Automobilist filmen? Pistool in je waffel. [video]

Auteur: , 34 Reacties

Met de automobilist (of motorrijder) van tegenweurdig valt niet meer te sollen. Als je dus het gore lef hebt om je camphone tevoorschijn te toveren, dan is het niet meer dan logisch dat je een paar blauwe bonen voor je raap kunt verwachten.

Onversneden road rage, disco shit

De Russische en Amerikaanse openbare weg is een jungle, en in de jungle is het eten of gegeten worden. Geen wonder dat sommige automobilisten een beetje on edge zijn.

De boze blanke man in onderstaande video had wellicht een hele slechte dag gehad in de gevangenis waar hij werkzaam was (!), of misschien had de fietsersbond zijn lidmaatschap net ingetrokken, en dan gaat er ook nog eens een bijgoochem je rijkunsten lopen filmen. Tsja, zoals bij Michael Douglas in Falling Down knapt er dan iets, en is het ineens een volkomen proportionele reactie om je 9 milimeter te pakken en er eentje uit de kamer te persen.

Hoewel het niet te zien is heeft de man volgens de aanklacht daadwerkelijk zijn wapen afgevuurd. Misschien zag hij de filmer aan voor een boot vol Greenpeace-activisten en was het een waarschuwingsschot, eentje voor de boeg langs, zogezegd. Hij draagt wel een brilletje, dus misschien zag hij het allemaal niet zo goed en is het gewoon een koddig misverstand. Hoe dan ook, denk hier even aan als je op de I-75 in Kentucky besluit andere auto’s te filmen. VIDEO!

Wij voorspellen een explosieve verkoopstijging van mitailleuraanhangers de komende tijd. Bij zijn arrestatie schijnt de 51-jarige wapentrekker alleen maar ‘Arresting me for what?! I thought this was America?!‘ geroepen te hebben.34 reacties

Ik snap de reden om deze man te filmen niet. Is een fietsendrager bijzonder in de US?
@munich: maar dan nog, jullie germans maken je niet druk over met pistolen zwaaiende dreigmeneren?
@Den: Een erg domme actie van zwaai meneer. Ik ben benieuwd waarom de filmer het per se gemunt heeft op deze anonieme blauwe sedan.
‘Merica!
@twist:

* ‘Murica
@opabrutus: F*ck YEAH!!! Coming again to save the muthaf*cking day YEAH!!!
-=edit: dat staat ook gelinkt.=-
Die Getuigen Van Jehova worden alsmaar opdringeriger. Geheel terecht, die vuurspuit.
@qashqow: Jehovah’s Getuigen?
Neppe shit
Wat viel er nu te filmen dan?
Misschien dacht die dat de NSA hem aan het volgen was. Dan kan ik het wel begrijpen.
Amerikanen sporen niet, dus hier is toch niets raars aan?
Als het in Nederland was geweest zou je nog kunnen zeggen dat hij niet rechts ingehaald wou worden. Maar in ernst: de man werkt in een gevangenis. Is het zo vreemd, gezien het land, dat hij argwanend wordt als iemand die hij juist heeft ingehaald, gas geeft en hem gaat filmen? Is er reden om aan te nemen dat er een “contract” op hem afgesloten is? Als hij daar het juiste huilverhaal bij weet te vinden komt hj er nog mee weg ook.
@oxymoron: als je het zo bekijkt kan ik het nog wel snappen. Gevangenis in amerika is vrij serieus en als bewaker heb je kans dat een gevangene je dood wil hebben en iemand je laat volgen
Als er een contract op hem was afgesloten had de filmer wel wat anders vastgehouden dan een telefoon.
@oxymoron: Zo kun je je paranoia altijd wel aanwenden om maar op willekeurige mensen te gaan schieten.
En de man was/is trouwens een gevangenisdokter, niet cipier.
Voor iedereen die het filmpje nog gaat kijken: zet eerst je geluid even zachter. Ik heb zojuist een box opgeblazen.
@berlinetta: En ik mijn oordopjes. RIP
Eencelligen pur sang…
Stelletje hersenloze hier, zonder het fimpje te bekijken snapt iedere flapdrol maar niet de gemiddelde autoblogger dat je niet de hele tijd met je telefoon aan het filmen bent met het idee straks gebeurd er wat. Dus hij heeft de telefoon gepakt nadat het gebeurd is om vervolgens de bestuurder te filmen.
zo en dan nu zelf filmpje kijken
@yerrie: Ik heb eerst het filmpje bekeken en helemaal snappen doe ik het niet. Wat er wel uit te halen is, aan de hand van het geluidsspoor, is dat er eerst een schot valt, dat dan de auto met de fiets achterop voorbij komt, dat de beschotene (? is niet duidelijk, het kan ook iemand of iets anders zijn) zijn telefoon pakt en mee oprijdt om de schutter te filmen, waarna de bestuurder van de auto-met-fiets zijn raam laat zakken en zijn pistool op hem richt. Dat hij dan daadwerkelijk schiet blijkt niet uit de video, het is eerder dreigen. Uit het Amerikaanse artikel is de toedracht ook niet precies te herleiden. Er zijn tenslotte in Nederland ook mensen die uit het open zijraam op een buizerd schieten die langs de weg op een paaltje zit ….
@yerrie:

Lees eerst je tekst eens door voordat je het plempt. Zoveel fouten in zo weinig zinnen en dan anderen hersenloos noemen, is niet zo geloofwaardig.
Is dat niet die slimme gast van die drie autoverkopers op Discovery?? Ot; wat een mongool
Om te stellen dat ‘de Amerikaanse openbare weg een jungle’ is gaat wel heel erg ver.
Zeker aan de hand van dit ene filmpje.

We zijn net terug van vakantie en als ze ergens rustig en beheerst rijden is het daar wel.
@bertorelli: Als je als maximale snelheid 70 mph mag en een amerikaan onder je reet hebt met veren die nog slapper zijn als die uit een balpen dan rijd je vanzelf wel rustig en beheerst!
@tmenges:
In veel staten mag je gewoon 80 op de snelweg. En 80 mph is toch 128 km/u.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/US_speed_limits13.svg/600px-US_speed_limits13.svg.png

In Texas is er blijkbaar een county waar je 85 mag :O
Wist ik ook niet.

Die vering is trouwens wel erg lekker met al die lange en rechte wegen.
@bertorelli: Dat vind ik ook. Ik stond mijn kap dicht te doen (in Florida) voor het stoplicht en moest nog de helft (8sec ongeveer) toen het licht op groen sprong. Hele rij auto’s achter me en niet een iemand die toeterde of wat… Moet je in Nederland eens proberen.
Een ding is zeker als hij de balen heeft om de trekker over te halen hij zal die avond doof zijn
Nou nou, beetje overdreven weer zeg van meneer de pistooltrekker.
Voor iedereen hierboven, die begrip kan opbrengen voor deze meneer, die ook nog eens de trekker overhaalt: Ik mag hopen, dat het goed voor jullie zal aflopen, maar ik mocht willen, dat het jullie eens zal overkomen. Ben zéér benieuwd hoe jullie reactie dan zal zijn.
In Amerika mag je als brave burger tenminste op legale wijze een wapen aanschaffen ter bescherming tegen het uitschot.

In NL moet je dat op niet legale wijze doen.

Amerika blijkt op dit vlak dus een stuk meer ontwikkeld en beschaafd.
Je schiet er toch niets mee op om zo uit je slof te schieten ? ’t Schiet met net te binnen dat deze meneer hem alleen maar aan wilde schieten om de weg te vragen, maar de ander was daarin tekort geschoten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).