Automobilist rijdt verkeersregelaar omver bij 12 inch race

Auteur: , 48 Reacties

Een evenement voor het goede doel leidde tot een slechte avond voor een verkeersregelaar.

chicks

De 12 inch-race is een fietsrace voor (jong) volwassenen op hele kleine fietsjes. Sinds 2003 wordt de race jaarlijks georganiseerd in gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het doel van de race is zo veel mogelijk geld ophalen voor goede doelen. Hiervoor zoekt de organisatie sponsors en werven de deelnemers zoveel mogelijk persoonlijke sponsors. Denk Alpe d’Huzes maar dan met wat meer humor.

Deelnemers worden geacht zo origineel mogelijk aan de start te verschijnen om het parcours van 7,3 kilometer te bedwingen. Bijvoorbeeld verkleed als politieagente zoals de dames hierboven. Mocht je nou denken, daar ben ik volgend jaar bij is er echter slecht nieuws: naar verluidt was de editie van dit jaar ondanks een opbrengst van ruim 140.000 Euro voor het goede doel de laatste editie.

Dat stond overigens al vast voordat een verkeersregelaar bij het evenement werd aangereden. Op de Oostlaan werd deze namelijk geschept. Vóór het incident had de bestuurder van de auto naar verluidt een heftige discussie met de verkeersregelaar, waarna hij tegen hem aanreed. Het slachtoffer belandde op de motorkap, werd enkele meters meegesleurd en is later in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken onderbeen.

Velen waren getuigen van het ongeval. Aanvankelijk reed de bestuurder door na de klap. Later op de avond heeft hij zich wel alsnog gemeld bij de politie. De start van de 12 inch-race werd even uitgesteld, maar daarna ging het fietsfestijn alsnog los in Zuid-Holland.48 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Walgelijk dit zeg
Verkeersregelaars kunnen wel eens heel irritant zijn.
Maar dan rijdt je ze nog steeds niet aan
@rob5nismo: of irriteer jij je aan die mensen? Hun doen gewoon hun werk… Heb er geen last van al heb ik nog zo’n haast! Als het spoor dicht gaat zul je ook ff moeten wachten
@tragepater: sommige gedragen zich echt of ze de wet zijn snap je.
Maar ik wacht ook gewoon als.het nodig is.
Alleen de houding van sommige is echt ruk
@rob5nismo:
Wat is er irritant aan iemand die zegt: “Sorry. Je mag hier niet in ivm een evenement.”
Ze worden pas “irritant” als jij het nodig vindt om met ze in “discussie” te gaan.
Sorry, maar als je verkeersregelaars irritant vindt, dan ligt dat toch echt aan jou…..
@Rob:het is meer de houding die ze aannemen wat ik irritant vind
Zodra je je raam open doet doen ze ik ben meer als jou en daar kan ik niet tegen
@rob5nismo: ik denk dat dat grotendeels komt door je eigen vooringenomen houding ten aanzien van verkeersregelaars. De kans is heel groot dat je bij het zien van een verkeersregelaar al denkt “daar heb je weer zo’n eikel” en dat die gedachte door werkt zodra je het raam open doet om hem tegen je te laten praten.
via Android app
@rob5nismo: dat heeft dus meer met jouw gevoelens / interpretatie te maken dan met hun houding. Zij staan op dat moment ook even boven jou, want ze vertellen dat je er niet langs mag! Volgende keer gewoon luisteren en omfietsen!:) #eenbeterewereldbegintbijjezelf :p
@rob5nismo:
Ik zal nooit ontkennen dat er starre lui met 0,0 inlevingsvermogen dienst doen als verkeersregelaar.
Maar je kunt dat gedrag ook gewoon negeren. De afzetting wordt er namelijk toch niet anders van….. Ze zeggen echt niet: “U heeft gelijk meneer. We blazen het hele evenement per direct af. Rijdt u maar door!”
@Rob: nee dat is ook zo en ik wacht ook altijd netjes tot het hek open gaat.
Ik snap alleen niet dat ze perse moeten weten waar je heen moet al is het maar het kruispunt oversteken
@rob5nismo: minderwaardigheidscomplex of moeite met gezag (op school of op je werk ook last van?)? Je zou kunnen overwegen hier iets aan te doen, maakt je een (nog) leuker mens.
Meningen mogen naast elkaar bestaan, oneens zijn met de ander mag daarmee ook gewoon, maar de verkeersregelaars handhaven gewoon de plaatselijke, tijdelijk gewijzigde regels/verordening.
Een klant die van mij niet koopt vind ik ook niet irritant (hooguit onverstandig ;-))
@bischero: nee hoor heb ik verder geen last van.
Maar ik wil toch wel ff benadrukken dat ik de actie van deze chauffeur niet goed keur in wat voor manier dan ook
@rob5nismo: ok, helder (en gelukkig maar haha ;-)
Stichting kinderkanker ..
Stichting het vergeten kind ..

Misschien was de aanslagpleger tegen leeftijdsdiscriminatie ..
@lincoln: onsmakelijk
@lincoln: je zou echt binnen ons huidige kabinet passen…

Veel woorden, nietszeggend!
Wat een Randdebiel.

PS @jaapiyo: EDIT: Ha, my bad…Fixed.
Hij wilde naar huis toe, maar zijn huis woonde daar niet volgens die verkeersregelaar.
@desjonnies: prachtig dit!
@harrie: Als er dit soort dingen gebeuren, waarom wordt dan gelijk het ‘hoge noorden’ erbij betrokken?
En gewoon doorrijden.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Triest verhaal, maar mogelijk is er geen sprake van aanrijding:

https://m.facebook.com/telstaronline.pijnacker#!/story.php?story_fbid=691206851031885&id=103016669850909

Laten we even het politie-onderzoek afwachten voordat we een oordeel geven.

(ken het evenement wel, was er niet bij, ken ook de betrokkenen niet)
Buiten het feit dat het ‘not done’ is om iemand aan te rijden, moet ik zeggen dat ik af en toe best begrip heb voor dergelijke automobilisten.
Verkeersregelaars zijn vaak een bepaald slag volk, zo leert mijn ervaring.
Zodra die riem met portofoon om gaat, dan worden het toch vaak wel ‘baasjes’ en vermaken ze die riem tot verlengstuk van hun geslachtsdeel.
Nu lukt het mij vaak wel om dergelijke gasten verbaal omver te praten, maar ergens diep van binnen kan ik het me wel voorstellen dat dergelijke incidenten zich voor doen.

3) Heeft de verkeersregelaar dezelfde bevoegdheden als een politieagent?
Nee, maar je bent wel verplicht om zijn aanwijzingen op te volgen. Doe je dit niet, dan kan de verkeersregelaar aangifte doen wegens het negeren van zijn teken. Achteraf kun je alsnog een boete krijgen.

Het is dus ‘not done’ dat een verkeersregelaar voor je voertuig blijft staan. Die moet maar accepteren dat je door wil rijden, en kan hooguit aangifte doen van het negeren van zijn teken….
@awesome: zonder je persoonlijk aan te willen vallen kan ik me de houding van bestuurders zoals jij niet voorstellen. Dat het verkeersregelaars vaak een apart slag volk is ben ik absoluut met je eens, echter waarom zou je met die mensen dan nog een discussie aan willen gaan? Om ze te laten zien dat je verbaal sterker bent?

Vergeet niet dat die mensen er staan met een bepaalde opdracht van hun leidinggevende en dat die mensen die opdracht zo goed als mogelijk uit moeten voeren, net zoals jij je opdrachten van je eventuele leidinggevende op je werk uit dient te voeren.

Als een verkeersregelaar je zegt dat je een bepaalde straat niet in mag rijden dan heeft hij die opdracht gekregen omwille van veiligheid en het omleiden van de verkeersstromen. Dat bestuurders zoals jij het daar niet mee eens zijn is je goed recht, maar ga dan de discussie aan met diegene die de op dat moment geldende regels bepaalt en niet met diegene die de opdracht uitvoert.

Gun die verkeersregelaar ook eens het pleziertje van een baasje te kunnen zijn zoals bestuurders zoals jij een baasje willen zijn ten opzichte van verkeersregelaars.
@rhellema: ik snap je punt, maar vergeet vooral niet dat het geen opdracht van hun leidinggevende/opdrachtgever is, maar vaak gewoon vrijwilligerswerk.
Zoals ik al beschreef in mijn eerste comment, hebben ze totaal geen ‘recht’ om je tegen te houden. Dus waarom zouden ze zo moeilijk doen? Je kenteken noteren en aangifte doen.
Sterker nog: Waarom zou je jezelf als verkeersregelaar bovenop de motorkap van een auto werpen, zoals ik in comments op Facebook lees over dit specifieke geval?
@awesome:
Krantenkop de volgende dag: “Man rijdt in op wielrenners peleton tijdens lokale wielerronde.”
Onderschrift foto: “De verkeersregelaar heeft nog wel het kenteken genoteerd en aangifte gedaan. Zelfs dat kon dit tragische incident niet voorkomen.”

En waarschijnlijk werpen die verkeersregelaars zich niet op de motorkap, maar gaan ze voor de auto staan. Omdat ze er misschien op rekenen dat er niet een randdebiel achter het stuur zit die ze van de sokken rijdt…..
@awesome: maar leg me dan eens uit dat als er een verkeersregelaar staat bestuurders zoals jij zo moeilijk doen om de omleiding niet op te willen volgen? Dat is dus iets wat ik echt niet begrijp.
@rhellema: nou, misschien wel omdat ik 10 meter verderop woon, maar 2 kilometer moet omrijden?
@awesome: ja oké, maar heb je dan zo vaak verkeersregelaars bij je huis staan?
@awesome: Wat een gelul om niks hier. Ze staan er over het algemeen alleen als een straat is afgesloten oid of bij een evenement de weg naar de parkeerplaats te wijzen. Kan mij niet eens voorstellen wat voor discussie ik met die mensen aan zou moeten gaan.
@rhellema: oh, die laatste alinea. Als er toch eens prijzen uitgedeeld konden worden voor hele rake, schriftelijke klappen dan stond deze met stip op nummer één!!
@awesome:
En dan? Dan je heb je zo’n verkeersregelaar eens flink verbaal de oren gewassen. Halen ze dan de afzetting voor je weg, blazen ze het evenement af en mag je doodleuk doorrijden?
Snap serieus niet hoe je dat kan doen als je uitstapt en gast vechten, keur ik ook niet goed, maar kan ik wel meer begrijpen. Maar je auto als wapen gebruiken kan gewoon echt niet
@Jaapiyo Best bijzonder dat dit niet het landelijke nieuws heeft gehaald, maar wel Autoblog.

Je gaat mij toch niet vertellen dat je uit hetzelfde gehucht komt als ik? :-)
@olivier420: als jaapiyo daar vandaan kwam, had hij niet gezegd dat Pijnacker in het hoge Noorden lag.
@escort77: scherp, niet gezien.
@olivier420: het verbaasde mij al dat de 12 inchrace zelfs Autoblog heeft gehaald. Meestal is het alleen nieuws in de Telstar ?
@sjoerd95: Telstar!…
@sjoerd95: Brrrrrr de Telstar. Hou op. Gruwel.
In tegenstelling tot sommigen anderen hiero, is dit wederom een totaal onbegrijpelijke situatie voor mij….

Zo’n verkeersregelaar staat daar in opdracht van de politie/gemeente/organisatie/etc.. Zo dat zij op een veilige en leuke manier iets kunnen organiseren. Dat heb je maar te accepteren. De stad is niet van jou. Nee, echt niet!
Er is dus ook geen enkele (maar dan ook echt geen enkele) noodzaak om een verkeersregelaar aan te vallen, uit te schelden of zelfs ook maar in “discussie” (dat is tegenwoordig synoniem voor onredelijk schreeuwen geworden) te gaan.

En waar komt die drang toch vandaan om perse, kostte wat het kost, met je auto ergens te komen?! Volledig egocentrisch gedrag. Doe dat lekker in je eigen huis joh…… En als je écht vindt dat je onrecht is aangedaan, omdat jij één dagje niet met je auto op dat ene plek kon komen, dan schrijf je maar een boze brief aan de gemeente. Kun je lekker je sneue gefrustreerde verhaal ophangen, maar val er alsjeblieft geen werkende mensen mee lastig……
@rob:
Moge u, net als ik, ooit in de buurt van een groot voetbalstadion woonachtig zijn.
Dit, dit soort hoort vaker in een weide thuis met een bel om de nek.
Het spijt me ik houd niet van denigrerend doen, maar werd destijds keihard geweigerd door dit soort randdebielen terwijl ik doodmoe van mijn werk thuiskwam, vaak nog uit het buitenland ook.
En kon aantonen dmv mijn rij en kentekenbewijzen dat ik daar werkelijk woonde.
Ooit vertelde zo’n lowlife me dat die straat daar niet was.
Ik heb toen de sleutels uit mijn contactslot gehaald, mijn wagen laten staan en gewacht op de pliessie.
En die moesten me wel gelijk geven, die straat bestond en ik woonde daar.
Ook heb ik dit soort randdebielen vaak uitgenodigd om met me mee te rijden, dat ik de voordeur van mijn flat zou opendoen zodat ze konden zien dat ik daar woonde, ze stonden toch altijd met meerdere te leunen.
Omver rijden neen, driewerf neen, maar dit soort volk is vaak niet bij machte om enig empathisch vermogen te tonen noch de intelligentie om te kunnen onderscheiden wat een echt en een lulverhaal is.
De mooiste was de gecertificeerde boerenlul die me tot DRIE keer toe de toegang tot mijn wijk weigerde terwijl hij toegaf me te kennen van vorige keren.
Dit omdat de portofoon en het oranje hesje kennelijk als Viagra werkt bij zo’n paardenlul !
Ok, er waren er twee of drie die het WEL begrepen, eerlijk is eerlijk en tegenwoordig volg ik ze slaafs en gedwee, geheel in de context van de 21e eeuw, niet denken maar volgen !
@desjonnies:
Ja sjon, en voor dat jij er was kwam er een randdebiel aanrijden die stennis liep te schoppen en door de politie gekalmeerd moest worden….

Ik verplaats me altijd even in hun positie. Zij krijgen altijd die emmers stront over zich heen. Aangevuld met honderden lulverhalen waarom iemand toch echt perse er door moest met de auto. Zij zijn continu de klootzakken. Daarbij zijn het ingehuurde lui die niet zelden geen idee hebben waar ze staan. Ik ken mijn dorpie van binnen en buiten. Als ik onverwachts geconfronteerd wordt met een afzetting ivm een wielerronde ofzo (ik lees het lokale suffertje niet echt) weet ik wel hoe ik toch bij mijn huis kan komen. Die regelaars niet. Die komen soms van heiden en ver. Kan ik ze geen moment kwalijk nemen.

En ja, je kunt ze het gebrek aan inlevingsvermogen kwalijk nemen. Ja, je kunt ze hun starre houding kwalijk nemen. Maar je moet vooral het gedrag van automobilisten kwalijk nemen waar deze lui mee geconfronteerd worden. Zo ken ik het verhaal van een vrouw die official is bij lokale rally. Zij is ooit op een auto gesprongen. Om te voorkomen dat een egocentrische en vooral gefrustreerde lul, die al door de afzetlinten heen was gereden, de proef op reed. De Subaru’s en Mitsu’s stoven ondertussen voorbij….. Krankzinnig.

Je gunt zo iemand het haast om getorpedeerd te worden door een Subaru, ware het niet dat daarmee een leuk dagje uit voor honderden toeschouwers/deelnemers verpest is. En zo denk ik altijd als een verkeersregelaar eigenlijk stierlijk in de weg staat: mede dankzij hem hebben vele anderen een leuke dag. Da’s genoeg reden voor mij om zelf maar een blokje om te lopen. En de verkeersregelaar een fijne dag te wensen. Oprecht.

Soms ben je gewoon zelf een keer de sjaak, de volgende dag geniet je van een leuke rally proef waar je veilig (!) op een mooi plekje kan kijken. De stad is niet van mij, ook niet van jou. Ik kan wel leven met die wetenschap…..
@rob:
Wel.
Mijn zus woont nog steeds in die wijk.
Kom ik nu met vrouw met cadeautje op schoot nota bene om er op verjaars visite te gaan; nee dus.
Want je wordt doodleuk geweigerd en dat, dat doet me denken aan donkere dagen waarin befehl befehl was en er totaal geen empathisch vermogen meer was in de samenleving.
Gevolg is dus dat mijn zus moederziel alleen op een verjaardag zit wanneer er gevoetbald wordt in dat stadion, ook leuk………
@desjonnies:
Is het dan niet aan de gemeente/voetbalclub/of wie dan ook die verkeersregelaars inhuurt om die in jouw woorden randdebielen beter te instrueren? Lijst met straatnamen ofzo. Ik noem maar iets. Voor zulke dingen zijn toch prima oplossingen te bedenken? Afgeven op de verkeersregelaars lijkt mij niet de oplossing in ieder geval…..

En die befehlt ist befehlt cultuur hebben we mede te danken aan het gebrek aan empathisch vermogen van hondelullen die in staat zijn om verkeersregelaars aanrijden…..
@rob: Zo is het! Als je een boze brief naar de gemeente stuurt val je in ieder geval geen hard werkende mensen lastig.
Triest geval, gebroken onderbeen! Sterkte voor de beste man/vrouw..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).