BMW E30 pickup met V8 is uniek in zijn soort, en te koop

Auteur: , 11 Reacties

Pick-ups zijn cool, BMW-pick-ups zijn cooler, en BMW E30-pickups zijn sub-zero-Arnold-Schwarzenegger-ain't-got-shit-on-me. Nu is er een E30 pickup met V8-engine swap te koop, dat moet de 0 Kelvin toch haast benaderen?

De maker van deze auto heeft geen half werk geleverd. Wat begon als een 316i (1988) met bronchitis die 102 astmatische paarden uitpufte, is nu een badass tweekleurige pickup met Frankenstein-achtige kwaliteiten: een targadak van de Baur-edition, wielkasten van een E30 M3, en natuurlijk de laadbak. Kortom: hier heeft vaker de zaag in gestaan dan in Marijke Helwegen.

Onder de kap is de vierpitter vervangen door een blubberdikke 4.0-liter V8 uit een E34 540i (286 pk) die is gekoppeld aan een 5-bak met korte overbrengingen. De stuurinrichting komt van een E36 M3, de remmen van één van de 5 generaties M5, en bij de tellers moet je even twee keer kijken. Hadden we al gezegd dat er deksels veel verschillende BMW-onderdelen in deze bazenbak zitten?

Huh?

De “BMW E30 M3 Baur V8 Pick Up” heeft een kleine 160k op de klok, en is voor slechts 14.000 euro van jou. Ik zeg: kopen, oranje verven, en naar Brazilië rijden vliegen. Hij is van een uitstekend jaar, dat brengt vast geluk. (via Carscoops)11 reacties

NICE!!
grappig die kmpu & tpm teller

ik geef er 9 rooitjes voor!
Wat fet zeg die tellers, dat heeft niet elke e30 toch?
@Donstil: nee standaard gingen ze tot 260 volgens mij , de m3 dan
@beseff: Ik bedoelde eigenlijk de manier van draaien ;) Maar toch bedankt.
@Donstil: nee dan heb je gelijk
Nl kenteken?
Als ik wist dat ik zoveel moest gaan toeleggen bij de verkoop van een projectje was ik waarschijnlijk ook zo blut geweest dat ik mijn foto’s met een aardappel moest maken.
Met een normaal kleurtje en velgen was het nog wel om aan te zien, maar nu is het mij te sjonnie, wel respect voor het vakmanschap.
Pfoe, die is er wel een stuk lelijker
op geworden zeg. Al heeft hij het wel knap voor elkaar gebokst.
ziet er niet eens zo heel verkeerd uit
Pickups zijn lelijk, BMW pickups zijn extra lelijk, de e30 als pick up is ” terminator with his face ripped off is my handsome Brother”-lelijk en deze is kotsgroen, uitgebouwd, bespoilerd, heeft de gewichtsverdeling van een jaren 90 Audi en komt geen drempel over.. Kill it quickly and put everyone out of misery.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).