Gallery: het gladde interieur van de 8 Serie Concept

Auteur: , 33 Reacties

BMW verraste onlangs met de 8 Serie Concept. Het merk heeft inmiddels nieuwe plaatjes vrijgegeven van onder meer het interieur.

En het mag gezegd worden: dat interieur is potdikke clean! Het dashboard valt op door een gebrek aan ventilatieroosters en andere drukke zaken. Het moet je ding zijn, maar ik kan me goed voorstellen dat het in deze auto goed toeven is, ook als je na een rit van een uur of wat eindelijk bent aangekomen bij je boot in Zuid-Frankrijk.

Interieur

Verder valt natuurlijk het stuur op met z’n diepliggende spaken. Dit geeft het geheel een milde retrolook en je kunt je afvragen of het wiel een beetje bij de rest van het interieur past. Aan de andere kant: het is wel een keer iets anders en het oogt beslist modern.

Interieur

De productieversie van de 8 Serie Concept zal uiteindelijk de huidige 6 serie vervangen, waarvan de coupé reeds uit productie is gegaan. Onder de kap kun je veel techniek uit de 7 serie (rijtest) verwachten. Misschien ijdele hoop, maar wij kijken halsreikend uit naar de 860i met dikke V12.33 reacties

Dit is toch wel DE foto van het hele stel: http://static.autoblog.nl/gallery/BMW/8-Serie-Concept-2017/BMW-Concept-8-Series-09.jpg

Serieus wtf
@ardonjr: hij kan heel hard! motion blur hard
Goed geslaagde coupé!
Mooie coupe toch wel, na alle behoudendheid eindelijk weer wat moois uit beieren. Alleen waarom dat AMG pookje. En clean is wel een understatement, ik denk eerder aan leeg.
Ontsla die ontwerper van het exterieur eens gauw! Wat een gedrocht zeg. Compleet mislukte verhoudingen aan de voorkant en de achterbumper.
@BRuud: ik vind die voorkant echt lelijk. Kijk eens rustig naar foto 11. Ziet er niet uit
Ja leuk allemaal geen ventilatieroosters maar na een week ruikt die waggi dus naar tenenkaas zweetsok.
En verder wat is dat voor shit met “8 Series” op de dash??? Dit is geen neppe Amerikaan dus er moet gewoon “8er Reihe” staan! Verdammt noch mal!!! Verder wel dope behalve de neus die is wel een beetje spleetoog paardenbek.
Ziet er prachtig uit dat interieur. Ik snap ook wel het “less is more” ontwerp van tegenwoordig. Goedkoper te maken, gaat minder snel kapot makkelijk schoon te houden enz. Maar god, wat hou ik van knoppen om aan te draaien en op te klikken om te zetten en zelfs om ze te verschuiven. Dat mis ik echt enorm in auto’s van nu.
Ik vind het alles behalve mooie auto. Zowel de voor als achterkant spreekt mij totaal niet aan. Het is wel weer iets anders dan de rest van de huidige bmw familie, dat wel.
Ik ben erg blij dat de middenconsole op zichzelf staat en een symmetrisch geheel maakt. Steeds meer autofabrikanten (MB bijv.) integreren de middenconsole meer met de bestuurderskant. Dit vind ik peroonlijk echter vele malen mooier. Complimenten.
Wel mooi, maar lang niet zoveel karakter als de oorspronkelijke 8serie uit de nineties…

Dat was tenminste een nekkendraaier… Een echte lekkere dikke bak die een heel klein tikje fout was, maar wel lekker fout…

Deze is misschien wat eleganter, maar mist dat rauwe randje. En wat ik niet snap is dat BMW ooit van de geweldige naar de bestuurder toegedraaide cockpit afgestapt is… Dat hoort gewoon net als de Hofmeisterknik bij het merk.
@moveyourmind: Die gedraaide cockpit hanteren ze nog gewoon in alle modellen hoor. Alleen hierin niet.
Liever iets meer knoppen voor de veelgebruikte functies. 3 menu’s moeten openen voor je climate control of radio us ook ruk als alles op 1 scherm moet. Duurt langer en leidt meer af.
Niet alleen het exterieur, maar ook het interieur heeft een vleugje Aston Martin wat mij betreft. Ik vind het wel fraai, daar niet van. Het exterieur is wel even wennen, maar ik denk dat deze auto mooier wordt naarmate de tijd rijpt. Dat is overigens ook niet vreemd bij een BMW. Het kan soms in het begin een moeilijk design zijn, maar vaak ga ik ze toch waarderen.
Als ze nu de koplampen groter, en de nieren kleiner zouden maken…
Is die middenconsole nog wel op de bestuurder gericht, zoals het de een BMW traditie betaamt?
Van de auto zelf ben ik nog niet helemaal kapot. Maar het interieur vind ik wel echt heel erg mooi. Het heeft zelfs een klein beetje weg van Mercedes. Ze beginnen het te snappen bij BMW.
@viezefreddyw: hoewel het eigenlijk zonde van de ruimte is nog zo een grote pook in het midden te hebben, voor twee functies die je eens per rit gebruikt.

Ben erg gecharmeerd van Mercedes’ oplossing wat dat betreft.
Geen ventilatieroosters? Wat is dat dan in het midden? Een dual-slot cassettedeck? Is dat weer helemaal retro?
Kan iemand hier een Aston Martin grille en logo’s op photoshoppen? Dan krijg je volgens mij de perfecte opvolger van de V8 Vantage!
Lekker dik
Mooi hoor, maar op de nieren na geen BMW. Dat interieur zit niet naar de bestuurder toe gedraaid en van buiten is het van alles en nog wat
Hey een mooie auto, van BMW! Hoe lang is dat geleden…
Het stuur oogt een alleen een beetje huge, op de eerste foto van binnen waar de bestuurder het hand op het stuur heeft.
Een hele mooi geslaagde auto. Dat zeg ik als een Mercedes fan. De voorkant heeft iets weg van een Maserati Granturismo. Ik zeg, in productie nemen bmw!
Mooi hopelijk.verouderd die niet zo snel zoals bij de 650bmw..
Kont had zo van de Laguna Coupé kunnen zijn, gebaseerd op de foto van recht van achteren.. hmm… ik sla even over.
Word er ook niet koud of warm van.
Erg strak ding!
Wauw, met elke foto vind ik deze auto er mooier uitzien. En interieur, prachtig zo zonder al die ventilatiegaten.
Dashboard lijkt toch wel een beetje afgeleid van de originele 8-serie (E31).
via iPhone app
Haalt het niet tov een S klasse coupé.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).