Bentley gaat Ferrari en Aston Martin kapot maken

Auteur: , 29 Reacties

Het Britse merk wil klanten van Aston Martin en Ferrari wegkapen met een nieuwe tweezits sportwagen die over twee weken in Genève aan ons gepresenteerd wordt.

Bentley Concept sketch

Het gaat nog om een concept, maar tijdens de autosalon van Genève gaan we een concept car zien van een tweezits sportwagen van Bentley. De auto is bedoeld om de concurrentie aan te gaan met sportwagens van merken als Ferrari en Aston Martin. De auto zal daarom worden aangedreven door een voorin geplaatste 4.0 V8 twin turbo (bekend van Audi en eerdere Bentley-modellen) en zal over meer dan 500 pk gaan beschikken.

Het gaat hier niet om een vervanger van de Bentley Continental GT maar om een sportiever georiënteerd model dat naast de Continental GT moet gaan bestaan. Als Autocar gelijk heeft over deze nieuwe sportwagen dan is het het vijfde model van Bentley. De verwachting is dat het de productie van Bentley dan over de 12.000 units per jaar gaat brengen.

Het is overigens niet de eerste keer dat dit soort geruchten de kop op steken, een paar jaar geleden werd er ook gesproken over de onthulling van een supercar, toen in Parijs.

Foto: Bentleys of the Future29 reacties

Joepie! Al mag ik hopen dat bovenstaande foto er weinig mee te maken heeft.
@SCscreamGT2: Inderdaad, je vraagt je af: wat is de voorkant en wat is de achterkant.
@centho: Ja inderdaad, hij lijkt precies op de Audi Rosemeyer Concept, maar dan achterstevoren.

http://www.trk-design.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/smcars_003_moblur-1024×361.jpg
@robskilov: bentley is toch ook een audi?
@rob5nismo:
Nope, binnen de groep valt Bentley onder Volkswagen, niet om te bashen maar feitelijk is dat nu eenmaal zo.
Dat is ook wel zo handig als je weet dat 3/4 van het gamma bestaat uit opgepoetste Phaetons.
@robskilov: Haha, het leuke is dat je nog gelijk hebt ook!
via iPhone app
Dat jullie de Bentley Hunadières concept niet even aanhalen uit volgens mij (1999 of 2000) verbaasd mij een beetje. moest ik namelijk direct aan denken toen ik dit las. Toentertijd 630pk uit een 6.3 grote W16. Best een smakelijke auto.

Als ik dit zo lees is het eigenlijk dus waanzinnig simpel, naast de R8 gaat er dus ook een Bentley gebouwd worden op het platform van de Hurracán. Iets luxer, iets zwaarder, maar die V8 kan makkelijk 600pk leveren waardoor het een soort 911 Turbo DeLuxe wordt.

Hopelijk komt AB met een leuk vergelijkend warenonderzoek tegen die tijd!
via iPhone app
@gtwillem: link niet gelezen, slordig…
@gtwillem: de Hunaudières inderdaad.. Wat een prachtauto!
@janus82: de voorloper van de veyron bleek dus achteraf ;)
@janus82: idd briljante auto. Ik zeg op poetsen en in productie nemen
@gtwillem: het zou mij verbazen als dit op het platform van de R8 wordt gebouwd. Deze heeft immers de motor voorin. Ik kan zo snel geen vag platvorm bedenken welke geschikt zou zijn voor zo een auto omdat de motor voor het mooiste resultaat achter de vooras moet hangen. Wellicht zie ik iets over het hoofd hoor maar ik ben zeer benieuwd.
@lekbak: point taken. Als het om een FR/AWD layout gaat, zou het wel een nieuw platform kunnen zijn (waar de volgende A6/A7 ook op komt te staan wellicht?)
Ha! Een beetje reuring in de tent, kan ik alleen maar toejuichen.Ferrari kapotdauds maken lijkt mij niet, al zal Aston Martin er wel behoorlijk last van kunnen krijgen.Die beginnen nu wel een heel eentonig en niet al te modern modellenpalet te hebben.
Hoe, vraag ik mij af. Met kleine verschillen, zoals een Vanquish tov een DB9? Zeker met het(zelfde) blok voorin moet het toch knap zijn om het model zich te laten onderscheiden.

Er is al een GT v8, v8 S, w12 en Speed en elk met hun eigen randje sportiviteit. Voor zover een Bentley dat is natuurlijk, want uit andere schappen komen de R8 v8, v10, v10 Plus, GT(?), Huracan en Superleggera.

Waar gaat Bentley dit nieuwe (Bentley!) model plaatsen? Gegeven dat het comfortabel als een Bentley moet zijn er ze daar al vier uitvoeringen van hebben. Sportiever kan niet, daar zijn de andere merken voor. Ja, ze hadden een SuperSports maar ook dat was een GT en geen apart model.
@phaeton: Misschien moeten we denken aan een iets schappelijker geprijsde Bentley.Een beetje zoals de California nieuwe klanten moet trekken voor Ferrari? Maar ik ben het met je eens dat ze in een behoorlijk drukke vijver met eigen vissen aan het vissen zullen gaan..
via iPhone app
@phaeton: vergezocht maar mogelijk om de hoge ontwikkelingskosten te dekken: op basis van de R8. Voor een middenmotor sportwagen rijdt zowel de Lambo als de Audi vrij goesmoedig.

Andere optie: nieuw platform, maar dat is nog kostbaarder. Wat nog zou kunnen is op A8 basis. De huidige Conti staat op een doorontwikkeld VW Phaeton platform, dat weliswaar goed is, maar ook erg zwaar. De A8 basis is zo 200kg lichter.
Ik weet het niet. Een goedkope sportieve Bentley. Nee dat kan niet. Het hoort niet. Bentley is stijl en klasse. Ferrari is alleen maar zie mij een Ferrari hebben. Tegenwoordig stijlloos en gevoel loos. Bentley Blijf gewoon bij de auto’s die jullie nu maken.
@gerjan: Smaken verschillen. Ik vind dat Ferrari juist echt mooie auto’s maakt die toch heel wat stijl hebben. Niet iedereen houdt ervan en ik vind het ook niet altijd even mooie auto’s, maar ze weten me wel altijd te boeien. Jij noemt het een merk voor poseurs, maar in mijn ogen is Bentley de afgelopen jaren juist een merk voor poseurs geworden (de Continental is de Golf onder de rijken). En Bentley maakt allang niet meer de auto’s die ze zouden moeten maken in mijn ogen. Met de komst van die tractor binnenkort wordt het er niet beter op.
Past niet bij Bentley. en bovendien als ze de Ferrari 488 GTB willen gaan beconcurreren moeten ze wel met iets beters komen dan dat Audi blokje.
@trustmeiamanengineer: Ik denk dat ze zich ook meer op de California gaan richten. Het zal eerder een sportieve GT worden, gezien het feit dat ze zich tevens op Aston Martin richten.
@trustmeiamanengineer: een Opel Zafira concurrent past niet bij Bentley, maar een echte sportwagen die in de voetsporen van de Bentley Blowers treed kan best. Een turbo
@mashell: … of 2 of 3 f 4 zoals nu modern is zou ook bij Bentley geen probleem zijn.
6 weken voor 1 april?
Dit moet dan wel een heel bijzonder model zijn. Want als je in de markt bent voor een dure Britse sportieve auto die er ook nog eens goed uit ziet blijft er niets anders over als AM.
Zou dit nooit kiezen boven een ferrari of am, alleen al omdat vag.
Als het op basis van dat Barnato concept is van een tijd terug dan zou het de meest begeerlijke wagen van het moment worden.
Je hebt de hurracan met z’n uitgesproken design en de degelijke R8 dus er is wel ruimte voor een luxe variant.
Laten ze eerst maar eens een auto produceren welke niet het gewicht van een walvis heeft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).