Autoshow Bologna geschrapt wegens gebrek aan exposanten

Auteur: , 7 Reacties

Na de AutoRAI eerder dit jaar is het de beurt aan de volgende autoshow om ten onder te gaan. Dit jaar zal Bologna, waar wij enkele jaren geleden nog aanwezig waren, niet plaatsvinden. Wat meteen de vraag oproept: is er nog wel plaats voor 'kleine' autobeurzen?

*Zwaai*

Een Italiaanse show leunt logischerwijs grotendeels op Italiaanse exposanten. En laat de Italiaanse autoindustrie de laatste jaren nou eigenlijk onafgebroken geen klap te melden hebben, enkele brute bakken daargelaten. Wat dat betreft is het nog knap dat ze het tot 2012 hebben kunnen uitzingen.

Het zou de 38ste editie geweest zijn, en hij zou van 3 tot 9 december worden gehouden. Alas.

Hoe jammer is dit? Voor eenieder die niet graag ver reist voor een beurs is het best jammer, maar het heeft ook iets onvermijdelijks. Alle grote beurzen (Frankfurt, Detroit, Parijs, de Chinese beurzen) trekken alle wereldprimeurs naar zich toe, waardoor er maar weinig (meerwaarde) overblijft voor ‘de rest’. Tijdens zware tijden zijn zij de eersten die er aan gaan.

Voor gespecialiseerde beurzen zoals Essen (tuning) en Brussel (verkoop) zie ik het niet zo somber in, maar de rest? De babes wenen, zij moeten dit jaar wat anders doen.7 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zal wel te maken hebben met de locatie en het feit dat er behalve de FIAT group verder niets te melden is. Amerika, Duitsland, China en in mindere mate Frankrijk zijn landen waar er een gigantische auto industrie is, die kapen natuurlijk alle primeurs weg.

Jammer maar helaas, zat er wel aan te komen dacht ik zo. Want met wat ferrari’s en omgekatte Chryslers is er nou niet echt een impuls om daar naartoe te gaan.
is er nog wel plaats voor ‘kleine’ autobeurzen? Nee. Beter enkele goed neerzetten dan overal half…
Dit wis ik al jaren geleden tijdens een bezoek aan de RAI. Op het damestoilet was het toen al veel spannender.
De babes kunnen nu lekker mooi zijn thuis voor de spiegel.
Was de autoshow in Bologna in het verleden niet het toneel van F1 demo’s?
Ik ben afgelopen jaren naar de rai, frankfurt, geneve en parijs geweest, maar in mijn ogen overtreft frankfurt alles. Imo hebben die andere beurzen totaal geen nut. Alleen jammer dat de iaa maar eens in de 2 jaar is.
@towi1989: ik ben nergens (meer) geweest. Dan mis je dus ook niets.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).