BMW blijkt een Apple fanboy te zijn

Auteur: , 23 Reacties

Als films in het Duits nagesynchroniseerd worden, wordt Apple dan vertaald naar Apfel?

BMW

In Barcelona is momenteel niet alleen de eerste F1 wintertest van het jaar in volle gang, op dezelfde vier dagen vindt er namelijk ook het Mobile World Congress plaats. Handig, want dan kunnen de coureurs in de avonden vast even de nieuwste gadgets in hun handen sluiten, zoals de Nokia 3310.

Zoals ook bij de Consumer Electronics Show (CES) het geval is, zijn autofabrikanten ook bij deze beurs steeds meer vertegenwoordigd. Zo kon het voorval zich voordoen dat Dieter May, BMW’s senior vice president of Digital Services and Business Models, zich op de beurs tegenover Techcrunch liet ontvallen dat BMW géén Android Auto gaat aanbieden in haar modellen. De uitspraak is opvallend omdat BMW CEO Harald Krüger eind 2015 nog zei dat ook Android Auto zijn weg zou vinden naar BMW’s. Maar ergens is er dus een kink in de kabel gekomen. Sinds vorig jaar is Apple CarPlay wél beschikbaar in verschillende BMW-modellen.

Sterker nog, met de integratie van Apple CarPlay in de nieuwe 5-serie is BMW zelfs een stapje verder dan de concurrentie. Zo kan je het scherm in de middenconsole bijvoorbeeld opdelen in een stukje voor de Apple-functionaliteit en een stukje voor BMW’s eigen systeem en beide naast elkaar gebruiken. Tevens is het de bedoeling dat je sommige Apple-apps via de heads-up display op je voorruit kan projecteren.

Toch is de snub die de mannen van Google te verwerken krijgen wellicht minder hard dan het nu lijkt. May geeft namelijk aan dat hij in de toekomst voorziet dat BMW met een geheel eigen systeem op de proppen komt. In dat geval zou er dus ook geen plaats zijn voor Apple. Volgens BMW’s Inspector Gadget zitten er in (premium) auto’s van de toekomst zoveel schermen die je met gestures of je stem kan bedienen, dat er een systeem dat compleet geïntegreerd is met de rest van de auto noodzakelijk is. BMW denkt dat ze dat beter zelf kunnen maken in plaats van het overlaten aan een derde partij.23 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Stiekem zijn we allemaal een beetje Apple fanboy toch?
@fiestacruizer: when hell freezes over
@fiestacruizer: Alsjeblieft niet! Samsung ftw!
@dutchoutlaw: ik wil graag van mn samsung af… wel een fandroid, maar ik koop nooit meer iets met touchwiz…
Het lijkt mij ook voor de hand liggend dat zaken als Apple Carplay en Android Auto op termijn overbodig gaan worden. Het is slechts een opstap naar “modulaire” infotainmentsystemen die naadloos samenwerken met je telefoon. Zeker nu we langzamerhand toegroeien naar een trend waarin alle dashboardfuncties middels je touchscreen bediend worden is er geen ruimte voor die systemen. Lekker handig als je telkens Android Auto of Apple Carplay eerst uit moet zetten voordat je de airco of stoelverwarming kunt bedienen…
@edge: even voor mijn beeldvorming. Wat is een “modulair” infotainmentsysteem?
@str8six: Met modulair doel ik erop dat het ingebouwde modules heeft om zowel goed met Android als met iOS overweg te kunnen. Nu zitten we toch nog in een fase waarin de keuze voor de ondersteuning van de één vaak ten koste gaat van de kwaliteit van de support van het andere platform. Wellicht dat modulair ook niet het juiste woord is. Ik ben geen programmeur of iets dergelijks en roep dus ook maar gewoon wat in mij opkomt ;)
@edge: Ok ik snap wat je bedoelt. Was ook een oprechte vraag hoor. ;-)
Ooit een keer op de Duitse televisie de aankondiging gezien van Die Another Day, ik moest er zó hard om lachen :)

On topic: Vreemd dat BMW Google zo uitsluit. San de andere kant, als ze toch met een nieuw systeem komen, wellicht dat ze dan geen zin hadden om in zowel Apple als Google te investeren?
Een Premium merk waar je je Android telefoon niet kunt koppelen? Gelukkig zijn er weinig mensen met een Android tel.
@lekkerlinksrijden: Het zou wel eens gecompliceerder kunnen liggen. 1 Google is zelf bezig met een zelf rijdende auto. Bijna alles wat je met Google doet hebben ze inzage in en hebben ze soms gebruiksre chten omdat gegevens via hun servers lopen. Wil je dat als BMW? Miljarden investeren en de concurrent zo laten mee kijken?
Niet verassend toch?
Oei als een Duits bedrijf het over the next 100(0) years heeft….
Het is te hopen voor BMW dat ze de focus niet volledig gaan verliezen, rijders auto’s onderscheiden zich niet zozeer in welke infotainmentsystemen de auto’s aan boord hebben maar, hoe goed de auto de bocht door knalt en of de afwerking op orde is. Geen kraakjes of kreuntjes bij drempels enzo.
Tesla doet het al jaren zo. En welk merk is stiekem het coolste van allemaal?
@ferrari94tr: Jaguar!
Ha, mooi. Android is voor arme mensen en die rijden geen nieuwe BMW.
@thomasbol: t is mij de laatste tijd opgevallen dat mensen die zo reageren of geen auto hebben of een goedkoop barrel rijden.
Ik heb zelf een iphone 7 maar apple carplay vind ik echt waardeloos. Ik had in m’n E46 android auto en dat werkte eigenlijk best prima. Chinees ding met touchscreen en leek redelijk OEM en zelfs wifi en alles. Apple carplay wel eens geprobeerd maar geen muziek/navigatie/internetten tegelijk kunnen doen, dan heb je er weinig aan. Nav via tel instellen in de route op je scherm zien, dan de muziek via het stuur bedienen, ideaal. Screen mirror is dan wss nog de makkelijkste optie om alles te kunnen doen op je scherm in de auto als je apfel autospiele hebt
Dacht toch echt dat er Samsung Tablets in de nieuwe 7-er zaten…
Nou nou dikke fanboy
Is geen nieuws. Als je bij de dealer binnen loopt zitten de i(k)Phone bezitters aan de bar. Zelden Android gebruikers gezien aldaar. Blijkbaar neemt men met minder genoegen op beider front.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).