BMW-baas valt flauw tijdens persconferentie autoshow [updated]

Auteur: , 54 Reacties

Zojuist heeft BMW zijn persconferentie in Frankfurt afgebroken. Enkele minuten na de start ging de nieuwe CEO, Harald Krüger, gestrekt.

Harald Krueger

Een van onze aanwezige verslaggevers was getuige van het voorval. Hij maakte melding dat Krüger al wat nerveus oogde. BMW onderbrak de persconferentie tot nader order, het is nog niet bekend hoe de grote baas er aan toe is. We hopen dat het alleen de spanning was die hem even te veel werd, en dat er verder niets ernstigs aan de hand is.

Krüger nam in mei het stokje over van BMW’s toenmalige CEO, Norbert Reithofer.

Update: op deze foto is te zien hoe Kruger overeind wordt geholpen

Update 2: nu met bewegende beelden.54 reacties

Zal wel een BMW 2 serie active tourer in zijn gezichtsveld gestaan hebben… krijg ik ook altijd braakneigingen van en word ik flauw van
@magnumsing: LOL

ik denk dat hij wereldkundig moest gaan maken dat alle BMW’s vanaf nu front wheel drive worden. dat durft niemand natuurlijk.
@magnumsing: Nondeju, je was me voor..
Een aanslag van achterwielaandrijvingisbeterdanvoorwielterreurgroepering ?
Wellicht was ie al uren bezig met voorbereiden, weinig slaap en eigenlijk ook geen tijd voor eten. Vervolgens sta je zwakjes onder een paar felle en hete lampen. Je zou maar CEO zijn ;)
CEO zijn is ook topsport. Dat realiseren veel mensen zich niet.
@burgerbak:

Topsporters vallen idd ook massaal flauw ..
@lincoln: de intelligentie spat er weer eens vanaf… CEO’s vallen toch ook niet bij bosjes flauw
@burgerbak: wat een lulkoek. Een beetje Ceo heeft overal mensen voor dus feitelijk doet die niets anders dan een beetje praten de hele dag.
@w0o0dy: Kijk jij snapt het, praten en vergaderen is natuurlijk zinloos. Zolang je niet met je handen werkt ben je gewoon een nietsnut die de hele dag achterover op z’n designer bureaustoel z’n geld zit te tellen.
@FelixF: jij snapt het kennelijk niet.. Want dat schreef ik dus niet. Probeer het gerust nog eens.
@w0o0dy: Feit is dat je niet snapt dat juist een CEO de ontzettend uitdagende taak heeft om op basis van de input die hij krijgt van al die mensen om hem heen, een succesvolle koers uit te zetten voor het bedrijf. En ja dat is topsport, want je moet op de een of andere manier met 24 uur in een dag toch de tijd vinden om met de juiste mensen te praten zodat je het hele bedrijf in de goeie richting kan sturen, je dag zit tot in de seconde volgeplant van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Maar goed, het is maar praten, dus dat kan iedereen he…
@FelixF: ik zal de Ceo die ik zo spreek wel FF zeggen dat ik geen idee heb wat hij doet..
Het topsport noemen Is gewoon totale bullshit maar hé jij kijkt er tegenop dus ik zal je heiligen niet al te veel bekritiseren.
@w0o0dy: Een knul van 18 die zichzelf entrepeneur noemt en visitekaartjes drukt met de titel CEO heeft het niet zo druk als iemand die 100.000 man ondder zich heeft. Maar een CEO die de hele dag niks doet en zich door z’n personeel laat leiden is in mijn ogen niet goed bezig.
Ik ben iig blij om te horen dat het met mijn CEO na vanochtend weer goed gaat na :)
@FelixF: verstand komt met de jaren.. Als je wat ouder bent en wat meer van de wereld hebt gezien zul je je beeld wat bij kunnen stellen. De Ceo ’s die het hardtst werken zijn niet de mensen met >10.000 man “onder zich” maar de mensen die niet voor ieder wissewasje iemand anders aan het werk kunnen zetten. (100 tot 1000 man in meerdere bedrijven bijvoorbeeld)
@w0o0dy: Maar dat zijn volgens jouw definitie maar matige CEO’s, immers: “Een beetje Ceo heeft overal mensen voor dus feitelijk doet die niets anders dan een beetje praten de hele dag.”
@FelixF: nee matig heb ik zeker niet gebruikt.. Maar iemand die anderen laat werken en niet veel meer doet dan praten kan in mijn ogen geen topsporter worden genoemd.. En dat schreef ik dus al in de eerste reactie.
@w0o0dy:
wat een gezeik, hij is nog altijd eindverantwoordelijk en ik denk dat de dagen dat hij minder dan 12 uur per dag bezig is op één hand te tellen zijn.
Misschien eens meelopen met zo een persoon voor je onzin begint te schrijven man.
Hele dag vergaderen over verschillende aspecten en zware beslissingen maken. Nee inderdaad een CEO zijn is rozengeur en maneschijn. Ik wil het jou wel eens zien doen ;)
Altijd gezeik op de top tot ze zelf iets moeten doen.
@RazorHead: zoals je kon lezen ken ik een aantal CEO’s (en vrij veel Cfo’s) en de heren bij de grootste bedrijven werken het minste uren, hebben zeer riante regelingen voor vakanties en dergelijke. Zij houden zich vooral bezig met aansturing en overleg. Dat Is wel regelmatig buiten kantooruren en/of buiten kantoor maar het werk wordt voor hen gedaan. Dat Is prima en logisch maar die mensen zitten wel aan de top maar bedrijven geen topsport. Vertel eens.. Hoeveel CEO’s ken jij werkelijk persoonlijk?
@w0o0dy: @w0o0dy: Leuk als je goed bezig bent geweest in het mkb, een paar goedlopende bedrijven hebt opgezet en vervolgens een paar versnellingen terug schakelt. Maar in the big leagues werkt dat niet zo, multinationals die hun concurrentie voor moeten blijven hebben geen CEO’s die stil zitten. Mijn referenties? Voorheen Winterkorn, op dit moment Krüger.
@FelixF: @w0o0dy

Als iemand flauw valt dan valt die flauw ..
Nix meer nix minder ..
@lincoln: misschien als de man wat meer zou sporten…
@burgerbak: lol, ik had het natuurlijk niet over de jongens en meisjes die zich CEO noemen op Linkedin als ze een webwinkel hebben geopend of leiding geven aan een bedrijf met 10 werknemers. Ik heb het over de “grote” jongens in het spel ik noem bijvoorbeeld een Jeroen v/d Veer (ex Shell) Frans van Houten (Philips) Jean-François van Boxmeer (Heineken) Nancy McKinstry (Wolters Kluwer) etc. etc. etc. Je kunt zeggen wat je wil maar een groot deel van de CEO’s zitten in een maand meer in het vliegtuig dan een gemiddelde burgerman in heel zijn leven. Gesprekken op topniveau om zo belangen van het bedrijf te behartigen waar politiek en zakendoen hand in hand gaan. Beslissingen maken aan de hand van input en (soms) aandeelhouders tevreden houden.

Moeilijk voor te stellen als je zelf in een fabriekshal boeken staat te binden of achter de kassa bij een Shell pompstation staat. Het is eenzaam aan de top en zo’n zware functie is niet voor iedereen weggelegd evenals een NBA speler of een voetballer bij Barcelona etc.
Grappen maken over iemand zn gezondheid… “Flauw”
@gertjan2012: hoezo dan? Volgens mij doet niemand dat?
@gertjan2012:

Ken je die mop van harald die een speech ging houden ??
Das ook lullig. Hopelijk was het alleen spanning.
Denk ook dat hij beetje overwerkt is.Podiumangst alla Sheldon Cooper(BIG Bang theory)zal het niet zijn,neem ik aan,haha
Kan gebeuren, wel heel lullig op zo’n moment.
Meer dan lullig, dit is een straight up PR-nachtmerrie. Hoewel ’t waarschijnlijk een kleine tijdelijke inzinking was gaan de beelden wel de hele wereld over.
@sir_smokalot:

Nachtmerrie van oom Freddie ..
@sir_smokalot: Ondertussen op ieder blog weer wat extra berichtjes, zonder dat enige informatie is gegeven op de persconferentie. Lijkt me zo erg niet PR-gewijs…
@sir_smokalot: hoezo? Slechte pr is ook pr… Hij haalt er zelfs autoblog mee! ;)
@svenska_aeroplan_ab: Haha ja dat fluisteren die mannen die hen optillen ook in zijn oor: “Maak je niet druk Harald je bent straks wel famous op autoblog!”
Misschien een verkeerde volkswagenworst gegeten…..
Kan de man alleen maar sterkte wensen en hopen voor hem dat het geen gezondheidsprobleem is, maar gewoon te weinig slaap, eten en drinken en de felle lampen.
Spanning zal het niet zijn, anders kom je niet op zo’n positie terecht.
Ach, kan iedereen gebeuren. Zelfs de CEO van BMW is een mens.. en ook een CEO kan last van spanning hebben, waarom niet ?

Hier nog wat foto’s.
Ben geen dokter natuurlijk, maar ziet er niet uit alsof hij helemaal ‘out’ ging, maar da’s alleen van wat ik op de foto’s zie.

http://www.independent.ie/life/motoring/car-news/bmw-boss-faints-on-stage-at-frankfurt-auto-show-as-he-introduces-new-bmw-model-31527420.html
@thearchitect: In de link staat wel onzin.
Audi is ten eerste niet Nr. one maar BMW nog steeds. Sterker nog, wereldwijd is Audi voorbijgestreefd door Mercedes.
@Mars2: Je hebt ongetwijfeld gelijk… maar of Audi wel of niet is voorbijgestreefd door Mercedes doet er niet echt toe hier… ;)
Niet voldoende opgeladen?
Flauwe gast
Binnenkort in House te zien?
Ik word soms ook een beetje flauw van die probaat teksten…
@w0o0dy: probaat pr-braak teksten
Vermoedelijk had hij net Sergio Marchionne tussen het publiek gezien die breed glimlachend met een foto van de nieuwe Alfa Giulia stond te zwaaien :-)
@nick007: Die komt niet naar de IAA wegens top overleg met general motors (zeggen ze).
@clarkson: Nope: is gezien zijn selectie om gesprekken UAW te leiden. Maar zal dan wel iemand met masker van Marchionne geweest zijn daar in Frankfurt ;-)
@nick007: met uaw ja in usa met ford en general motors.
@nick007: Dat of een middenoor probleem.
Weet ie eindelijk hoe z’n klanten zich voelen als ze de rekening onder ogen krijgen en het tijd is om ff wat knaken af te tikken voor één van z’n auto’s.

Heb ook vaak genoeg gestrekt gelegen bij de BMW dealer…
BMW gaat steeds extremer met z’n reclamestunts.
Hij moest vast het olieverbruik verantwoorden
Freude am Fallen
Tja de bmw modellen van nu zijn dan ook slaapverwekkend ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).