Richt je huis in met Bentley, Porsche en Volvo [meubels]

Auteur: , 9 Reacties

Automerken die alleen auto's verkopen zijn saai. Fabrikanten horen een lifestyle te verkopen, compleet met een hele binnenhuisarchitectuur, zodat je je ook ín je villa kunt wentelen in de favoriete merk. Bugatti aan het lijf, Bentley op de grond, Porsche aan de muur, en Volvo voor als je een beetje raar bent.

Porsche spoiler-boekenplank

Er is niets op tegen om een beetje extra money te maken met je merknaam. Voor Ferrari is dit core business geworden (ze verkopen ernaast ook nog een paar auto’s), andere merken doen het er nog een beetje bij, steevast in samenwerking met gerenommeerde designnamen, of, zoals in het geval van Porsche, hun eigen designhuis.

Bentley heeft al veel ervaring met meubels en inrichting: ze hebben kappersstoelen, hele lounges in chique herenclubs, boeken, en voeren onder de naam luxury collection veel designspul, ook handtassen en dergelijke. De laatste aanvulling omvat tafels, stoelen, en een bed, dus als je net een nieuw huis hebt laten bouwen, kijk dan even op autojunk of het wat is.

Porsche doet het iets anders, en maakt een directe link met zijn producten. Het komt op de proppen zetten met een 918-schaalmodelletje, bureaustoel, en GT3 Cup-achtervleugel die tot boekenplank is omgetoverd, met een kwart remschijf als boekensteun. Erg geschikt in het huis van de snelle jonge (wannabe) racer. Bovendien verkoopt het museum er maar wat graag een stapeltje bijpassende boeken er bij:

Porsche boekenspul

Volvo gooit het weer over een andere boeg en presenteert “unieke graphics, speciaal door Studio Job voor Volvo ontworpen. Er is een stijl ontwikkeld geïnspireerd op onder andere de Scandinavische Mythologie met zijn monsters en goden, Wickie de Viking-helmen, Zweedse cultuur en sporen van autobanden”. Juist, geen idee wat ze precies bedoelen, maar het is wel hip.

Volvo Job Design

En natuurlijk mogen we Maserati niet vergeten, dat ook in de meubels zit, en eigenlijk gewoon bijna elke autofabrikant, want ze zijn en masse op de woonbeurzen te vinden. Is dit een goede zaak, of ben je meer van de ‘schoenmaker blijf bij je leest’-filosofie, en zou de enige link tussen meubels/inrichting en automerken dit soort hobbyprojecten moeten zijn?

Er is 1 grote overeenkomst tussen alles wat je hierboven zag: je moet er flink de portemonnee voor trekken. Wat spreekt je meer aan, de statige Bentley-meubels, het snelle Porsche-werk, of het knotsgekke Volvo-spul?

Update: een video van de Studio Job-Volvo-presentatie vind je op autojunk!9 reacties

Doet Meredes dit ook niet met haar Mercedes-Benz Collection?
@michelinman: Mercedes verkoopt fietsen
Doe mij maar een bentley stoel zoals 1d
Dus Volvo verkoopt foto’s van mensen die in het wit gekleed samen met hun hond net bij Ikea vandaan komen? Erg Zweeds.
Met een Dalmatiër zelfs…Is wel heel..Kroatisch, nietwaar?
Ik kreeg eergister m’n boekenplankje van Lada binnen. Vandaag is ie helaas heen gegaan omdat m’n bosatlas te zwaar was voor het plankje. Er bleek houtrot in te zitten wat ik had kunnen verwachten..
@baap: Zou je niet verwachten van lada die krengen zijn niet kapot te krijgen. Was het geen made in china plankje?
De design-studio van Porsche ontwerpt ook spullen speciaal voor in huis (waterkoker, koffiezetapparaten) en op je hoofd (een bril dus).
@betonstaal:

Siemens Porsche design toch?
Mooie spullen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).