Baas van Force India gearresteerd in Londen

Auteur: , 13 Reacties

Het had niks te maken met het opvallende kleurtje op z'n F1-auto's.

Baas van Force India gearresteerd in Londen

Vijay Mallya (61), zakenman en politicus, was degene die samen met onder meer Michiel Mol het toenmalige Spyker Formule 1-team overnam en omdoopte tot Force India. Een flamboyant figuur dat niet vies was van enig uiterlijk vertoon, maar hij is nu het bokje.

Mallya is namelijk op verzoek van India gearresteerd in Londen. De man zou forse schulden hebben uitstaan en hebben gefraudeerd. De schulden hebben betrekking op een lening die zijn vliegmaatschappij Kingfisher Airlines bij diverse banken was aangegaan, maar die (vooralsnog) niet is terugbetaald.

Het is de vraag of het Verenigd Koninkrijk Mallya zal uitleveren, aangezien daar verschillende garanties tegenover moeten staan. De zakenman zou alles bij elkaar goed zijn voor een vermogen van een miljard dollar.13 reacties

Heeft dat gevolgen voor het team force India?
@mrrallycross: ligt er denk ik een beetje aan of hij er goed en snel vanaf kan komen.
Oei. Laten we hopen dat Vijay Mallya zijn bedrijven, schulden en bezittingen goed over verschillende BV’tjes heeft verspreid zodat Force India er geen tot weinig hinder van ondervindt. Ik vind Force India toch wel een sympathiek team en heeft zich knap opgewerkt van achterhoedeteam naar een team in de middenmoot dat af en toe in de subtop kan meedoen.
@Edge: Haha maak je daar maar niet druk om. Een echte ondernemer/zakenman kent de money trucjes wel ;-)
@venividivici: Normaal wel, maar bij Mallya twijfel ik er toch wel aan. Hij had een tijdje terug namelijk ook schulden bij Diageo (moederbedrijf van o.a. Johnnie Walker), en die wisten ook af te dwingen dat Force India onderpand werd. De exacte details weet ik even niet meer, maar ze zijn terug te vinden in het jaarverslag van 2016 van Diageo.
Zolang Perez z´n truckjes kan blijven uithalen vind ik het goed. Als je die man in een Mercedes stopt krijgt Hamilton het pas echt lastig!
@dutchdriftking: Perez blijft een eeuwige belofte welke nog een hele kluif krijgt om Ocon dit seizoen achter zich te houden.
@toniominestrone: O zeker, maar Perez had ik zo graag gezien als vervanger van Rosberg.
In het artikel, zou je voor de volledighed ook wel de volgende puntjes aan kunnen stippen:
Fly Kingfisher’s licence to fly was al in oktober 2012 geschorst.
En Vijay zelf zit ook al langer in de shit met India. In Maart 2016 heeft India zijn pasport ingetrokken (terwijl hij in de UK zat, schijnbaar) en stond er al een ‘warrant’ voor zijn arrestatie uit in Inida. Hij wordt ook beschuldigd van wegsluizen van geld (witwassen) en er is ook al beslag gelegd + poging van beslag legging op tot 1.5 miljard dollar op zijn en King Fishers eigendommen. Da’s een hele hoop.
Laatst nog een paar Kingfisher bier genuttigd in Mumbai, die toko draait dus (nog) wel.
@marinepower: Hahaha het is nu net alsof je zòveel bier gedronken hebt dat ze op die omzet nog wel even vooruit kunnen!
@ekidey: HHAHAHAHAHAHAHAGAAHHAHAH
@marinepower: Ons aller Heineken is de grootste aandeelhouder in Kingfisher bier (~43%), wellicht dat dat er iets mee te maken heeft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).