BMW i8 Protonic Red Edition viert verkoopsucces

Auteur: , 25 Reacties

De mannen van BMW zijn trots dat ze de best verkopende hybride sportwagen ter wereld hadden. En dus is het feest!

Toegegeven: de BMW i8 is één van de weinige hybride sportwagens, dus het is niet heel ingewikkeld om de best verkopende sportauto in de wereld te zijn. Sterker nog, ze claimen bij BMW meer i8’s gebouwd te hebben dan alle andere fabrikanten van hybride sportauto’s bij elkaar opgeteld. In totaal gingen er 5456 i8’s naar een nieuw baasje, afgelopen jaar. Het is dus niet heel vreemd dat die auto het zo goed doet, omdat een groot deel van de concurrenten een stuk duurder is én vaak in gelimiteerde oplage gebouwd wordt. Denk daarbij aan de Porsche 918, McLaren P1 en Ferrari LaFerrari. Maar als je genoeg niches bedenkt (en daar is BMW koning in) dan kan je ook je eigen feestjes bedenken.

En dus komt BMW nu met de i8 Protonic Red Edition. Een BMW i8 uitgevoerd in de kleur (u raadt het al) Protonic Red, afgewerkt met accenten in Frozen Grey. De auto is bovendien voorzien van speciale BMW W-spoke 470 lichtmetalen velgen, geverfd in Orbit Grey metallic met matte aluminium afwerking. De auto gaat in juli voor een beperkte tijd in productie in de fabriek in Leipzig.

Wat zegt u? Extra pk’s? Nein. Zoveel feest is het nu ook weer niet. Het speciaaltje wordt over een paar weken in Genève aan de wereld getoond.25 reacties

Waarom in het rood?? Staat de auto niet echt…
@jesse_rutjes: Kan ie prima hebben.
@BmwMPower: nee gewoon niet. Maar ieder zijn eigen ‘smaak’.
Op een van de laatste plaatjes in de gallery staat een gele, doe mij die dan maar.
Lijkt wel een wrapjob met aftermarket velgen, nee dank je.
@casperh: laatste alinea “extra pk’s? Nein, dat feest gaat niet door” 😉
Toch behoorlijke aantallen van verkocht.
Niet dat deze rode zo bijzonder is, maar ik zie bij onze zuiderburen regelmatig een zilvergrijze i8 staan als ik mijn goedkope LPG wil gaan importeren. Mijn hemel! Wat een beauty! Ik kan alleen maar zeggen: BMW bedankt voor deze beauty! Wat een heerlijke voiture!
Die verkoopaantallen had ik eerlijk gezegd echt niet verwacht, netjes van ze!
Ik ben normaal wel voorstander van rood. Maar bij deze komt het niet helemaal lekker uit de verf.
Doe mij dan maar zo’n mooie blauwe.
Een ander kleurtje en een ander setje velgen. Waar is de tijd gebleven dat een speciale editie nog echt iets extra’s bood?
@robert110: Nounou, daarmee geef je BMW iets te veel eer. Dit speciaaltje heeft dezelfde velgen als je voorheen op je i8 kon bestellen. Enkel het kleurtje is nieuw…
De i8 is duidelijk een auto ontworpen is voor diepe blauwe en grijze kleuren. Dit rood ziet er niet uit.
Dat rode maakt de auto nog lelijker..
Ik vind hem niet perse mooier worden met deze kleur. Vooral de grijze accenten staan er neit goed bij.

Ik vind het verder wel een schitterende auto. Een sportwagen zou ik het echter niet noemen. Eerder een snelle hybride die er erg sportief uit ziet. Hij rijdt niet echt sportief, maar dat is makkelijk te verhelpen met wat aanpassingen aan banden en onderstel.
@berlinetta: Accu’s er uit en de V8 van de M5 er in, helpt vast ook :p
Doe mij maar een ander model met een v8..
Hehe, werd tijd ook! Dat je alleen maar wit, grijs, zwart en blauw kon kiezen vond ik altijd wel jammer. Laten we hopen dat de beoogde kopers er ook zo over denken en wat meer rood en geel gaan kiezen.
Snel? Ja. Sportwagen? Nee. Vond het heerlijk er een dag mee te rijden, maar ken genoeg alternatieven voor dat geld die ik veel liever als daily driver zou hebben.
@silver: Klopt, voor die prijs kun je heel wat leukers kopen. Maar juist daarom vind ik het zo indrukwekkend dat BMW er toch nog zoveel weet te verkopen. Hulde voor BMW, maar ook zeker voor de kopers. Dat BMW maar veel leert van deze auto en de opvolger nog beter maar ook goedkoper maakt. Dat wordt een topper.
Sinds hier dat hele verhaal begon dat deze auto een Porsche uitpoept, kan ik niet meer normaal naar die kont kijken… ik blijf dat zien… how to reset my brain..
Zeer vermakelijke tekst haha, toch vind ik het aantal niet onverdienstelijk!
Die dingen verkopen als zoete broodjes. Ik heb er deze week al 3 gezien. Een witte, een zwarte en een zilveren. Ik moet zeggen dat de witte er het beste uit ziet. Ik vind ‘m niet mooi, maar wel bruut en futuristisch.
@driftkicker: In Nederland wel. Wegens alle lekkere belastingvoordelen gaat dat prima. Buiten Nederland zal dat een stuk minder zijn.

Hier in Tsjechië bijvoorbeeld:

Mercedes AMG GT kost – 3.285.150 (€121.363,30)
BMW i8 kost – 3.564.600 Kč (€131.687)

In Nederland is dat wel anders.

Mercedes AMG GT kost – €151.600
BMW i8 kost € 138.000

Om maar is een voorbeeldje te noemen. En zeg nou zelf, je zou liever een AMG GT rijden dan een i8. En die is dan nog goedkoper ook.
Het is en blijft een godsgruwelijk gedrocht, dit mislukte compromis. Gekneed naar belastingregeltjes. Bah.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).