Bizarre maatregel moet voor enkel witte auto’s zorgen

Auteur: , 56 Reacties

Geen 1 april, volgens de wet zijn witte auto's verplicht.

Lamborghini Murcielago + Gallardo

Vroeger, heel vroeger, was er een gezegde in de autohandel: “Met een witte blijf je zitten”. De niet-kleur was een garantie voor een lange statijd, want wit was de minst populaire kleur ooit. Je koos alleen wit als je geen zin had om extra te betalen voor metallic lak. Zo’n 10-15 jaar geleden is daar verandering in gekomen en wit is tegenwoordig samen met zwart en grijs een heel populaire ‘kleur’. Althans, dat is nu in Noord-Europa het geval. In Turkmenistan staan de zaken er heel erg anders voor. Daar ben je binnenkort namelijk verplicht om in een witte auto te rijden.

Je leest het goed, mocht je als inwoner van Turkmenistan in het bezit zijn van een auto, moet je ervoor zorgen dat deze binnenkort in het wit is gespoten. Deze regel gold al een tijdje voor auto’s in de binnenstad. Dan hoor ik u vragen: dient het een bepaald doel? Heeft het nut? Houd je zo de aliens buiten? Zorgt het voor minder hittestress in kleine straatjes? Kun je zo een toprecept voor erwtensoep bemachtigen? Nee. Absoluut niet. De reden is simpel: Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedow. Dat is namelijk de president van het land dat zich in 1991 ontdeed van de Sovjet-Unie. President Berdimuhamedow is pas de tweede president van het land en zit er voorlopig nog wel een tijdje. Op een gegeven moment moet je íets doen om je macht maar te uiten.

Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedow

De favoriete kleur van Berdimuhamedow is wit. Daar is een reden voor, want wit staat volgens hem voor ‘geluk’, terwijl donkere kleuren zorgen voor ‘pech’. Juist. De hoofdstad van Turkmenistan, Ashgabat, wordt ook wel de ‘wit marmeren stad’ genoemd. Dat heeft Berdimuhamedow doen besluiten om de denkwijze in het idiote door te trekken. Zo leeft hij in een wit paleis en laat hij zich enkel in witte limousines voortbewegen. In januari van dit jaar vond hij dat het maar eens afgelopen moest zijn met auto’s die een afwijkend kleurtje hebben. Alle auto’s die niet wit waren, werden door de overheid in beslag genomen. De eigenaren moesten vervolgens een boete betalen en opdraaien voor de kosten om de auto wit te laten spuiten.

Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedow

Deze regel is nu ook van kracht in het gehele land, in plaats van alleen de hoofdstad. Heel even was er nog wel een leuke handel gaande. Iedereen in de buitenregio kon zijn witte auto goed verkopen en mensen in de buitenregio’s konden lekker goedkoop aan een niet-witte auto komen. Dat houdt nu dus op, want alle auto’s moeten aan deze ridicule eis voldoen. In het hele land is er nu een tekort aan witte verf, waardoor de prijzen door het dak gaan. Op dit moment kost het 18.000 Manats om je auto te laten spuiten in het wit, dat is omgerekend 4.294 euro! Het kan op de zwarte markt goedkoper met slechte Chinese verf, maar dat is niet aan te raden.

Toyota in Turkmenistan

Je witte auto moet namelijk opnieuw gekeurd worden. Er is tevens een hele procedure die stelt dat de auto opnieuw geregistreerd dient te worden, inclusief een minutieuze inspectie om te beoordelen of het deugdelijk gedaan is. Is alles voor elkaar? Mooi, dan hoef je alleen meer even een verklaring aan de autoriteiten af te geven dat je dit allemaal vrijwillig hebt gedaan. Hebben we het toch goed voor elkaar, hier in Nederland. (via: micetimes.asia)

Met dank aan Ufuk voor het tippen!56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Goede regel!
@milieumeneertje: Goed voor elkaar in NL??? met alleen wegenbelasting en brandstoftax kom ik al vet over die 4000 euro heen voor een verfbeurt….. en voor die 5000 euro die ik hier betaal krijg ik helemaal niks terug. Ja elke dag file op de A15, van half 7 to 9 ’s ochtends en half 4 tot 6 ‘smiddags. zie dat maar eens te omzeilen!
@dutchneon: blijf dan gewoon thuis of emigreer naar een grote stad in Azie. Daar kennen geen spits, want daar is het de waan van de dag.
Mooie mindfuck, snapte niets van het verhaal. Turkmenistan bestaat ook nog echt, dacht dat we Turkije in het ootje namen,
Ja we leven in een mooie propaganda wereld…
Wit is de shit!
@dray: nee dat is bruin
By the way, bonuspunten voor wie de naam van die president in één keer foutloos kan uitspreken.
@dray: Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhamedow
@notsobig: Ehhhh Macarena.
‘Hebben we het toch goed voor elkaar, hier in Nederland’. Yeah right! Ik stap iedere dag met een dikke vette smile uit mn Prius!!!
@raoufff: Dat ligt aan je ego. Noem eens een land wat leuker is, en meer mogelijkheden en/of vrijheid bied dan dit land?
@rikus: Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken.
@bara: Leuk man die semi-communismes
@BaRa: ga dan, doei!
@rikus: je kan veel zeggen maar als autoliefhebber, en dag zijn we hier toch ? , Is NL een regelrechte ramp.
Doorrijden kan je eigenlijk al vergeten, laat staan hard rijden , je betaald je scheel, het is afwachten welke steden je wel of niet in mag, voor je rijtjeshuis van 3.5 ton mag je een parkeervergunning kopen, en als er geen files zijn dan creëren we ze.

Nee, je kan het leuk brengen maar als echte automobilist is NL zeker geen geweldig land.
@turbobrick: Nederland is groter als Amsterdam en de randstad hé?
@flutterby: Ja, dat weten we maar in de provincie is het ook niet altijd beter … Vaak zat streekvervoer, landbouw en van alles voor je en inhalen is lang niet altijd veilig en verantwoord te doen. Lekker in de karavaan 80 km/h rijden, heerlijk. De snelwegen in die regio zijn ook niet altijd vrij van verkeer om lekker te kunnen knallen. En laten we de vele flitsers in de provincies niet vergeten en steeds meer drempels en andere kunstmatige hindernissen.

Natuurlijk zijn er momenten dat je wat kan vinden maar dan moet je in NL gaan plannen wanneer je gaat rijden. NL is gewoon te druk, simpel zat.

Nee, NL is absoluut geen motorsport land en dat merk je aan alles. Het wegdek is wel het beste ter wereld maar we betalen er ook flink voor.
@raoufff: hahaha sukkel, dat doe je toch zelf? Ik betaal wel gewoon wat meer om wel een leuke auto te rijden. Ik stap elke dag met plezier uit mijn Giulietta hoor.
@raoufff: tja…je wilde een lage bijtelling…je hebt een lage bijtelling…dus nu ook niet janken.
General Aladeen: [Speaking in Wadiyan]
Rare kwiebus, wel slecht nieuws voor de t-fordjes aldaar
Tsja, hier word je zachtjes gedwongen middels rare belastingmaatregelen. En dus zijn niet alle auto’s wit, maar grijs. Is dat beter?
@potver7: welke belastingmaatregel zorgt daarvoor dan?
@potver7: Ik vraag me toch echt af wat je hier mee bedoeld. Via ‘rare belastingmaatregelen gedwongen om een grijze auto te rijden’ ?

De laatste keer dat ik keek was de mijne toch echt blauw…
@simonferrari: En maakt hem dat minder grijs?
Kon wel in Harderwijk verzonnen zijn dit…
@e34m5touring: welke kleur was die Porsche ook alweer op de headerfoto in dat artikel? Allemaal geen toeval ;-).
En wat zit er op z’n hoofd, juist ja: een mislukt zwart kapsel van Bob de Rooy
Zo’n groot probleem zal het niet zijn… In Ashgabat kon ik vorig jaar gewoon een potje voetbal spelen op de prachtige 3-4 baans brede lanen… bijna geen auto’s te zien.
@kees66: Nou dat laat je wel uit je hoofd een potje straatvoetbal in Turkmenistan.
@kees66: mooi he, corruptie.
Dat is wel een land om serieus te nemen!
Alleen nog de letters U & N in het zwart toevoegen en wellicht alleen nog blauwe daken en het cirkeltje is rond of driehoekig of rechthoekig o.i.d.
Hahaha, en wij maar zeuren over Rutte… 🤣
Het lijkt klote, maar vergeet niet dat ze in Turkmenistan wonen. Een witte auto is nog het minste van de problemen.
Dan zullen de diefstalcijfers van witte auto’s in Nederland ook wel gaan toenemen…
Ik denk dat je er als inwoner van Turkmenistan er beter aan doet je auto te exporteren en er een witte voor terug te kopen/importeren. Het genoemde bedrag om de auto over te spuiten (4294 euro) is bijna gelijk aan een heel jaarinkomen (BBP per inwoner is $ 6479 ≈ € 5312, bron).
@rrrobert: 50 euro aan spuitbussen van de Action..
Zo’n Murciélago is toch wel erg mooi….
Echt een baas die man!
Wat een heerlijk belachelijk land is dat, zou er graag nog eens naartoe willen
Voor de sfeer kan je tijdens het lezen van dit artikel dit muziekje opzetten: https://www.youtube.com/watch?v=yEYMbofPL6s
@gop1:

Grappig dat bij bekijken van dit filmpje, ik een melding kreeg van scientology op youtube… dezelfde brainwash shit.
@Hubert: dat gaat diep
Maar zelf niet eens een witte stopdas om…
*Gaat witte verf inslaan voor de export naar Turkmenistan*
@awesome: aiiboii moneymaker 👍🏾💪🏾
Hahaha die kerel spoort echt niet, een vorige keer dat hij in het nieuws was weten we ook nog wel met z’n allen toch? Hij deed mee met een paardenrace en won maar flikkerde wel van zijn paard op de finishlijn. Oja, de overige deelnemers was uiteraard wel verzocht om de president te laten winnen. Wat een ongelofelijke sukkel.
@stationcar: zo gek is dat niet, het verhaal gaat dat Balkenende destijds geprobeerd heeft om op zo’n wijze een skateboard wedstrijd op zijn naam te schrijven.
Whitney Houston schijnt lyrisch te zijn over dit voorstel!
@joostie: die heeft al een tijdje niets meer te willen
@raoufff: hahaha dat doe je toch zelf? Ik betaal wel gewoon wat meer om wel een leuke auto te rijden. Ik stap elke dag met plezier in mijn Giulietta hoor.
Als ik Jan de Bouvrie was………
Is alles voor elkaar? Mooi, dan hoef je alleen meer even een verklaring aan de autoriteiten af te geven dat je dit allemaal vrijwillig hebt gedaan.

Is toch leip 😅
In Nederland en België is het toch al jaren (semi)verplicht om je met een grijze auto te verplaatsen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).