Dit is een barnfind om je vingers bij af te likken

Auteur: , 26 Reacties

Een hele gave vondst.

Dit is een barnfind om je vingers bij af te likken

Een échte 1966 Ford Mustang Shelby GT350H vinden. Dat is wat anders dan een stoffige frituurpan, een stel klapstoelen en een oude fiets in een doorgaans Nederlands schuurtje. Deze auto werd gevonden door een lezer van de site BarnFinds.

Ondanks de slechte staat van het voertuig, heeft de vondeling mogelijk goud in handen. De Ford Mustang Shelby GT350H is namelijk een zeer bijzondere auto. Van deze Rent-a-Racer werden maar zo’n 1.000 stuks gemaakt. In een goede conditie levert zo’n bijzondere Mustang meer dan 140.000 dollar op.

Door de jaren heen kwamen Shelby en Ford met diverse GT350H-varianten op de proppen. Zelfs de moderne Mustangs van vandaag de dag zijn er in GT350H-uitvoering. Om dan het model te vinden waar het allemaal mee begon is natuurlijk zeer bijzonder. Het verhaal achter de vondst is niet bekend. Gezien de staat van de auto is mogelijk iemand bezig geweest om de Mustang op te knappen, maar is het project om wat voor reden dan ook nooit afgerond.

Dit is een barnfind om je vingers bij af te likken

Under the hood van deze klassieke Mustang uit 1966 ligt een ronkende achtcilinder die goed is voor zo’n 300 pk en 446 Nm koppel. Zeer indrukwekkende cijfers voor een auto uit deze tijd. De auto, oorspronkelijk gebouwd voor Hertz autoverhuur, heeft wat liefde nodig. De Mustang is 30 jaar niet van z’n plek geweest in deze schuur. Uiteindelijk zal het iedere cent waard zijn, want hoe vaak kom je nog een originele Hertz-racer tegen?26 reacties

Ik ben altijd wel benieuwd wat de vinder met deze auto gaat doen. Als je zelf niet handig bent, valt zelf opknappen al af. Dus dan kun je de auto laten opknappen door een specialist en voor een hoog bedrag verkopen (minus de restauratiekosten) of in deze staat verkopen voor een lager bedrag. Je kan hem natuurlijk ook laten opknappen en zelf houden, maar dat even terzijde.
@berlinetta: En als de vinder zelf wel handig is?
@f40racer: Dat geef ik zelf al aan.
@f40racer: Dan heeft ‘ie alsnog 2 opties: Zelf opknappen en verkopen voor een hoog bedrag. Of twee: Zelf opknappen en zelf houden.

Of de auto in de brand steken, maar dat is niet zo economisch verantwoordt
@theblazerunner: zelf opknappen is volgens mij niet wenselijk voor dit soort waardevolle wagens, dit verkoopt beter als t door gecertificeerde ‘mustang-classics’ oid restaurateurs wordt gedaan.
@berlinetta: ik zou hem op laten knappen, wegzetten en wachten tot hij meer waard word. En af en toe zelf een rondje in rijden, puur omdat dat beter is voor de auto 😉
Geweldig, hier wordt ik heel hebberig van.
Neem aan dat hij in de VS gevonden is, hij lijkt echt maar dat moet nog maar blijken. Hij is in elk geval niet geregistreerd bij een club, maar dat is ook weer niet zo vreemd als hij al 30 jaar in de schuur staat.
Schuurvondst?

https://www.facebook.com/onnodigengelstaalgebruik/
@deeberton: dat klinkt toch nergens naar? Barnfind is een begrip. Dat hebben we eigenlijk niet hier.
@deeberton: Schuurvondst klinkt eerder als onnodig Nederlands.

En die FB-page is toch wel duidelijk half-fake…
@esprit_de_flandre: Lol haha wat is onnodig nederlands? Dat verzin je nu gewoon ter plekke.
@deeberton: een vertaling van downloaden zal wel onnodig nederlands zijn. Maar schuurvondst, je vind iets in een schuur…. dekt de lading wel.

STOP ONNODIG ENGELS TAALGEBRUIK!!
@deeberton: Nee hoor, onnodig Nederlands zijn woorden die algemeen gebruikt worden voorzien van een Nederlandse variant die niemand wil. Dat soort neologistische purismen slaan nooit aan. Een taal kan je namelijk niet “maken”, een taal “groeit” en evolueert op natuurlijke wijze.

Als iemand dus onnodig Engels gebruikt, doe daar dan gewoon niet aan mee. Als zeer weinig mensen meegaan in de geleende term, verdwijnt ie vanzelf wel weer van het toneel…
Eigenlijk best raar dat een huurauto zo’n geld zou gaan.
@cossiekiller: Nie veel van gemaakt en een stuk krachtiger dan de meeste Mustangs.
@cossiekiller: zijn iconen. Gaan ook allerlei cowboy verhalen over rondt. Huurders gingen er mee racen, de V8 werd stiekem verwisseld voor een 6 cilinder; dat soort ongein. Ofwel, kleurrijke geschiedenis en weinig van gebouwd. Doet het altijd goed op de markt.
Fake news! Ik geloof niet in barn finds.
@jaso013: geloof me, er zijn genoeg mensen die echt geen idee hebben wat ze in huis hebben en/of verkopen.
@thijsj: Als die mensen het al niet weten dan vraag ik mij altijd af hoe barnfinds gevonden worden. Toevalligheid bestaat niet…
@venividivici: op de lokale marktplaats droppen in de verkeerde categorie, of een papiertje in de lokale super zoals vroeger?
@venividivici:

Dat heeft met de ruimte maken, bijvoorbeeld Frankrijk. Daar staan diverse boerderijen, huizen en schuurtjes gewoon weg te rotten. Hoe kan dat hoor ik je vragen? Simpel, vraag en aanbod. Veel mensen zijn in grotere steden gaan werken omdat er op het echte platteland weinig tot niks te verdienen valt voor het aantal mensen van één dorp. Je krijgt leegloop en je huizen dalen in waarde, raken in een slechte staat van onderhoud “want niemand geeft er wat voor”. Door deze vicieuze cirkel raakt een pand van generatie op generatie in vergetelheid. Vaak blijven deze panden gevuld met meuk staan, en soms staat er net wat leuks tussen want toen ter tijd meuk was.

Maar dit soort situaties hen je eigenlijk niet in Nederland, daar is het aantal inwoners per km2 veeeeel te hoog voor.
Zal wel een duur grapje worden, een huurauto pas na 30 jaar terug brengen…
Iemand die iets vindt, dat heet een ‘vinder’. Iemand die gevonden wordt, heet een ‘vondeling’. Ik blijf me verbazen over sommige woordkeuzes..
@dare2think: een vondeling is toch een gevonden kind? Zo’n baby die je bij een filiaal van BabyDump op de stoep legt omdat het opvoeden van het kind je op één of andere manier niet gaat lukken. Bij BabyDump hebben ze immers wiegjes, kleertjes etc in overvloed.
Het aantal ‘gevonden ‘ of gerestaureerde GT350H’s is zo langzamerhand hoger dan dat Herz destijds ooit heeft ingezet.
Ik heb mn auto in de schuur gezet. Eens kijken wat ik er morgen vind.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).