Bentley heeft iets nieuws voor in het interieur

Auteur: , 47 Reacties

Chique hoor.

Hoewel Rolls-Royce de overtreffende trap is op het gebied van luxe in een auto, klimt Bentley steeds verder naar de top. De Britse autofabrikant zet weer een nieuw stapje in deze richting, want via Mulliner is nu een nieuw houtsoort verkrijgbaar.

Op de Continental ga je het vooralsnog niet krijgen, maar op de Flying Spur, Bentayga en Mulsanne kun je walnotenhout krijgen in het interieur. Het is een combinatie van Europese en Amerikaanse walnotenhout, aldus Bentley. Het hout is voornamelijk afkomstig van bomen in Californië. Over het hout wordt een dun laagje lak gesmeerd, wat slechts 0,1 mm dik is. Het geeft een mooie finish en als je met je vinger over het materiaal gaat, dan moet het glad, maar kwalitatief aanvoelen.

Het resultaat ziet er fantastisch uit. Zeker in combinatie met een bruin lederen interieur komt het hout goed tot z’n recht. Het heeft zelfs wat van een jaren negentig vibe, uit de tijd van de eerste generatie Bentley Azure. Bovendien is het hoogwaardige hout een verademing in een autointerieur dat tegenwoordig vaak om carbon en aluminium draait.47 reacties

Ach zijn gewoon plakstrips van AliExpress. Met je walnotenhout..
.. als het toch als plastic aan voelt!
Looks like the Kia Sorento trim finish!
Doen ze goed ipv. hoogglans een beetje matte finish.
Zou zelf gaan voor snakewood.
@qoekje: Niet voor morning wood…?
Als ik de tekst lees, denk ik dat iets aan informatie verloren is gegaan! Notenhout komt wel vaker voor in meubelen en auto’s! Is dit wellicht genoest noten? Want dat is wel bijzonder
Not impressed.

Laat ze maar eens iets moois maken van gerecycled oceaanplastic of andere duurzame materialen, in plaats van steeds terug te vallen om de oude stijlen en materialen (trots zijn op 10 koeienhuiden in de auto, 5 walnootbomen en veertig kattenharen etc..).

OT: staat netjes.
@lebeaunl: Precies dat, prima dat je zoveel leer nodig hebt, maar dat opschepgedrag over 10 koeienhuiden kan anno 2018 echt niet meer…
@chimaera: Koeienhuiden is een afval product van onze Bio industrie, die dan op deze manier hergebruikt wordt.
@hzw: Dus als het een afvalproduct is van een vervuilende industrie maakt het allemaal niets meer uit?
@chimaera: mensen moeten zich niet zo aanstellen tegenwoordig. Eeuwige gejank om duurzaamheid en shit.
@yzord: Maar natuurlijk. Je ziet het niet dus het gebeurt ook niet.
@yzord: als we met z’n allen zo doorgaan dan kan er niet meer eeuwig gejankt worden. Is dat ook opgelost.
Geen idee hoe oud je bent, maar ik ben er al lang genoeg om te weten dat als we er met z’n allen niets aan gaan doen onze kleinkinderen straks een heel erg groot probleem hebben. Onze kinderen gooien nooit afval op straat, sterker nog, vanmorgen zaten we op fiets toen eentje over een leeg plastic flesje reed. We zijn toen gestopt, hebben het flesje opgeraapt, en hebben het in de prullenbak iets verderop gedaan. Als iedereen nou iedere dag 3 stuks afval even oppakt en dan weggooit is een heel groot probleem snel een stuk kleiner. Daarnaast voelt het ook goed. Moet je misschien ook eens doen. En ja, ik hou van auto’s, anders zat ik hier niet, en de problemen die ze veroorzaken kennen we. Maar alle beetjes helpen en dan kun je nog steeds een leuk leven hebben, zonder krampachtig te hoeven leven. En de instelling van “een ander doet het ook niet” gaat ons allemaal niet helpen.
@circlestorm69: Nobel dat je kinderen en jij afval oprapen, ik doe het ook wel eens maar om elke dag drie stuks afval te rapen… het zou beter zijn als men geen afval op straat gooit.
Dat kan wel, kijk maar eens in Singapore daar ligt geen afval op straat. Daar krijg je gewoon een boete van €500,- als je kauwgom op straat gooit. Hier krijg je alleen boetes als je werkt of auto rijd.
@dirkv: helemaal met je eens. Er zijn nog wel een paar landen waar er nauwelijks iets op straat ligt. Ik ben ook voor die boetes. Ik heb soms de neiging om dingen terug iemand z’n auto in te gooien als ik zie dat ze er iets uit gooien. Staan trouwens mooie filmpjes op youtube van mensen die dat doen :-) Maar ja, je weet nooit wie je tegenover je hebt… Maar ik erger me kapot wat er in de berm ligt of dat mensen hun peuken uit het raam gooien. Een peuk kost 2 jaar voor die helemaal weg is….
En het was maar een voorbeeld. Ik hoorde het idee laatst en dacht, dat is zo slecht nog niet. Nu doe ik het regelmatig dat als ik iets zie liggen ik het netjes in een prullenbak gooi, maar iedere dag minimaal 3 stuks, dat nog niet. Misschien maar gaan doen.
@circlestorm69: het valt me op hoeveel er tegenwoordif in de bermen ligt.. echt niet normaal, alsof we een onderontwikkeld land zijn.
@circlestorm69: Dat is allemaal leuk maar een wassen neus naar de toekomst. Wij gaan van het gas af maar Frankrijk kondigde laatst aan meer gas te gaan gebruiken om van kolen af te komen. Dat hele duurzaamheidgeneuzel is mooi weer praat voor bij de borrel. Zolang derde wereld landen die opkomen er niet aan meewerken is het voor ons niks meer dan betalen betalen en betalen. Maar goed, ben ook wel een beetje klaar om mensen te overtuigen dat het allemaal een wassen neus is.
@yzord: duitsland stapt ook over op aardgas. Daar zit je dan met je goeie gedrag
@yzord: en dat is precies waar het fout gaat. Ik doe het niet want die en die doen het ook niet. Dom kuddevolk.
@HZW: nee de huiden die worden gebruikt komen niet uit de bioindustrie.
@lebeaunl: het gebeurd al https://www.plasticsmakeitpossible.com/plastics-recycling/what-happens-to-recycled-plastics/use-of-recycled-plastics-in-cars-is-shifting-into-overdrive/ , maar ik ben het met je eens, dat het meer zichtbaar zou moeten zijn.
@lacker: Petflessen dashboard panelen. Elke auto heeft zijn unieke combinatie van Coke, 7up en Orangina flessen.
@crashingduke: Volvo xc40
Gaap… Walnoten hout zat in de jaren 30 al in Bentleys.

Maserati daarentegen heeft nu ongelakt “open weave” carbon. Je voelt dan de “draadjes” waaruit het materiaal is gemaakt. Kijk dat is dan wel echt nieuw (en gaaf).
@w0o0dy: dat moet dan wel als W0o0dy het zegt!
@enjoypunani: idd, ik zeg dat niet zomaar…
QED: het Walnoten dashboard van een Bentley uit 1936 (stupid marketeers @Bentley)

http://www.maderaconcepts.com/NewSite/VehiclePages/vehicle_images/bentley/1936%20Bentley/1936%20Bentley%20Dash%20Center%20In%20Car.JPG
@w0o0dy: QED moet het merendeel googelen joh ☺️
@bischero: en ook dat is bewezen, heb het zojuist ff opgezocht ;-)
@wetdualclutch: haha briljant!
Die plastic knoppen doen pijn aan mijn netvlies, dat is iets wat ze bij Spyker wel begrepen.
Dat dan weer wel.
@janjansen: maar bij Spyker deed de staalplaat waarin de mooie knoppen verwerkt waren weer pijn aan de ogen. Als de zon er op schijnt ook letterlijk.
Ik hou niet van hout in auto’s. Nooit gedaan ook…. bah.
Niet echt ‘goh wat nieuw’ gevoel hierbij.
Notenhout en zwart kunststof zijn eigenlijk nooit een goed idee.
Walnoten hout… Mijn auto kwam met een royaal dikkere laag zand in de vloer toen ik hem bij jetcars kocht
Gelukkig ben ik zo arm dat ik dit nog lelijk vind!
De enige hout en auto combi die ik ok vind heet Morgan…
Volgens mij ben je als Bentley rijder pas écht onderscheidend te noemen als je de auto zou uitrusten met velours bekleding en duurzame skai op het dashboard.
Heb het nooit mooi gevonden hout in het dashboard
Hout hoort in de kachel!
Hout hoort in de kachel.
Blessed be the fruit. Under his eye, may the Lord open! Autoblog als quasi PR-kanaal voor onze vrienden bij Volkswagen Bentley… kudos
In mijn i3 heb ik eucalyptushout, veel delen zijn gemaakt van gerecycled plastic. Het is inderdaad een keer wat anders dan carbon en aluminium. Ik vind het geweldig!
Ik vind er niks aan bejaarden interieur
Ieder zijn smaak, en ik vind dit geweldig.
Hoe meer leer en hout in een auto, hoe beter.
En die Britten weten precies hoe ze dat smaakvol moeten doen. Ook al is Bentley eigenlijk Duits.

Ik heb dan weer helemaal niets met die klinische interieurs die je nu overal ziet.
In een Duitse auto wordt ik spontaan depressief, hoewel Mercedes prachtige leerkleuren en schitterend hout heeft. Alleen bestelt niemand het. Alles zwart met carbon, liefst ook een zwarte hemel. Gaddamme, alsof je alvast in je kist ligt.

Maar goed, ik ben dan ook een stereotype tweedjasjes dragende Jaguar-rijder.
Ik wil het graag natuurlijk houden, kan het ook met takjes en blaadjes eraan?
@ruben_vandenberg: die zijn er ook al -> met name rond de Kerstdagen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).