Bizarre barnfind met 81 auto’s duikt op [video]

Auteur: , 26 Reacties

En niet zomaar wat auto's.

Bizarre barnfind met 81 auto's duikt op [video]

In de categorie barnfind hebben we hier te maken met een super-deluxe vondst. In een oude loods in Frankrijk zijn 81 verwaarloosde auto’s aangetroffen. Het gaat hier om klassiekers uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig.

Bizarre barnfind met 81 auto's duikt op

Onder de vondst bevinden zich enkele reguliere klassiekers, zoals een Jaguar E-Type en een Citroën 2CV. Klassiekers die bij meerdere barnfinds vaker aan bod komen. Wel bizar en bijzonder zijn auto’s als de Lamborghini Miura en een Porsche 356 coupe die tevens onderdeel uitmaken van de barnfind.

Bizarre barnfind met 81 auto's duikt op

In de video hieronder is goed te zien in welke staat de auto’s zijn gevonden. Sommige klassiekers stonden nog in een soort van loods, maar er zaten ook exemplaren tussen die vergezeld door flora één waren geworden met de natuur.

Bizarre barnfind met 81 auto's duikt op

De vondst was enkele maanden geleden. Inmiddels zijn de auto’s verplaatst naar een nieuwe locatie. Alle voertuigen gaan geveild worden. De veiling zal aanstaande zondag plaatsvinden. De klassiekers zijn in zeer slechte staat, dus naast een aanschaf zal de portemonnee getrokken mogen worden om de auto’s op te knappen.

Met dank aan Koos voor de tip!26 reacties

Frankrijk, groot dunbevolkt land waar iedereen alles gewoon in de schuur pleurt, je weet maar nooit. Zat gekocht daar, de allermooiste was een 404 met 30000 kilometer op de teller, de lolligste een Simca 1300, had 24 jaar niet gelopen, accu en benzine en gewoon mee naar Nederland gereden. Franse meuk toch hè!
@desjonnies: geniaal! Lijkt me een tof avontuur!
@desjonnies: Leuk, maar hoe komt de gewone sterveling bij zulke mensen binnen? Het vinden van die schuren is het grootste probleem. In nederland net zo, daar staat ook echt genoeg leuks.
@lekbak:
Parler Français
Bij mij in het dorp staat ook een schuurtje vol met Amerikanen, ’66 Mustang, ’67 Camaro, een Lincoln Continental Mk V, en nog twee of drie andere wagens die ik niet kon herkennen onder de troep. Eigenaar is dik in de 90, wil niet verkopen en dus staat alles maar gewoon weg te rotten tot zijn erfgenamen eigenaar zijn, het spul ‘barnfind’ noemen en er een bak geld voor vragen.
Ik bied 3 baguettes voor Le Miura😂
Die Miura!
Wat een zooi, een lakentje erover had misschien al geholpen
Jaren geleden stond hier al een artikel over in de Autovisie. Ergens op het terrein ligt nog een miura, helaas in het vergane staat.
Zal voor een prikkie weg moeten op de veiling.Meeste is te verre staat van ontbinding. Wat doet ijzer per kilo?
@Alfarobert:
Je kunt je beter afvragen wat chassisnummers per kilo doen ;)
De meeste auto’s in de lijst met te veilen auto’s is de verwachte opbrengst tussen de €50 en €200 euro. Waarom de moeite doen die auto’s naar een andere locatie te verplaatsen (transportkosten), terwijl hier NL de sloop de auto’s op je locatie komt ophalen voor €175 p/stuk… neem aan dat in Frankrijk de sloopprijs ongeveer hetzelfde is…

De rest van de “topstukken” de Miura, E-Types etc veil je wel gewoon. Krijgen die auto’s ook meer aandacht en is de opbrengst dan ook vaak hoger…
@vbarchetta: misschien zijn er mensen die perse die auto willen ook al is hij zo weinig waard. En vinden de kopers dat mooi en hebben liever dat hij naar een liefhebber gaat dan een sloop..
@vbarchetta: Er zit inderdaad wat jaren ’80 spul tussen wat weinig waard is, maar ook genoeg wat nog een paar duizend euro op moet leveren. Daarbij ziet het eruit alsof de auto’s in slechte staat binnen zijn gezet, niet dat ze binnen zo zijn gaan rotten. Dit betekent dat de meeste motoren waarschijnlijk nog los zijn en een hele hoop onderdelen nog prima zullen zijn. Heb je een dergelijke auto en zoek je een donor oid dan kan dit wel eens heel interessant zijn. En het meeste oude spul ziet eruit alsof het heel goed te restaureren is.
Ik vind het in de video gebruikte muziekje wat misplaatst. Een dodenmars was meer op zijn plaats geweest.
Die ‘68 Toronado’s. Was mijn vaders eerste Yank na vier Alfa’s in drie jaar tijd.
5 Lincolns ??
En dat uit de tijd dat 99%. van het Franse wagenpark Frans was !!

Doe mij die Hotchkiss dan maar ..
@lincoln: alles waar Lincoln op staat is ruk
@lekkerlinksrijden:

Zowwwww .. eg vet ..
@lincoln: je wordt slordig, er ontbreekt weer één puntje.
@appeltaartislekker:
De grap is dat je te brak bent om het merk Hotchkiss te kennen.
Als iemand interesse heeft in een van die auto’s dan rij ik er zondag wel ff heen voor je!
Die 2 66er Buick Riviera’s graag! Wat een prachtig model is dat toch.
Heb bij mij in de buurt een tuintje gezien waar achter het hek een BMW E9 staat
Zonde, ik zou wel eens het verhaal achter die verzameling willen weten, waren het knutselobjecten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).