Automobiliste (18) helpt bejaarde, krijgt boete van €377

Auteur: , 73 Reacties

Dit verhaal over lokaal parkeerleed heeft alles. Boa's. Een bejaarde. Een parkeerboete. Een lokale politicus die zich ermee bemoeit en de backlash op sociale media.

Bianca Meijs

We hebben het natuurlijk over de 18-jarige Bianca Meijs uit Hengelo. Slachtoffer van een stringent parkeerbeleid die sinds gisteravond overal in de media opduikt met haar verhaal. Ze zou een oudere vrouw van haar fiets hebben zien vallen, en deed haar burgerplicht: “Ik heb direct de auto (Peugeot 107, -red.) aan de kant gezet en ben naar de vrouw toegerend om te helpen. Ik had niet eens tijd om het portier dicht te doen. Gelukkig bleek de vrouw niets te hebben gebroken, ze had alleen wat schaafwonden”, aldus Meijs.

Bij terugkomst zag ze echter hoe een overijverige boa als een hongerige hyena een bon uitschreef. Meijs stond op een invalidenparkeerplek, zonder vergunning, en dat belasten we in Nederland met een boete van 377 euro. SCHAND! Want, nou ja, ze deed haar burgerplicht. Maar de parkeerwachter was onverbiddelijk.

Gemeente: ‘Bianca liegt!’

Nadat iedereen en z’n medium Bianca’s relaas op Facebook had overgenomen en de boa’s verketterde, kwam de Gemeente Hengelo met een counter verklaring op Facebook. Het verhaal zou toch iets anders in elkaar zitten. Hun kant van het verhaal: de parkeerwachters troffen een auto aan mét een parkeerkaartje (opvallend) en zonder vergunning, waar ruim 10 minuten niemand in de buurt is geweest (nog opvallender!). Van een vallende bejaarde weten ze niets. Oh, en dan hebben we ook nog de lokale politicus die zich het lot van Bianca heeft aangetrokken en graag wilt meevaren op de golf aan publiciteit.

Maar zitten die boa’s nu te liegen, is de gemeente dit aan het spinnen, of is Bianca’s verhaal slechts een treurige poging om onder een terechte parkeerboete uit te komen? Dit zaakje stinkt.73 reacties

Ze zou beter moeten weten. In Nederland heb je ogen op je achterhoofd nodig als je je 4wieler verkeerd parkeert.
@w115: Als je je auto neerzet om snel naar iemand toe te rennen die zoals blijkt niets mankeerde, dan heb je toch geen ogen in je achterhoofd nodig om te zien dan er een bon wordt geschreven op je peugotje? Of is ze met het dametje een blokje om geweest en koffie wezen halen voor de schrik?
Het trieste is dat beide verhalen mogelijk zijn.

Het zou goed kunnen dat meisje onder de boete uit wil komen.

Laat de vallende bejaarde anders een brief schrijven of even naar parkeerbeheer gaan, dan komt het vast goed!
Ze had beter over de bejaarde heen kunnen rijden. Dat kost minder. #krommewetgeving….
@dutchdriftking: maandje prikken en je mag weer gaan.
@ghost: haar prikken? ;-)
@kevin82: doe mij die ‘straf’ maar.
@dutchdriftking: levert wel schade op ben ik bang:p
@dutchdriftking: ik had beter van je verwacht. Dit is stemmingmakerij. En waarschijnlijk onterecht ook, want het verhaal rammelt aan alle kanten. Niets mis met de regelgeving. Dankzij die regelgeving kunnen invaliden altijd dicht in de buurt van de winkels parkeren. Bij misbruik mag daar een hoge boete op staan.
@gtwillem: Helemaal met je eens, maar mocht het verhaal van het meisje waar zijn, dan zijn de heren van de handhaving regelrechte NSB-ers. Ze zal niet ver bij de oude dame vandaan geparkeerd hebben, en die moeten het dus gezien hebben.
Wel een lekkerwijf.
@styns: hoe oud ben jij zelf?
@sanderm3: maakt dat uit?
@styns: Mwah..
@styns: Zo he jij bent snel tevreden.
@Donstil: hij zal dus ook niet snel teleurgesteld zijn
@Donstil: Jij zit zeker met Doutzen Kroes achter de geraniums?
Een ding is zeker, ik ga me er zeker niet in verdiepen. Publiciteits zoekers, zowel dat meisje, de gemeente, die politicus en die bejaarde. Een fatsoenlijk mens had bezwaar aangetekend en het verder lekker zelf opgelost in plaats van het meteen op het internet knallen.
@robert110: bezwaar maken? Enig idee hoe het CJIB daarmee omgaat? Bij de grijpersautomaten op de kermis maak je meer kans, geloof me.
@ghost: bezwaar maken heeft wel degelijk zin in bepaalde situaties. Ik heb onlangs bezwaar gemaakt tegen een parkeerboete (gevaar en hinder) 137 excl 7 euro administratie. 6 maanden wachten op de uitspraak en zo nu en dan bellen met leeuwarden. Tot 3x toe uitstel. Wegens onvoldoende bewijs van tegenpartij is bezwaar goedgekeurd gekeurd. Omdat leasemaatschappij tussen zat zelf achter mijn geld moet gaan. Moest bezwaarschrift ook schrijven aan gemeente Rotterdam. Was uitgeschreven door stadshaving. Bezwaarschrift was 1,5 a4. In verschillende oogpunten en benaderingen in beschreven. Echter het is aan de persoon of je de moeite tijd en inspanning voor over hebt.
@robert110: precies, dit verhaal stinkt. Ik vind het erg ongeloofwaardig. Ik vermoed een vorm van sociale media chantage.
Ik snap dat het echt fantastisch is om BOA’s bij elke mogelijkheid compleet tot de grond toe af te branden. Maar als zij zien dat iemand een gevallen vrouw helpt, dan lijkt het mij heel sterk dat ze juist dan ineens bonnen gaan schrijven. Of de auto was wel heel ver van het ongeval geparkeerd, waardoor de parkeerwachters het niet konden zien, dan is het logisch.
@gtwillem: Het bestaan van dat parkeerkaartje moet te bewijzen zijn, zou je denken. En als dat kaartje bestaat valt haar hele verhaal in duigen.
@donvincenzo: Ik denk dat het bewijs van het bestaan van die gevallen bejaarde zinvoller is.
@dafmaf: dat gaat denk ik niet gebeuren.

Er klopt iets niet. Als ik iemand op de weg zie vallen, en ik rijd in de buurt, zou ik er op af sturen en mijn auto pontificaal ervoor parkeren om de boel te blokkeren. Ik bedoel: als er écht wat aan de hand was zoals deze jongedame stelt. Of ik zet hem langs de kant met de alarmlichten aan. Wat ik niet zou doen is de auto op een parkeerplaats neer zetten… Laat staan invaliden.

Misschien dat er iemand eerder die dag viel, die ze hielp. Misschien dat ze echt niet doorhad dat ze op een invalidenparkeerplaats stond. Maar haar verhaal kraakt aan alle kanten. Maar als er een ongeluk is dan zet je je auto er vlakbij dat ongeluk. Als die plaats een invalidenparkeerplaats is, dan is dat zo, maar dan zien die BOA’s dat ongeluk wel. Je ziet niet een ongeluk om vervolgens 200 verderop te parkeren en dan naar het ongeluk te lopen.
@dafmaf: Zou fijn zijn, maar is haast niet te bewijzen. Het was een ander verhaal als er een ambulance bij had moeten komen of zo. Nu had de bejaarde mevrouw niets, alleen een paar schaafwonden. Dus die is weer op d’r fiets geholpen en verder gefietst. Vind je nooit meer terug. Als ze überhaupt ooit bestaan heeft.

Het bestaan van een parkeerkaartje van 10 minuten voor de bon lijkt me wel te achterhalen. Zeker als het op kenteken zou zijn uitgegeven.
@dafmaf: zal wel al gedaan zijn…. “In het kader van de wet op de privacy mag de bejaarde dame die viel niet genoemd worden in deze case. Dientengevolgde moet de bekeuring ongedaan gemaakt worden aldus de burgemeester van Hengelo in zijn persconferentie vanmorgen om 11.00 uur”
De parkeergestapo is een buitengewoon keurige, redelijke en nuttige overheidsdienst. Het gevoel van veiligheid, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid dat zij uitstraalt op de samenleving mag niet worden onderschat. Het is goed dat ze er zijn en het is te hopen dat er voldoende aanmeldingen zijn bij de parkeerjugend om de efficiëntie te optimaliseren.
@peugeotgti: ik ben oprecht blij dat zij er zijn. Bij ons in de binnenstad zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor vergunninghouders en invaliden. Iets verderop staan grote parkeergarages waar tegen een laag tarief je je auto kan stallen.

De ‘parkeergestapo’ ziet erop toe dat niet iedereen zijn auto in ee binnenstad parkeert zodat de vergunninghouders (de mensen die er wonen) en invaliden er niet kunnen staan.

Maar deze mensen werken preventief. Als ze zien dat mensen hun auto er parkeren: verzoeken ze je keurig om ergens anders te staan. Het gaat erom dat mensen juist parkeren, niet om boetes te scoren.
@gtwillem: Jij woont duidelijk niet in Amsterdam.Hier zijn BOA’s stuk voor stuk en zonder uitzondering uitgerangeerde steuntrekkers die in ene een overgesubsidieerd baantje hebben toegewezen met daarin een beetje macht.Iets wat ze jarenlang niet hebben gehad en sowieso thuis ontbreekt.
Laffe honden zijn het.Allemaal.
@sydney: amsterdam zijn ze redelijk tot rede vatbaar. Moet zeggen alleen ook voor zakelijke doeleinden in Amsterdam geweest. Prive situatie nog niet meegemaakt. Den haag zijn debielen eerste klasse. Deuren open laten staan tijdens laden/lossen hebben ze tegen mij gezegd, omdat dhl dat ook doet. En dan terug komen hele auto leeg geroofd. Spullen pakken deur per direct sluiten en afsluiten de gehele wagen. Ze hoeven immers niet te zien wat ik wel of niet in de wagen heb liggen.
@dailydriver: Den Haag is inderdaad ook erg, maar Amsterdam net zo. Had 1.5 jaar geleden een boete onder de ruitenwisser liggen op nog geen 5cm van de parkeerkaart (ja, het was dus voor 1-6-2014) met als reden ‘geen parkeerkaart zichtbaar aanwezig’; het kasplantje was gewoon te beroerd te kijken, schreef de boete uit, legt ‘m zo ongeveer op de ticket en is dan te beroerd ‘m in te nemen … Dat niveau dus … en helaas geen uitzondering ! Bezwaar maken ho maar, want dan is het jou woord tegen die van de beëdigde kasplant en dat verlies je … (‘u zal hem wel niet goed hebben neergelegd; van dashboard gegleden, bla bla bla’).
@dawwg: Jouw verhaal is helaas zo herkenbaar.
@dailydriver: Ik woon in het centrum en het is een drama met die gasten.Ik zat net in een taxi die in een van de negen straatjes achteruit moest omdat twee BOA,s in hun handhaving golf 6 een straatje inreden ondanks het eenrichtigsverkeersbord.

Want handhaving en ontzegging.

Zielige pleurislijders van het allerlaagste soort met een gesubsidieerde kudtbaan.
@sydney: melkertbaantjes…
@gtwillem: ‘Deze mensen werken preventief’

Wat een hopeloze naïviteit.
@sydney: is bij ons het geval, althans. Ik heb geen ervaring met Amsterdam met BOA’s.
Welkom in Europa, soort zoekt soort…
Tsjah, ik ben helaas eerder geneigd de gemeente te geloven. Het is erg makkelijk om op sociale media te gaan zitten schreeuwen en er dingen bij te verzinnen waarom het wel allemaal niet jouw schuld is. Vraag de gemiddelde agent maar eens hoeveel smoezen die krijgt te horen op een werkdag.
Er zijn overigens wel meer dingen die ik vaag vindt aan het verhaal. De kruising van de Willemstraat en Marktstraat waar ze zegt dat die vrouw gevallen is, is voetgangersgebied bij een winkelcentrum. Echt een heel eind weg ook van de weg waar zij zegt bekeurd te zijn, bijna 40 meter. Dat is bijna de breedte van een voetbalveld is dat is zij om half 10 ’s ochtends in een winkelgebied de enige die dat ziet? Ik vind het uberhaubt al best knap dat ze dat ziet terwijl ze aan het autorijden is. Tegen de tijd dat je je auto hebt neergezet, uitgestapt bent en daarheen bent gerend ben je een goeie minuut verder. Er is niemand die in de tussentijd zo’n spartelende oude vrouw op de grond komt helpen?

Verder komt zo’n BOA op z’n scootertje niet langsrijden en gooit boetes zonder te stoppen. Ze lopen elke auto langs, controleren met een kentekenscanner of er betaald is, of ze moeten in elke auto kijken voor een kaartje. Dat kost wel even wat tijd. Als er dan iemand gehaast een vak in rijdt, deur open laat staan en wegrent, dan valt dat ook zo’n persoon wel op.

En dan heeft ze volgens de gemeente ook nog een geldig parkeerkaartje. Tsjah, als de gemeente kwaad wil zit er volgens mij zelfs wel een zaak voor laster in. We gaan het zien, maar ik vrees dat mevrouw Meijs haar auto gewoon op de verkeerde plek heeft gezet en zich met een smoes onder €377 uit probeert te wurmen.
@lemster: nee hij stond op een invalide plek . Dus dat is een instant boete. Terecht overigens. Als ze dit verhaal verzonnen heeft is ze echt een ziek persoon. Ik neig daarom nog steeds naar haar verhaal omdat ik toch hoop dat je niet zo rot bent om zo onder een boete uit te komen.
@rolov: ik vind wel dat lemster gelijk heeft. Heb je haar foto gezien? Het is en een vrouw en blond. Het is onmogelijk dat zij mensen buiten haar auto ziet, of dat ze uberhaupt iets ziet…

Het bonnetje zal het wel bewijzen
Relaas? Nieuw woord?
@spotcrewda: nee, heel oud
@spotcrewda: zoekmachine: ‘relaas betekenis’. ‘Verslag van een gebeurtenis’.
Of: 1) Bekendmaking 2) Boodschap 3) Betoog 4) Bericht 5) Geschiedenis 6) Gewag 7) Het verhaal van twee noten voor de toekomst (crypt.) 8) Lang verhaal 9) Lang verslag 10) Melding 11) Mededeling 12) Opgave 13) Redenering 14) Reportage 15) Rapport 16) Tijding 17) Uitspraak 18) Uitvoerig verslag 19) Uitroep 20) Verdichtsel 21) Verhaaltje 22) Vermelding
@spotcrewda: Lieve help.
De waarheid is niet meer te achterhalen volgens mij. Dat blonde meisje is erg knap, de BOA,s zijn erg lelijk over het algemeen en bovendien machtswellustelingen, de gemeente is per definitie onbetrouwbaar. Dus: Knapperdje gaat vrijuit wat mij betreft, geen boete!!!!
@boltiev6: Is dit een vriendin van je ofzo? Al deze berichtjes over dat ze knap is. Ik vind er niets aan, en bovendien is haar uiterlijk ook helemaal niet van belang hier. We gaan allemaal voorbij aan het feit dat ze misschien we degelijk op een invalide parkeerplaats stond, en dus echt gruwelijk asociaal is.
@lemster: neem alles niet zo serieus…of het kind nu wel of niet de waarheid spreekt who cares?
Dussss….

Deze heldin ziet een oud vrouwtje vallen (zieluuug), twijfelt geen moment, zet de auto aan de kant (toevallig op een invalideparkeerplaats maar soit), springt uit de auto met deur nog open (!!!) komt tot de redding van het oude vrouwtje en krijgt als dank een prent??? Deze vrouw behoort een lintje te krijgen ipv een prent!!!

Offffffff zou het gewoon zo zijn dat dit een dom en/of asociaal wijf is die haar auto gewoon op een invalideparkeerplaats heeft geparkeerd, bij terugkomst van het shoppen de prent onder haar ruitenwisser vond, zich de ter… een hoedje schrok van het boetebedrag en vervolgens maar dit verhaal verzon om er onderuit te komen. Ik bedoel ga maar eens als 18 jarige (student?) een boete van €377 terugbetalen.

Ik denk dat de waarheid dichter bij de laatste hypothese ligt dan bin de eerste. Dus pak dat heldhaftig verhaaltje van je en gtfoh…

Uiteindelijk weet ik ook niet wat de waarheid is maar het moraal van het verhaal is vooral dat we ons niet moeten leiden door emoties als we de feiten niet kennen…
@Rick-dos: je moet je dus wel laten leiden door je emotie…boa,s zijn irritant, gemeente onbetrouwbaar en het meisje is een knapperdje. Makkelijke keuze toch? ha ha
@boltiev6: Precies! We gaan voor de BOA’s!!!!! Yihaaaaaaa!

Toch?! Nee?

Pffff keuzes maken is te moeilijk voor me…. ;)
@Rick-dos: Woont ze nog thuis? Misschien was het omaatjesverhaal enkel bedoeld voor mama en papa, en is het een beetje uit de hand gelopen…
Ik neem aan dat de boa’s direct de vrouw zelf hadden geholpen als dit echt was gebeurt. Volgens mij heeft het meisje een beetje zitten liegen.
Ik heb trouwens ook eens een boete moeten betalen voor parkeren op een invalideparkeerplaats. Ik was achteruit een straat ingereden naar een vrije plek, daarom had ik het bord niet gezien. Op de straat was de plak alleen gemarkeerd met een steentje in de bestrating. 160 euro toen. Tja, voortaan kijk ik twee keer of er echt niet ergens een bord staat. Maar ik ken ook iemand die in de winter op een invalidenparkeerplaats stond, door de sneeuw & in het donker was het het op geen enkele manier te zien dat het een invalidenplaats was.. Die kon toen 340 aftikken.
@dafmaf:
Invalidenparkeerplaatsen zijn over het algemeen een stuk groter dan gewone vakken, als je dus bemerkt dat je wel heel veel ruimte hebt in het vak zit je in 99% van de gevallen in een invalidenvak te parkeren…
@stationcar: Wel bij winkelcentra en wanneer ze speciaal aangelegd zijn. In mijn wijk in Utrecht, waar je fileparkeert zijn ze alleen herkenbaar door een bordje en een kruis op de bestrating. Dat je niet ziet als er een dik pak sneeuw ligt. Maar je moet gewoon opletten, dat heb ik geleerd.
Zo knap is ze niet
Ik heb eens een bloedende wielrenner geholpen, kostte me 400 euro. Sindsdien stop ik nergens meer voor.
Laat die oude vrouw zich maar even melden met haar verhaal….Als ze er is…
@fiero: zo ja, zat ze misschien te appen op de fiets en daarom gevallen
BOA’s het type persoon dat te dom was voor de Politieacademie maar met een apenpakje aan wel de pretentie heeft het te zijn om daarbij als een Gestapo-officier alles en iedereen anaal de penetreren met een boete. Dit alles zonder lubricatie, want de BOA is gefrustreerd en ziet het liefste alles en iedereen spartelen aan zijn hengel. De gemeente speelt het spelletje mee, bedrijven spelen het spelletje mee om zo het sprookje van de BOA in leven te houden, de BOA zelf heeft in de tussentijd kans schoon gezien om u, uw moeder en uw zus te bekeuren voor hoogst onwaarschijnlijke strafbare feiten waarbij enige vorm van verdedigen wordt afgedaan als “belediging van een ambtenaar in functie”. De BOA is de kakkerlak van de wetshandhaving.
@vonklausenburg: en ik vind jou stom
@maferick74: Waarvan akte. Dat vind ik ook van mijzelf namelijk.
@vonklausenburg: Je weet ze goed te omschrijven. Zeker Familië von dir?
@snorrie: Helaas. U mag nog een keer proberen.
Ze doet aan korfbal. Dat zijn sowieso rare mensen.
Ik geloof er niks van, tevens is ze lelijk dus gewoon betalen.
Maar ze maken toch een foto van de voorruit op het moment dat er een boete wordt uitgeschreven? Delen ze die foto toch is iedereen gelijk klaar met zaniken en kunnen wij verder.
1.. Ik hen haar gezocht op Facebook. . Ze is echt niet lekker.
2. Er is wel degelijk verschil tussen portier open laten staan of portier niet op slot kunnen doen… In het geval dat de portier open staat zal een Boa met iets meer argwaan om de auto heen lopen.
3. Als je, zoals meerdere malen boven vermeldt, je auto neer zet en een stuk moet lopen, je er te lang over doet om de beste dame ‘alleen’ omhoog te helpen.
4. Als het alleen een schrammetje was, zou ze met 5 minuten klaar zijn. Binnen die tijd is er echt geen bon uitgeschreven….

Ik denk dat de beste dame gewoon van haar laatste centjes een tas heeft gekocht van ongeveer 400 euro en nu dus geen geld meer heeft voor de boete.
Waarom heeft de gemeente Hengelo eigenlijk facebook?
@mashell: Alles heeft tegenwoordig facebook. Zelfs de schouwveger…

Alleen ik niet.
Terechte parkeerboetes bestaan niet. Net als terechte snelheidsboetes!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).