Bij welk instituut draagt men al 23 jaar hetzelfde tenue?

Auteur: , 25 Reacties

A) Politie B) Het Noord-Koreaanse leger C) Wegenwacht D) Leger des Heils.

Een uniform moet om de zoveel tijd vernieuwd worden, maar nergens zijn deze kennelijk zo tijdloos als bij onze Wegenwachters. Al sinds 23 jaar lopen ze in hetzelfde kloffie rond (niet letterlijk, dat zou gaan stinken), wat betekent dat je vorige week met pech werd geholpen in iemand die net zo gekleed was als de Wegenwachter die je in 1992 weer op weg hielp met je Renault 5.

Vanaf volgende week echter krijgen de 900 Wegenwachters van Nederland een nieuwe 14-delige (!) uitdossing volgens de nieuwste standaarden, met vooral veel reflecterende vlakken, voor de zichtbaarheid in het donker. We weten niet of er nu ook een nierprotector of kevlar-vest bij zit, maar gezien het recente geweld tegen wegenwachters zou ons dit niet verbazen. Het is overigens pas het vierde uniform sinds 1946.

Fashionista’s die graag het naadje van de kous willen weten kunnen hier terecht.

Foto: zo werd je in 1946 door een wegenwachter geholpen. Screenshot uit dit geweldige filmpje, uit een tijd dat het nog niet in je opkwam om met pech rechts van je auto te gaan staan.25 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik heb hier collega’s rondlopen waarvan ik bijna zeker weet dat ze al meer dan 23 jaar dezelfde outfit aan hebben, gezien de lucht die er vanaf komt.
@gertjan2012: hahaha, baas.
Hahaha ‘…recent geweld teven wegenwachters’

En dan linken naar een meer dan drie jaar oude artikel.. :/
@desalen: Geniet ervan. De wegenwacht bestaat over 10 jaar niet meer. Sta je dan, pannen met je Tesla, komt er een drone met een 3d printer die even nieuw onderdelen dropt..
@fmgarcia: en wie stopt die onderdelen er in? De kantoormiep met d’r gemanicuurde handjes? En bij wie moet de grijze golf terecht die fysiek niet meer in staat is een platte band te verhelpen? Keep on dreaming…
@fmgarcia: en wie gaat je helpen met je oldtimer, een auto van rond de millennium wisseling
@junior540: the a-team
@junior540: dat doe je toch zelf?
Ik vind het een beetje een vuilnismannenuniform. De afvalophalers van RD4 en Van Gansewinkel hier in de buurt dragen precies hetzelfde. Er moet toch wel een goed compromis zijn tussen genoeg zichtbaarheid en ook een beetje stijl?
@Edge: schijnbaar zijn het goede kleren
@Edge: Ik vind toch dit uniform stijlvoller als dat van jullie politie. Die zijn werkelijk gekleed als “vuilnismannen”.
@mercedesfan: Het is dan ook het oude politie-uniform van in en kort na de oorlog. Zelfs met de rijbroeken van toen.
Mannen van staal !
Die een ieder die de Wegenwacht Badge in de grille had, groette !

Let op de DS, gewoon inhalen op een gladde weg!

http://media.nu.nl/m/m1gz32la9sd9_505x800.jpg
Carbon laag in de broek, mag wat kosten dus
@logistiek: Het moet een beetje slijtvast zijn hè. Zo’n wegenwachtmonteur moet vaak genoeg onder een auto kruipen en dan is het wel zo fijn als je de broeken niet meteen hoeft weg te flikkeren. Het zal wat duurder in aanschaf zijn, maar wel langer meegaan.
Ik word nu al helemaal afgeleid door die lekkere mannen in uniform langs de weg.
Niet 14 delig hoor. Pak was uit 14 delen gemaakt volgens de ontwerper.
Ik krijg bij een onderhoudsbeurt altijd een abonnement op de Chevrolet mobiliteitsservice. Nog nooit nodig gehad, maar ik ben wel benieuwd welke firma me daadwerkelijk komt helpen als ik met pech sta.
@riddertevoet: bij mijn Skoda kwam een paar jaar terug gewoon de wegenwacht in naam van de Skoda mobiliteitsservice.
Geweld tegen mannen van de wegenwacht, ook al is het een 3 jaar oud artikel, met je handen van deze mannen en vrouwen (?) afblijven aub.
Zou wel eens tijd worden dan….
@dutchdriftking: ik denk dat het Leger des Heils en de Noord Koreanen hun uniformen ook wel zo’n termijn in omloop hebben.
Op zich is het ook vreemd dat de ANWB al jaren kledingwinkels expoliteert waar ze Human Nature jassen en afritsbroeken aan senioren verkopen maar hun eigen personeel niet in het nieuw steekt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).