLS foto heeft een geniaal detail, de Alfa is gewoon een pure strakke plaat en de RS6 is toch wel heel dik in elkaar gezet! 3 erg sterke fotos hoor… of de wanneer terecht is? Pff goeie vraag. Uit deze had ik zelf ook voor de Alfa gekozen denk ik.

En ik kan toch niet onderdrukken dat ik teleurgesteld ben dat mijn Citroën ID lightpainting er niet tussen staat dit keer. Ach, je kan niet alles hebben! :P
@archiebald: *wanneer is uiteraard *winnaar! Autocorrect foutje.
Foto 2 please! Prachtige ongekunstelde foto en wat een klassebak die Junior.
Het is eigenlijk wel duidelijk dat de eigenlijke winnaar nr 2 is. Prachtige sfeer en auto.
Hé wat leuk. Mijn foto staat hier tussen :) . Bedankt daarvoor. En de reacties lezend heb ik de publieksprijs in de pocket. Misschien nog mooier.
Ik ben het volledig met @toyotafortuner eens: 2,3,1.

Foto 2 is geniaal, prachtig object, mooie setting, belichting en sfeertje. Alles perfect.
Foto 3, Scheelt heel weinig met foto 2. Totaal andere foto, erg mooi gemaakt en briljant detail om de schaduw van een foto met deuren open te gebruiken. Goed voorbeeld hoe meer dan alleen licht en kleur balans met photoshop gedaan kan worden, en toch een beter resultaat krijgen.
Foto 1: Leuk idee, maar veel onscherp, te druk, te veel water, voorkant te donker. Gaaf gedaan en petje af, daar niet van, maar van deze drie gewoon weg niet de beste.

Gefeliciteerd @coffeecup en @zweed met jullie mrB eerste en tweede plek!
Gefeliciteerd @coffeecup je bent de winnaar ;-)
Super tof gasten! Heel erg bedankt! :)

Ik snap helaas al het gehaat niet zo in de comments? Dan heb ik het niet alleen over mijn foto op dit moment maar ook over de andere fvdm edities.

Gelukkig maak ik de foto’s voor mijn klanten, als de klant iets wilt dan krijgt hij/zij dat. In dit geval ook met de RS6, klant is koning. Aangezien dat Nanolex was (car care producten) paste een tuinslang prima in het plaatje ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).