BBC schrapt ook Top Gear Live

Auteur: , 32 Reacties

Iemand nog werk voor drie Britten van middelbare leeftijd?

Top Gear Live

Terwijl Clarksongate deze week tot een hoogtepunt komt en we van BBC-chef Tony Hall te horen krijgen of de presentator na zijn aanvaring met producent Oisin Tymon mag terugkeren bij het tv-programma, is een viertal liveshows tot nader order geannuleerd. BBC Worldwide, de commerciële tak van de Britse omroep, verdient namelijk een aardig zakcentje met de liveshows van Top Gear. Maar ook deze money cow moet even ‘on hold’ worden gezet. In 2010 streek dit Top Gear-circus voor het eerst in Nederland neer, gevolgd door een tweede versie in 2013.

Voor aanstaande vrijdag en zaterdag stonden er vier shows gepland in Noorwegen. Omdat Clarkson officieel nog geschorst is, is de BBC echter van mening dat ze niet door kunnen gaan. Ze zijn overigens niet volledig geschrapt, want de Beeb zegt dat er binnenkort nieuwe data voor de Noorse liveshows worden vrijgegeven. Dit betekent dat ze óf gewoon doorgaan ondanks de uitkomst van het onderzoek naar Jezza’s gedrag, óf Jezza blijft gewoon aan bij de BBC. We zijn benieuwd…32 reacties

ik weet het niet meer zo goed met jc… volgensmij moeten ze em dit seizoen laten afmaken en de liveshows doen zodat ze niet iedereen hoeven terug te betalen en em niet vertellen dat ie daarna de zak krijgt. zou jammer zijn, keek altijd met liefde naar tg.
Lastige keuze voor de BBC: laat je JC blijven, dan waant-ie zich onaantastbaar. Stuur je hem weg, dan slacht je een kip met de mega gouden eieren…
@RRRobert: Niet zo lastig hoor. De BBC is al jaren een instituut op tv gebied, die laten zich echt niet voor joker zetten door zo’n aap…
@svenska_aeroplan_ab: Clarkson is geen ‘instituut’? Think again.
@opabrutus: vergeleken bij de BBC? Sorry hoor maar dat is hij echt niet. Nogmaals. De BBC harkt elk jaar 5 miljard euro binnen. Die 200 miljoen van TG zullen ze wel een beetje missen maar ze gaan er geen kop thee minder van drinken.
@RRRobert: Misschien overstappen naar de commerciëlen.. ITV kan wel een paar miljoentjes extra gebruiken denk ik.. De volgende dag is toch alles terug te kijken via Streetfire of een torrent.. Zelfde format, ander naampje..
Dit seizoen en de Live shows laten afmaken, daarna JC cs eruit bonjouren.
Jammer maar helaas.
Het blijft smullen wat nieuws betreft rond Clarkson gate
@a3aan: neem een abonnement op de Privé zou ik zeggen…
Zoveel inkomsten op AB, er kan vast een rijtest af met een van de heren.
Houdt die producer nog werk als Top Gear helemaal stopt? Domme kerel heeft z’n eigen graf gegraven
@Alfarobert: clarkson zal het hem niet makkelijk maken
@Alfarobert: Denk niet dat hij zich zorgen hoeft te maken over zijn toekomst, 12 jaar top gear produceren zal hem geen windeieren gelegd hebben
@mopar: Hij is producer bij het programma he..Niet de producent, dat is nogal een verschil.
@sydney: Gezien er verschillende malen grappen over zijn autokeuzes werden gemaakt op TG (Maserati Gran turismo en nog wat andere exoten) denk ik niet dat hij zich zorgen hoeft te maken. Vergeet ook niet dat hij 20% van het exploitatiebedrijf van TG bezit.

Iedereen heeft het altijd over de on-air talent (JC, RH, JM), maar het zijn de mensen erachter die pas flink binnenharken.

Zo is Top Gear financieel geregeld: http://www.theguardian.com/media/2012/sep/27/top-gear-jeremy-clarkson
@mopar: Dat is niet dezelfde producer. Jij bedoelt dé producer (en goede vriend van JC). Degene die een klap kreeg is een producer. Zoals er nog veel meer van rondlopen bij TG.
@sydney: Hoe denk je dat ze in het Engels een producent noemen?
Lijkt wel of ze aan het kijken zijn wie de langste heeft….
Als die producer JC nou aanklaagt voor mishandeling dan komt er tenminste schot in de zaak.

JC zal dan snel een schikking willen treffen met de BBC en die producer.
@azuli: het is de UK, niet de US!
Alleen dit seizoen afmaken gaat JC natuurlijk niet mee akkoord, daar schiet ‘ie niks mee op. Het lijkt me een alles of niks zaak.
BBC wilde volgens mij vorig jaar al kappen met TG door dat kleutergedrag van JC.. Nu heeft hij ze een prachtige kans gegeven om van hem af te komen en die pakken ze met beide handen aan.

In een rechtzaak zal hij weinig in te brengen hebben als alle geruchten waar zijn over de klappen die hij heeft uitgedeeld.
-edit: thanks! Is gefixt-
Gewoon een nieuw format. Zet een andere leuke Engelse komiek erbij en het wordt wel weer wat. In deze vorm is het helaas over. JC kent zijn grenzen niet en ik weet hoe het is om met een moeilijk figuur te werken en dat breekt uiteindelijk de zakenrelatie en zorgt uiteindelijk voor opluchting. Vanuit beide kampen.
@stfu: beetje jammer dat JC een groot deel van de rechten in handen heeft…
@ejs: Die had ‘ie toch al verkocht aan de BBC?
Wat een stom geleuter allemaal. Kost de BBC bakken met geld en die clarkson zit maar te lachen
Daar is ie weer, het JC artikel voor vandaag.
Komt Baeu toch gewoon? Was ook in 2010 in plaats van May. Hij heeft dus al wat ervaring…
Had toch geen kaartje…
De beste man heeft 350,000,000 kijkers, tsja dan moet je opletten wat je zegt en doet.

Je kan beter liegen, en vooral niet jezelf zijn.

In de politiek kan je daar alles van leren, kijk bv naar Rutte en dat is nog maar een kleintje met 17.000.000 kijkers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).