De 15 meest geleaste merken van Nederland

Auteur: , 25 Reacties

De particuliere koper laat het dit jaar behoorlijk afweten, en dus wordt een plekje op de zakelijke markt alleen maar belangrijker in Nederland. Deze 15 merken waren in het eerste kwartaal het populairst.

De Golg GTE komt later dit jaar op de markt

Het aantal op naam van leasebedrijven geregisteerde nieuwe personenauto’s nam met 22% af tot net geen 6.000, dus ook op de zakelijke markt is het zeker niet hosanna. Er moet hard gevochten worden voor een groot stuk van een kleiner wordende taart.

Onbetwiste leider is Volkswagen, die ruim 16% van de markt in handen heeft. De nummer 2, Skoda, zit (dankzij een stijging van 220%; *kuch* Octavia) op dik 8%. Grootste stijgers zijn Mitsubishi (plek 14, +449%) en Suzuki (plek 20, +320%). Ford krijgt de hardste tik, het leverde in Q1 2014 65% in ten opzichte van dezelfde periode in 2013, en tuimelt van plek 2 naar 12.

Dat de leasemarkt grillig is, is niet heel vreemd. Het ligt er maar net aan wie er op het moment een leuke 7- of 14% bijteller heeft.

Top 15 lease Q1 2014

Bron: Aumacon, op basis van cijfers VWE.25 reacties

Maar… maar… maar… 2014 is nog niet afgelopen en 2013 wel??
@reset: 2014 Q1 wel ( Q1 => Boekhouderstaal voor het eerste kwartaal).
@reset: daarom gaat het ook over het eerste kwartaal, Q1 2014 en 2013
Skoda als leasetopper op 2, best wel grappig als je bedenkt dat Skoda niet zo heel lang geleden nog het ‘knappe’ oostblokbroertje van Lada was.
@weem: met een stijging van 222% was dat dus vorig jaar nog zo ;)
En nog steeds is het de ‘knappe’ broer van. Auto worden zakelijk niet meer gekozen omdat de auto hun aanstaat qua uiterlijk, uitrusting en prestatie maar omdat het weinig bijtelling geeft. Ons straatbeeld wordt dus bepaald door de overheidsmaatregelen. Zo’n lelijk hok als de Outlander PHEV zou toch door niemand aangeschaft worden als het fiscaal niet aantrekkelijk zou zijn. Als het fiscale voordeel er niet was dan zouden we andere auto’s aanschaffen en dan zouden we echt gaan voor wat we mooie vinden. Liever meer bijtelling en rijden waar je hart sneller van gaat kloppen dan minder bijtelling en je schamen voor de auto die voor je deur staat.
@wieowie: Deels mee eens… Ik noem mijzelf autoliefhebber maar toch rij ik in een leaseauto waar je hart niet sneller van gaat kloppen. Dat komt omdat leuke auto’s ruim over mijn leasebudget heen gaan.. Dus als ik dan toch ‘genoegen moet nemen’ met iets gemiddelds, doe me dan de goedkoopste van dat stelletje maar….

(is overigens geen beklag)
@wieowie: Tja dat neem ik de overheid meer kwalijk dan de kopen.

“Wij autobloggers” zijn natuurlijk eerder geneigd om wat meer te betalen, bij vele van ons zal autorijden en auto’s in het algemeen een hobby zijn. Hobby’s mogen geld kosten.

Misschien vind jij kleding niet belangrijk (als een voorbeeld) dan zou jij ook niet zoveel geld uitgeven/intresse hebben voor kleding, zo is autorijden tegenwoordig voor veel mensen.
@wieowie: zeer eensch met de veel te ver reikende invloed van de roverheid op de individuele autokeuze van de burger.
Volvo valt me tegen, zou denken dat die hoger scoort. Die nieuwe V40 is DE leaseslet van het moment zou ik denken.
@Hupke: Die is er denk ik nog te nieuw voor. Zal bij Q2 wel te merken zijn
@Hupke: Zelfs een Volvo is tegenwoordig al te “anders” Alle rijden VAG ….:(
@norge: Onzin, jij dicht de Nederlander teveel eigen mening toe. VAG doet het goed in de lease alleen maar vanwege de centen hoor. Leasetarieven en bijtelling, dat is alles wat telt. De leasetarieven zijn laag voor VAG producten en ze hebben 14% modellen. Dat is de gouden combi.

Maar Volvo gaat het echt wel goed doen. Het is gewoon nog te vroeg voor die D4 om flink te scoren. Dat zal volgend kwartaal al beter zijn.

Wat overigens nog beter zou zijn is als ze een stationwagon hadden in de 14%….
@baasbas: Idd…Iedereen gaat voor VAG omdat de lease tarieven laag zijn, want iedereen wil VAG dus zijn de restwaardes hoog…en daarom wil iedereen VAG dus kan Pon een enorme vloot zwarte en grijze Golfjes slowmotion wegzetten waardoor de leaseprijs weer iets scherper kan en iedereen VAG wil.
@Hupke: Had ik ook verwacht! Toch blijft die V40, mits een beetje dik uitgerust, een top bak!
@Hupke: Inderdaad zeker nu de D4 er is, de D2 was geen slechte auto maar met een 2liter diesel met 190pk en 400NM hoef je je toch niet te schamen voor je 14% bijtelling.
@reistje: Wel jammer dat ie op 190 km/h begrensd is en alle TSI’tjes je voorbij tokkelen.
@stsv8: kneiterharde eco-bandjes die niet te snel mogen rollen?
@stsv8: Ja, want iedereen heeft de cruise control tegenwoordig op 200 km/u staan.
@stsv8: Gewoon even naar de dealer gaan om de begrenzer eraf te halen. Sowieso kunnen 99% van alle TSI-tjes die D4 niet bijhouden. Merendeel van bovenstaande reacties geven aan dat er niet veel kennis heerst. De D4 kon pas vanaf vorige maand besteld worden (had in de eerste week al 1500 orders) welke in Mei/Juni geleverd kunnen worden dus vanaf dan gaat de V40 knallen. 308 14% hatchback net paar weken in de showroom en de SW komt 29 mei (welke enorm veel pre-orders heeft). Veel te voorbarige conclusies hier dus
Misschien moet Ford eindelijk die Fusion/Mondeo eens op de markt brengen, ongelofelijk hoe lang zoiets kan duren. Facelift van de Focus is onderweg, misschien dat dat nog wat in beweging kan brengen.
@Gulli: Mee eens, de Mondeo was altijd een vaste waarde in de leasemarkt… Dat ding had er al lang moeten zijn.
Leaseslettenparty :D
Toch gek dat een auto van het jaar (hoe verbazingwekkend ook) Peugeot niet aan hogere verkopen helpt. Of zouden ze in 2013 alleen met de 107 gescoord hebben. Bij Toyota zit er immers een vergelijkbare deuk in de verkopen.
@roppp: Let wel op, verkoopcijfers zijn kentekenregistraties, niet wat de dealer als ‘verkocht’ aan de importeur meldt of als pre order heeft staan in de boeken.
Peugeot gaat pas stijgen als de 308 wordt uitgeleverd, dat lukte niet in Q1 2014, dat ding komt pas in Q2.Toyota heeft een Prius die geen 14% meer is, dat verklaart (mede) hun daling.
Die kleine drieling zal ook slecht verkopen want lopen op hun laatste benen. Dat zal vast ook een deel van de daling verklaren.
Dan hebben we nog Volvo die straks met die V40 komt (mei), dat gaat ook knallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).