Dark horse: Mercedes SLK 55 door AMG Performance studio

Auteur: , 14 Reacties

Als je nu nog een nieuwe AMG met atmosferische motor wilt kopen, dan heb je 2 keuzes: de C63 Coupé (tot de lente van 2015) of een SLK 55, één van de zeldzaamste en meest onderschatte AMG's van dit moment.

BMW heeft Individual, Porsche heeft Exclusive, en bij AMG heet de opdirkafdeling Performance studio. Zij gingen aan de slag met de SLK 55 AMG, niet alleen de enige AMG waar de cijfertjes nog overeenstemmen met de cilinderinhoud, maar ook een model dat niet behoort tot de hardlopers van het assortiment. Als mensen toch al flink wat geld stukslaan op een Mercedes-performancecabrio, dan hebben ze doorgaans liever de grotere SL.

SLK 55 interieur

Het model heeft een interieur van “designo leather red pepper”, met een two tone alcantara stuurwiel. Ik vind het zelf niet om aan te gluren, maar sommige mensen houden wél van rood leer. De kuipjes komen uit de SLS AMG, en niet alleen de lak is matzwart, ook de pijpen van het AMG high-performance uitlaatsysteem werden meegenomen. Iets zegt ons dat ook deze auto met zijn vrij ademende 5,5 liter V8 te luid is om Zuid-Korea binnen te komen.

Dankzij cilinderuitschakeling stoot de auto toch nog minder dan 195 gram CO2 uit, dus hij wordt niet volstrekt onbetaalbaar in ons belastingklimaat. Helaas komen veel mensen niet veel verder dan de reflex ‘kappersauto’, maar je moet onderkennen: een auto die slechts 4.134 mm lang is een loei van een V8 in de neus duwen, dat heeft toch wel wat.

PS: hoe zou de SLK eigenlijk binnen Mercedes’ nieuwe naamstrategie gaan heten?14 reacties

Meer musclecar dan sportwagen en misschien daarom juist zo leuk.
Dus haters, kom er maar in met de “kappers”opmerkingen..
Bij alle voeige versies was de term kappersauto ook volledig terecht. Maar dit is gewoon een agressief uitziend mini-SL Monster.
Bruut!
Dit is zo 2012 met die matzwarte wrap en dat rooie randje om de velg… ik zeg dat het niet meer kan
Gaaf, vooral die rode accenten, precies genoeg.
Je moet heel wat dode haarpunten knippen wil je die kunnen kopen.
Vind de slk zo lelijk ..
de kleuren zijn niet helemaal mijn smaak, maar de slk 55 amg is inderdaad een zwaar onderschatte auto. zoveel pk’s in een kleine roadster is gewoon geniaal. Helemaal in de juiste wit op zwart of blauw op zwart kleurstelling.
Hier wordt de 55 nog wel een beetje de nek omgedraaid door het belastingklimaat, in duitsland is een slk55 meer dan 25.000 goedkoper dan een basis sl400. ik zou het wel weten. maar mensen in geef toe, ik ben ook niet zo lang van stuk. een slk is meer dan genoeg ruimte voor me.
Dan koop je toch gewoon een C63. Kan deze SLK zeker wel waarderen en hij is heel zeldzaam idd. Ik kom de normale versies haast nooit tegen, laat staan de AMG. Maar zo’n klein cabriootje blijft toch een beetje een wijvenauto.
Zoveel geld uitgeven en dan níet in een AMG GT rijden, ik zou het niet kunnen….
Dan nog maar even doorsparen
Goh. Die velgen lijken wel op mijn oude Wolfrace velgen welke onder mijn zwarte Focus lagen. Zwart met rood doet het altijd goed.
Ja mijn auto hoor dit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).