België vermomt flitskasten voortaan als vuilniszak

Auteur: , 32 Reacties

En daarmee worden de bermkassa's van onze zuiderburen nog efficiënter dan ze al waren. Als ze tenminste werken...

Vuilnisman, mag deze zak ook mee?

De Brusselse hermandad deed onlangs de schokkende ontdekking dat mobiele flitskasten méér flitsen als je ze verdekt opstelt. ‘AMAI. OPENBARING!’ aldus de Vlaamse politiepetten. Sinds kort worden ze namelijk als groene vuilniszak aangekleed, en volgens de Brusselse politiedirecteur Thierry Vandenhoute slingeren ze sindsdien 30 procent meer snelheidsovertreders op de bon.

Hoe ze op dit lumineuze idee kwamen? Allé, op een dag begon het te gieten uit de lucht nadat ze net hun flitskastkes hadden opgesteld in het Ter Kamerenbos. Om deze bermkassierster te beschermen regelden ze van een aantal werklieden die verderop iets stonden te snoeien een groene vuilniszak. Vervolgens schoot het flitsgehalte door het dak, en ‘gebruiken wij de truc met de plastic hoes systematisch, regen of geen regen’, aldus commissaris Vandenhoute.

Mocht u binnenkort in België vertoeven, vertrouw geen enkele vuilniszak meer.

Meer foto’s uit de reeks Suske & Flitske en het Geheim van de Drooggebleven Drogreden voor Verkeersveiligheid bij Nieuwsblad.be.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Als er maar niemand een vuilniszak voor gaat zetten dan. Vuilnis trekt vuilnis aan.
@Simpson: Voor sluikstorten kan je trouwens ook een boete krijgen. Veel plezier met je afval.
@toroloco: ik neem aan dat ze die ‘vuilniszakken’ op plaatsen zetten waar het aannemelijk is dat er een vuilniszak staat. Anders wordt het wel heel erg doorzichtig.
@toroloco: ach, de agenten hebben het toch te druk met hun flitskasten te vermommen :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Preventief gezien kunnen ze beter alle vuilniszakken vermommen als flitskast.
Ik neem aan dat ze niet zomaar dingen mogen toevoegen/aanpassen aan ge-eikte apparatuur. Lijkt me dan ook niet heel moeilijk om deze boetes aan te vechten.
.
@hetvijfdewiel: En op welke manier zou dit de ge-eikte apparatuur moeten verstoren?
@motoragent: Als er een vrachtwagen langsrijdt kan door de wind de vuilniszak door de radar wapperen waardoor de meting niet klopt om maar een voorbeeld te noemen. Het feit dat de aanpassing van invloed kan zijn op de meting betekent dat het ijkrapport niet meer geldig is en opnieuw uitgevoerd moet worden. En aangezien er waarschijnlijk geen richtlijnen zijn voor het bevestigen van een vuilniszak aan een snelheidsmeter kun je makkelijk aanvechten dat het niet deugdelijk was bevestigd.
@hetvijfdewiel: hoe kom je er achter dat je geflitst bent door een vuilniszak (het apparaat) ?
@baasbas: De flits.
Nu wachten op de eerste Oost-blokker die het als oud ijzer ophaalt bij de vuilnis.
… En toen kwam er een vuilniswagen langs, die stopte, en… :) :) :)
het feit dat het toestel geijkt wordt met een ‘eik’ zorgt volgens mij toch voor een redelijke afwijking :)
Altijd al een hekel aan vuilniszakken gehad..
Dit zegt meer over de ordentelijkheid van Belgische snelwegen dan het vernuft van de Belgische politie…
t ding ziet eruit al Wall-e met een oostblokvrouwen hoofddoek
Voila, ik weet in welke vuilzakken ik mijn afval voortaan zal werpen. Ik hoop stiekem dat ze hun flitsers binnenkort ook als hondenpoepbakjes zullen vermommen :)
En als iedereen binnen een aantal maanden weet dat groene vuilniszakken niet meer te vertrouwen zijn, vermommen ze die vuilniszakken vast als flitskast…

Yo Dawg…
En de Belgische Flikken kunnen je ook al niet meer helpen wanneer je accu leeg is > zie het rode en zwarte klemmetje (startkabel zonder kabel).
Pff, schandalig gewoon. Trouwens, je kan het ook anders zien.
Ipv dat er 30% meer geflitst werd, kun je stellen dat er 30% meer bestuurders zich niet aan de snelheidslimiet hielden wat dan weer betekent dat er 30% meer gevaarlijke verkeerssituaties zich hebben voorgedaan. En dat op initiatief van de overheid.
Hun eigen logica volgend kun je dan eigenlijk wel stellen dat de regering probeert je mogelijk letsel toe te dienen ten faveure van geldgewin. Dus op zich is een aanklachtje ‘poging tot slagen en verwondingen’ aan het adres van de regering dan niet zo heel ver weg.
@kingdecay: Zolang er geen tol wordt ingevoerd in België zie ik dit als een manier om inkomsten te genereren en gedraag ik me er ook naar (betalen en vergeten wat er gebeurde). Dit beleid heeft niets te maken met verkeersveiligheid, maar alles met graaien. Zij die mobiel zijn hebben de middelen en daar moeten we aanzitten. Ik heb nog nooit snelheidscontroles gezien op punten waar er weinig verkeer is.
@White_Lightning: ja, want je aan de maximum snelheid houden is ook zooooo moeilijk. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.
Ik vind het Amerikaanse systeem vele malen effectiever: met patrouillewagens en duidelijk zichtbaar controleren zorgt ervoor dat er minder snel gereden wordt (je ziet dat er gecontroleerd wordt).

Het brengt dan misschien wel minder op, maar het bedoelde effect (beperkingen respecteren) wordt beter geresorteerd…

Of houdt de politie er een geheime competitie op na?
@xjs678qr: in Italië worden alle snelheidscontroles zichtbaar gemarkeerd (in GB volgens mij ook). Wat zie je gebeuren: iedereen rijdt te hard, en even srevig op de rem bij de camera… stukken veiliger inderdaad.
@Henk_he: srevig=stevig
Grappig hoor, maar de reden waarom…. Zouden ze dan echt geen waterdichte mobiele flitskasten gehad hebben?
Give us a brake.
@bogey: geef ons een rem? Of bedoel je ‘break’?
@Henk_he: Het is een flauwe woordspeling. Moet ik hem nog uitleggen ook, want dan wordt hij nog slechter.
Wel zo prettig om van die gifgroene vuilniszakken te gebruiken. Je ziet ze van een grote afstand al staan en hoe ongebruikelijk is het wel niet om een vuilniszak langs de autobaan te zien staan!

Die grappige Belgen toch…
Hm.. meestal liggen er oranje vuilniszakken langs de autowegen en snelwegen in België, ze vermommen overigens mensen (agenten) met openstaande motorkap vanwege ‘pech’ langs de weg als mobiele flitsers :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).