Bijzondere LaFerrari Nero DS Opaco gaat onder de hamer

Auteur: , 40 Reacties

Zal de nieuwe eigenaar er wél in gaan rijden?

Het zijn tegenwoordig meer kunstobjecten dan auto’s. Rijkelui schaffen de meest exclusieve hypercars aan om deze vervolgens te stallen in een garage. Na één of twee jaar gaat er een poetsdoekje overheen en mogen ze naar een veiling, om vervolgens voor idiote bedragen te worden verkocht.

Helaas is het bij deze LaFerrari niet anders. De Italiaan is gespoten in het matzwarte Nero DS Opaco. Slechts drie Aries werden met deze kleur fabriek-af geleverd, wat de restwaarde natuurlijk ten goede komt. De vorige eigenaar heeft vermoedelijk enkel twee jaar gekeken naar deze US-spec LaFerrari. Het ding heeft slechts 211 mijlen gelopen.

De 963 pk sterke Ferrari is het zoveelste pareltje van de Mecum’s Monterey veiling dat in augustus zal plaatsvinden. Naast de Laffe zal er ook een groene P1 worden geveild en natuurlijk die machtige paarse Aston Martin Vulcan.40 reacties

Geef maar hier. Met een dag verdubbel ik de kmstand.
@clarkson: Als je rijbewijs nog niet is ingenomen voor t zo ver is.
@volvoturbo: De huidige eigenaar zal wel meewerken die krent heeft die Laffe gekocht met maar 1 reden meer geld verdienen …
@riri: hoe gaat die eigenaar voorkomen dat je rijbewijs wordt afgenomen (snelheid)? Denk dat we elkaar hier ff niet begrijpen.
@volvoturbo: je gaat never nooit in de buurt van zijn auto komen
@volvoturbo: maar jij realistisch en hebt het over een een andere auto :) mea culpa
@volvoturbo: Inderdaad. Ook dat geef ik een dag.
@clarkson: kan je de benzine wel betalen….
Zocht Batman nog een nieuwe Batmobile? Dan is hier zijn kandidaat.

Vind het wel een gaaf ding hoor. Matzwart staat hem goed, terwijl ik in het algemeen niet zo van mat ben..
Kolere zeg, het is wel een veiling om u tegen te zeggen hoor! Bijvoorbeeld een aantal klassieke Ferrari’s zoals de 275GTB, een aantal Carrera GT’s, een Toyota 2000GT, een Shelby Cobra, Porsche 959, een fraaie 918 Spyder Weissach, Ford GT40 en zo nog een hoop Amerikaans spul. Waar ik bijvoorbeeld ook wel een zwak voor heb is de Buick GNX. Op een of andere manier vind ik dat echt een gaaf ding!

Maar, hoe kan het ook anders, niets kan tippen aan de Miura P400 die aangeboden zal worden.
@viezefreddyw: Met dat soort auto’s in die categorie boven de miljoen maakt de kleur niets meer uit het is een statement van kijk ik kan er in rijden en 99.9% zal niet harder rijden dan max. snelheid op een boulevard .

De categorie eronder zal wat meer toeren maken en snelheid en ook daar maakt het niets uit wat voor kleur de auto heeft.

De categorie daaronder kan on bezit worden …..ooit

Wat rest zijn wij boos omdat onze favoriete kleuren er niet bij zitten want misschien heel misschien over 25 jaar als de auto in on bereik komt wanneer de hypotheek is afgelost
Gaan heerlijke pareltjes over deze veiling zeg. Mijn favoriet? De P1! Alleen wel ff die groene velgen laten polijsten. Overigens ook een heerlijke CGT/ Miura / 959 / Ford GT en 599 SA Aparta aanwezig :O
Als je dit ziet, krijg je toch de neiging om een lening af te sluiten en deze auto te kopen om de verkoper te laten zien hoe het wel moet: rijden met dat ding.
Ik weet niet wat het is, maar ik kan de auto met de beste wil van de wereld niet mooi vinden. Hoe anders was dat met de F40 en F50!
@dutchdriftking: dat komt met de jaren..
@pinut187: Die auto`s vond ik bij de eerste aanblik in een autoblaadje al fantastisch. Ik weet nog dat m`n vader terug kwam van een rommelmarkt met een schaalmodelletje 1:24 BBurago van een F50. Op slag verliefd!
@dutchdriftking: wilde niemand ‘m hebben dan?
Dan neem ik toch de p1
Ligt het aan mij of zijn jullie allemaal zo rijk dat het werkelijkheid is of dromen jullie graag over iets wat nooit gaat gebeuren ?
@riri: Ik denk dat er maar weinig autobloglezers zijn die zich een Ferrari, laat staan een LaFerrari kunnen veroorloven. Maar er zullen er genoeg zijn die met de loterij meespelen en dan zou het, hoe klein de kans ook is, zomaar kunnen dat een van die autobloglezers alsnog vermogend genoeg wordt voor dit soort wagens. Daarnaast, het blijven leuke plaatjes om naar te kijken en dromen mag, of niet? ;-)
Nice! Belachelijk eigenlijk dat er niet standaard een 3-punts gordel in deze Ferrari zit.
@falcon:? Is dat een optie dan? Of bedoel je 4-punts?
Super mooie kleur zo, jammer dat de vorige eigenaar het alleen als investerings project heeft gebruikt. Zonde.
Je mocht je lafferari toch niet verkopen binnen zoveel jaar? Is dat termijn nu al om?
Ik vind die kleur absoluut niet staan op deze auto, lijkt net of de ruige randjes zo worden afgevlakt.

Normaal kan ik mat zwart wel waarderen maar op deze… ?
@kaymommer: Dit is eigenlijk satijnzwart en geen matzwart. Ik vind het altijd uitzien alsof het kaal ABS is dat zo uit de spuitgietmallen komt, het ziet er inderdaad niet uit.
https://www.mecum.com/auctions/monterey-2016/lots/

Wat een lijst geweldige auto’s gaan daar onder de hamer…
Goeie handel ?? slim bekeken.
Wat een schitterende auto! Als ik hem gratis krijg (en de verzekeringen ook vergoed worden), dan betaal ik zelf de brandstof en beloof er 1.000 km per jaar mee te rijden. Sponsoren kunnen zich nu aanmelden.
Ik hoop dat hij of zij haar broek/rok aan scheurt en dat de hele handel instort. Kan ik eindelijk tegen een deftige prijs een klasieker kopen ipv absurde bedragen.
Echt een hoop geweldige auto’s te koop daar. Niet normaal .
Gaaf maar wel een beetje jammer dat y een us-spec is.
Een vraagje voor de Ferraristi: Ik zie ergens een plaatje van het schil met die knol met de letters S F staan, wat ongetwijfeld staat voor Scuderia Ferrari, wat vrij vertaald “stal Ferrari” betekend. Ik dacht altijd dat Scuderia Ferrari alleen gebruikt werd door de race teams van Ferrari. Waarom zit dat plaatje dan op een “gewone” straatauto?
@pomoek: Vroegâh waren die schildjes inderdaad alleen op circuitauto’s van Ferrari. Nu is het een gewild accessoire op elke Ferrari. Tip: probeer de configurator van Ferrari eens. Echt. Heel. Erg. Leuk.
Voorbeeldje: http://car-configurator.ferrari.com/gtc4lusso#config/1|83|85881|202dc000||240000|15800000||||4000000|7f840000|1fff
En nee, ik kan me er geen veroorloven.
Het is wachten op de dag dat Ferrari zelf van elk model een stuk of tien achter houdt om vijf jaar te verkopen.

Geld verdienen door als autofabrikant niet te verkopen. Zo gek is de markt, zo groot is de bubbel.
Kan er please worden verboden dat zulke auto’s als ‘garagezitter’ worden gekocht? Zulke auto’s moeten gewoon gereden en gezien worden…
Hoewel ik een grafhekel aan matzwart heb, vind ik het op deze LaFerrari best oké. Komt misschien ook doordat de LaFerrari zo’n mooie wagen is dat ‘ie in alle kleuren gewoon mooi blijft.
Heb het doorgestuurd naar Batman. Hij gaat telefonisch bieden.
Wat een snoepjes worden er geveild zeg! Vergeet dit gedrocht!

Zomaar 5 van de wagens die ik in mijn denkbeeldige garage zou doen:

R393: Toyota 2000GT
R145: Chrysler Town & Country Convertible
R408: Lincoln Continental Convertible
R179: Plymouth Hemi ‘Cuda
En vooruit een van de FJ40 Land Cruisers. Gewoon omdat ik van FJ40s houd
Wat moet de eigenaar een hemels geduld en zelfbeheersing hebben gehad dat ie zo een race beest in zijn bezit had en het voor elkaar krijgt er vrijwel niet in te rijden. Ik denk dat ik er bijna in zou wonen. Zeg maar opstaan, rijden, auto schoonmaken en dan slapen. Volgende dag weer, en weer. En als er dan nog meer lekkers in de garage staat af en toe wisselen:-).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).