Deze elektrische VW komt in 2020 op de markt

Auteur: , 13 Reacties

Dit is uiteraard nog een concept.

De I.D. Crozz oogt, zeker voor een Volkswagen, lekker verfrissend. De elektrische crossover is niet alleen een EV, maar kan vanaf 2025 ook nog eens volledig zelfstandig in de rondte rijden. Het autonome systeem luister naar de naam I.D. Pilot.

Het gaat om de derde telg uit de I.D.-familie na de I.D. en de I.D. Buzz, die eerder dit jaar werd gepresenteerd. Het vermogen bedraagt niet geheel toevallig 305 pk, want dat was bij de Skoda Vision E Concept (eerder vandaag) ook het geval.

De technische gegevens van de I.D. Crozz zijn dan ook hetzelfde als die van de Skoa. Een top van 180 km/u, een range van 500 kilometer en de accu’s kunnen in een half uur tijd tot 80 procent worden opgeladen. Ook heeft deze VW techniek aan boord om de luchtkwaliteit in het interieur te verbeteren.

Verder interessant: de I.D. Crozz gebruikt LED-koplampen als “bewegende ogen” die met andere automobilisten communiceren als de auto in de zelfrijdende modus zit. Bovendien begroet de auto z’n bestuurder als deze aan komt lopen. Want dat is wat je nodig hebt!

De I.D. Crozz rolt op 21 inchers en is voorzien van een transparant dak. Verder moeten we toegeven dat het ding zeker aan de voorzijde behoorlijk fris oogt. Aan het zijaanzicht moeten we nog effetjes wennen, maar het gaat nog om een concept.

UPDATE: Nu met bewegende beelden. Je checkt ze HIER.13 reacties

Te gelijkend op de Skoda en veel te veel lijnen…
2020? Ik schrijf het even op in mijn succes agenda!
Ben erg benieuwd hoeveel concepten we nog gaan zien, voordat er echt serieus iets gaat gebeuren. Zo lang VAG (en ook de andere merken) zelf geen productiecapaciteit heeft om batterij cellen in serieuze aantallen te produceren, geloof ik er helaas nog niet heel erg hard in.
Tesla heeft om de Model S, X en 3 van voldoende batterijen te kunnen voorzien (voor ca. 500.000 auto’s per jaar) de wereldwijde celproductie (wanneer de Giga Factory eind 2017 helemaal gereed is) moeten verdubbelen. Voor VAG met de elektrische concepts van Audi, VW, Skoda en Porsche zou je verwachten dat zij zich tot doel stellen om daarmee zeker 500.000 auto’s te gaan produceren. Dat betekend dat er heel snel hele grote fabrieken moeten worden gebouwd (een dergelijke fabriek heb je namelijk niet in 1 of 2 jaar gerealiseerd).
Als daarnaast ook BWM en Daimler ook serieus werk willen maken met de concepts die ze getoond hebben en de beloftes die zijn gemaakt (20% van de modellen elektrisch in 2025 etc), moet medio 2020, de wereldwijde productie van cellen minimaal opnieuw verdubbeld zijn.
Soort van moderne Crossover Jetta. Niet perse heel mooi.
Mooie plaatjes.
En op het eennalaatste plaatje staat ook de andere VW ID afgebeeld, van dit topic:
http://www.autoblog.nl/nieuws/deze-vw-is-net-zo-legendarisch-als-de-kever-en-de-golf-91587
Onder de naam van Skoda?
Nog maar een jaartje extra doorrijden met m’n lease v60 hybrid. Interessante ontwikkeling.
@hans12670: Wat is hier interessant aan? Dit ding doet niks beters dan wat nu al verkrijgbaar is. Tja hij zal wat goedkoper zijn in 2020, maar dan heeft de concurrentie ook niet stil gezeten dus dat valt nog te bezien.
Wat een belachelijk grote wielen. Die halve centimeter rubber hadden ze er ook nog wel kunnen aflaten, dan kon je er meteen het spoor mee op.
“De I.D. Crozz oogt, zeker voor een Volkswagen, lekker verfrissend.”

Zeg maar gewoon lelijk. Minder saai dan we gewend zijn, maar lelijk…
Volledig uit propertie en niks nieuws onder de zon.
Dikke GLE!
Ik hoop dag de overheid nog geen stuiver subsidie geeft in 2020 en dat de bijtelling voor alle autos 22% wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).