BMW 6 Serie krijgt facelift (inclusief M6 update)

Auteur: , 18 Reacties

De BMW 6 Serie krijgt een kleine opfrisbeurt, maar je zal goed moeten kijken om de verschillen te zien. Galleries van de nieuwe 6 Serie (inclusief de nieuwe M6) na de klik!

BMW 6 Serie Gran Coupé f06 2015

Laten we beginnen met de uiterlijke wijzigingen: er is een licht gewijzigde grille en de onderkant van de voor- en achterbumper zijn iets aangepast. Door deze wijzigingen moet de breedte van de 6 Serie beter geaccentueerd worden, aldus BMW. Ook krijgen de 6 Series met zescilinder motoren dikkere uitlaatpijpen onder de bips: voortaan meten deze 90 millimeter in plaats van 80 millimeter. Nieuw ontworpen koplampen (optioneel als adaptieve LED-verlichting) maken de buitenkant verder af. Een fijne bijkomstigheid van het gewijzigde uiterlijk is een kleine verlaging van de luchtweerstand, waardoor het verbruik van de zescilinders in de 640i met 0,2 liter per 100 kilometer gedaald is. Ook de 640d is hierdoor zuiniger geworden.

Optioneel zijn er een aantal nieuwe lakkleuren en 20 inch wielen te bestellen. Ook in het interieur zijn er nieuwe materialen te vinden die een meer exclusieve uitstraling moeten garanderen. Nieuw zijn de uitrustingniveaus Design Pure Experience en Design Pure Excellence, gericht op respectievelijk sportiviteit en luxe.

Nieuw voor de benzineversies is het nieuwe sportuitlaatsysteem, voorzien van een elektrisch bedienbare klep voor meer pretherrie. De klep gaat in de rijmodi Sport en Sport+ automatisch open. De nieuwe 6 Serie staat vanaf maart 2015 bij de dealer, maar is al te bestellen vanaf 8 januari.


BMW M6
De M6 varianten (Coupé, Cabrio en Gran Coupé) krijgen ook een subtiele update. Standaard zijn voortaan LED koplampen. Er is een nieuwe kleur aan het optieboekje toegevoegd (Jatoba metallic) en er is een nieuw soort leer (Merino Arragon) aan te vinken. Helaas zijn er geen extra pk’s voor de M6, maar met 560 pk en 680 Nm was de M6 al geen trutje.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
… sweet baby Jezus… ik heb nog een bakkie pleur nodig: ik zie de veranderingen echt niet :( Maar desalnietemin vind ik het een geweldig mooie auto!
Veranderingen zijn nauwelijks zichtbaar…

Niet dat dat uitmaakt. T is nog steeds een prachtige generatie, deze 6.
Ze hadden van mij wel een andere kleur mogen gebruiken bij de Grand Coupé.
Wit staat hem niet.
Ik blijf het in tegenstelling tot de vorige generatie een hele mooie auto vinden die je veel te weinig ziet.Zeker in tegenstelling tot z’n voorganger.De GranCoupe is imo van de drie 4 drs coupés(tof segment, maar noem het gewoon een sedan dank U) verreweg de mooiste.
@sydney: misschien als je op het platteland woont :p. Ik zie hem best veel juist.
Mooie wagen! De 640 was bij de vorige generatie toch gewoon een v8?
@victornator95: Klopt. Nu is het eigenlijk een 35i maar dat stond te min voor een 6 serie dus geven ze hem 20pk erbij en noemen ze het 40i. Vreemd want een 535i is gewoon 35i en geen 40i.
Komende jaren word het nog wat vreemder met de aanduidingen bij BMW helaas.
@victornator95: klopt ;)
Jammer bmw, maak is wat meer van je facelifts zoals mercedes dat doet. De enige manier wanneer ik zie of het een facelift 5je is als hij me frontaal aan staat te staren op de parkeerplaats. Met deze 6 zal het niet anders zijn denk ik zo.
@lambo4all: Dat is maar hoe je het ziet natuurlijk… Schijnbaar heeft een BMW het gewoon wat minder hard nodig als een Mercedes. Als je ontwerp in de basis goed is heb je maar relatief kleine ingrepen nodig bij een facelift. Mercedessen zijn dan schijnbaar bij de facelift al dusdanig bedaagd dat een grotere ingreep noodzakelijk is.
@griffendahl: niet mee eens, ik vond het bij de cls niet “nodig” maar toch zijn er veranderingen doorgevoerd die de wagen weer moderner maken. Ik vind het bij bmw meer op luiheid duiden. Waarom hebben ze niet de i8 technologie in de koplampen verwerkt bijvoorbeeld? Technisch helemaal niet zo moeilijk en had de 5 weer een futuristisch uiterlijk gegeven.
Ze hebben het enige wat mij niet aanstond bij de 6 aangepakt en dat zijn de koplampen vanaf de voorkant. Voor de rest kan ik niet zeggen dat ie minder mooi of mooier is geworden.
Uhm ik kan het verschil niet direct aanwijzen maar op de een of andere manier vind ik de facelift minder mooi dan de 6 voor de facelift. In mijn hoofd vind ik de 6 namelijk een prachtige wagen maar als ik dan de auto op deze foto’s zie dan denk ik mwa… Niet lelijk maar minder mooi dan ik dacht. Waar ik voor de facelift van zowel deze als die van de CLS voor de 6-serie zou gaan, ga ik nu, na de facelifts, toch voor de CLS.
Weinig het verschil en dat is maar goed ook..
Wat een prachtige wagens!! Ik zou niet twijfelen als ik een auto moest kiezen uit deze klasse.
Had graag gezien dat hij wat kilo’s kwijt geraakte
De corona ringen gaan langzaam maar zeker toch richting de 4 serie concept.
Heerlijk interieur.
Wat een hok.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).