Baas: Bugatti Veyron l’Or Blanc schaalmodel

Auteur: , 31 Reacties

Over de schoonheid van de Bugatti Veyron Grand Sport l'Or Blanc valt te twisten. Toch nemen we onze hoed af voor fanatiekelingen die van supercars bijna perfecte replica's op schaal bouwen.

Een auto met porselein op de koets. What. Da. Foek? Bugatti deed ‘t, met de one-off l’Or Blanc (wit goud, vrij vertaald uit het Fraaans) als resultaat. De auto vond een liefhebber die zichzelf wel rond zag karren in de Veyron Delfts blauwe met 1.001 pk. Helaas is parkeren met een dergelijke onoverzichtelijke supercar geen sinecure, zoals ook deze LaFerrari inmiddels weet.

Enfin, de mannen van Amalgam Fine Model Cars hebben een miniatuur van de l’Or Blanc gemaakt op schaal 1/8 en zoals je in de gallery hieronder kunt zien is het qua details absoluut een meesterwerkje. Bovendien is voor de buitenzijde gebruikgemaakt van koolstofvezel en aluminium. De beschildering is aangebracht door Duitse porseleintovenaars, dus ook dat zit snor. Prijskaartje? Ruim € 7.300…31 reacties

Beter dan het origineel..
@marijn90: schadebak idd
Deze is wel keihard! Prachtig afgewerkt! Meteen bestellen!!
Ik denk dat iedereen het met me eens is als ik zeg dat dit geldverspilling is?
@clarkson: Als je ‘the real deal’ al hebt, staat €7.300 echt gelijk aan wc papier waarschijnlijk ;)
@jeroen13: En iedereen wil toch een schaalmodel van zijn echte auto?
@clarkson: misschien als je hem 50 jaar op zolder zet en hem dan weet te verkopen voor een astronomisch hoog bedrag dan nee.
@henkhupelschoten: ik zou het niet gokken
toen ik vroeger klein was vroeg ik me altijd af hoe ze nou zo precies dat interieur er weten in te zetten, ik vraag het me nu nog steeds af. alles zo precies en recht……
@henkhupelschoten: nu 3D printen denk ik.
@henkhupelschoten: Heel simpel, het interieur wordt niet in de auto ingebouwd, maar andersom. De carrosserie word als een soort kap over het interieur/ophanging heen geplaatst.
@motoragent: het verlossende antwoord! bedankt!
Als ik naar foto 5 kijk lijkt me dit eerder een 1/12 dan een 1/18
@bazzelijn: ik zal voortaan beter lezen…
@bazzelijn: braaf
Een heel mooi kunstwerkje, maar wat een belachelijke bult met geld!
Bburago belde, ze wilde haar cloon terug.
Enige die dit koopt is de eigenaar van de auto. Anders ben je niet goed in je bol…
Ik ben een grote fan van de L’or Blanc en dacht meteen: daar heb ik wel een paar honderd euro voor over!.. Laat maar xD
Als je vanuit het juiste perspectief een foto maakt denken al je matties dat je een echte veyron hebt. Als ze dan eens een ritje willen moet je maar zeggen dat ie bij de dealer staat o.i.d.
@knipperlichtje: Dus dan betaal je 7.300 euro zodat je die grap één keer kunt maken? Trakteer ze dan allemaal op een voorstelling van een cabaretier. Dan vinden ze je leuker, denk ik.
@berlinetta: online-aankopen uit het verenigd koninkrijk hebben een zichttermijn van twee dagen, je zou het dus gratis kunnen flikken. Maar een avondje Youp van ’t Hek is inderdaad gegarandeerd geslaagder.
Knap gedaan…..Knap stom ook…
@autoblog, top die nieuwe update voor de app! Jullie moeten alleen dat vorige en volgende omdraaien, volgende is nu terug.

Lijkt me leuk, als ik een echte Veyron heb gekocht een schaalmodel er bij te hebben
@mrrallycross: de App heeft inderdaad een zeer geslaagde update ondergaan!

OT: als je voor een miljoen een Veyron KinderSurprise hebt gekocht, kan voor 7 mille een zeer fraai schaalmodel er wel van af.
@gtwillem: ja precies die betalen die mensen nog wel even contant
@mrrallycross: ik heb ook een probleem met de 6 plus, de interface lijkt niet aan de schermgrootte/resolutie aangepast. Vergeleken met de Android waar ik vanaf kom is het alsof ik een seniorentelefoon heb, text is op de Android veel kleiner en scherper. Edit maar weg als het gelezen is.
@mrrallycross: dank! We gaan kijken of we dat nog kunnen fixen.
Pff voor een 10tje maak ik hem ook blauw met wit in spacial gamma paint
De enige Veyron die ik ooit zal kunnen betalen…
Ha, voor dat geld koop ik wel een dikke RS6!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).