Belgische politie wil gaan flitsen vanuit helikopters

Auteur: , 33 Reacties

Hoe. Verzin. Je. Het! Hoe kan iemand ooit bedacht hebben dat dit effectief kan zijn?

Belgische politiehelikopter

De Belgische federale politie is momenteel serieus aan het onderzoeken of ze helikopters kunnen gaan inzetten om automobilisten te flitsen die te hard rijden. De reden waarom ze dit willen doen?

Helikopters zijn tof kunnen komen op plaatsen waar mobiele camera’s niet kunnen komen. Zoals bij het viaduct van Vilvoorde bijvoorbeeld. Ook zijn mobiele controles tegenwoordig te snel bekend bij iedereen en een helikopter kan zich veel sneller verplaatsen.

Gewoon een flitsplaat, of vuilniszak, plaatsen is blijkbaar teveel moeite. Er is ook gelijk al veel verzet tegen dit plan, want het kost namelijk duizenden euro’s, en veel co2, om een helikopter een uurtje in de lucht te houden. Daarnaast vraag ik mij af of er nog praktische bezwaren zijn. Flitsen vanuit een bewegend object in je lucht mij niet heel accuraat namelijk. Al schijnt Spanje sinds 2012 dit al daadwerkelijk te doen.

Mocht je dus binnenkort in Belgie zijn en een politiehelikopter zien, ga dan uit voorzorg toch maar even een beetje van het gas af. Je weet immers maar nooit. (via: deredactie.be)33 reacties

Wat een verspilling van brandstof zeg..
@MAB: maar het komt de verkeersveiligheid wel weer ten goede….
@Robinveerman42: Ja, want zo’n helicopter boven de weg leidt helemáál niet af… ;-)
@benzinehoofd: shit je hebt me door..
Tja Belgie….. Toch een fout geweest van de Nederlanders in het jaar 1830 om die frites fanaten zelfstandig te laten worden. Want sinds die tijd is er behalve bier niet veel zinnigs meer uit dat land gekomen.

Trololo :P
@Specht: Voor ons Belgen is het nochtans het hoogtepunt uit onze geschiedenis :)
@fejjie: zijn er ook andere hoogtepunten dan?
@subarufan: Weinig, we waren tevreden eens dat we niet meer bij de Hollanders hoorden!
@fejjie: En terecht ! :)
Wie op deze wereld wil nu Hollander zijn ..
@Specht:
Je zegt het zelf al, als je bier, frieten en Spa-Francorchamps hebt waarom zou je jezelf dan in godsnaam met zinnige zaken bezig houden :)
@Specht:

Dan hadden we mss een begroting op orde gehad.
In Australie en ik dacht ook USA doen ze het al jaar en dag vanuit vliegtuigjes.
Binnenkort: Belgen moeten in 1.0 turbo blokjes gaan rijden, omdat flitshelikopters te veel Co2 de lucht in stoken.
Tja het is idioot, want de snelheid op het viaduct van vilvoorde is verlaagd om de geluidsoverlast voor de omwonenden te beperken. En nu gaan die slimmerikken daar met een helicopter gaan rondvliegen.
@mercedesclsfan:
Gisteren nog op dat viaduct van Vilvoorde gereden.
Ik kan je verzekeren dat slechts 10% zich aan de maximum snelheid van 90km/u houdt.. Zelfs vrachtwagens zitten tegen je bumper te kleven !
@waxweazel:
Misschien eens 90 echt gaan rijden i.p.v. op je teller, dan kleeft die vrachtwagen niet meer op je bumper. Die kan namelijk niet harder dan 88 echte km/u.
@tupperware: Niet waar. Ik heb laatst een Mercedes Atego vrachtwagen gevolgd die 150 ging op de gps. Kon het zelf niet geloven en heb het toen ook gefilmd met de dashcam.
Doe eens uploaden op autojunk dan?
Staat mij iets bij dat de KLPD dit jaren geleden al deed. Kwam ter sprake in blik op de weg ofzo.

Trouwens in Engeland wilden ze dit ook doen…

http://www.autoblog.nl/archive/2008/08/27/controlestaat-politiehelikopters-met-radar-tegen-hardrijders
Hebben ze dan nu wél voldoende capaciteit om al die bekeuringen te verwerken?
@potver7: Dat vroeg ik me ook al af. Misschien een idee om in plaats van een gewone heli, een chinook in te zetten met daarin een kantoor dat gelijk de boetes afhandelt? Het vliegend CJIB :)
@dondeboer: hahaha, en dan de enveloppen meteen in de juiste voortuin laten droppen zeker :)
@dondeboer: Dan nodig ik even een paar leden van de Taliban uit met een RPG.
Met helikopters flitsen is als een vlieg doden met een atoombom maar als dit kan met kleine op afstandsbedienbaren helikoptertjes dan is het wellicht een idee.

Een betrouwbare meting hoeft geen probleem te zijn, software technisch is het makkelijk een vast punt te nemen, zeg een hectometerpaaltje of een kuil in de weg en dan meet je de snelheid van een bewegend object ten opzichte van dat vaste punt. De echte uitdaging zal zijn de kentekens te lezen vanuit zo een hoge positie.
@sketcher: Maar juist kleine afstandbedienbare helicoptertjes, ook wel ‘drones’ genaamd, zijn weer veel gevoeliger voor trillingen en wind, en dat maakt het dan weer erg lastig om betrouwbare metingen te doen. Als de drone door de wind naar voren/achteren/omhoog/omlaag/opzij wordt geblazen, dan is er een gerede kans dat het ding een andere afstand meet.
De volgende stap is dat de kentekenplaat naar het dak verplaatst wordt en er gecontroleerd wordt via de satelliet. Kwestie van tijd…
Flitsen van uit een helikopter doen ze in Spanje al een tijdje!
@dutchman24ams: dat staat ook in het artikel.
@robbie: oeps, overheen gelezen:)
Echt belachelijk! Volgens mij doen ze dat hier ook wel is. Die hetze tegen die snelheid moet echt ophouden.
90% van de bekeuringen is voor een overtreding tot 10 km/h. Geen enkel onderzoek heeft kunnen aantonen dat die paar kilometer te hard op de snelweg extra gevaar oplevert.

De ‘politieagenten’ die zich laten lenen voor het uitschrijven van dit soort bekeuringen zijn echt tuig van de richel!
Een nieuw hoogtepunt.

Een helicopter met schietstoel?
Heeft die JSF straks ook nog nut, rij je te hard, dan wordt je meteen kapot geschoten.
Politie Apache.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).