BMW kaapt top-engineer bij Ferrari weg

Auteur: , 17 Reacties

Roberto Fedeli (op de foto rechts) was als technical director verantwoordelijk voor de LaFerrari, maar vanaf november staat hij bij BMW op de loonlijst. De vraag is: in welke hoedanigheid?

Roberto Fedeli (r)

Op deze vraag geeft BMW nog even geen antwoord, maar een voor de hand liggende optie zou zijn dat Fedeli zich bij M GmbH en zijn nieuwe Nederlandse baas Franciscus van Meel aansluit. Een andere optie is Rolls-Royce.

Ferrari haast zich te zeggen dat het vertrek van zijn ingenieur niets te maken heeft met het vertrek van Luca de GetmoneyZemolo. De deal tussen Fedeli en BMW was volgens hen al voor het vertrek van hun CEO de Swagyolo beklonken.

Zou BMW serieus werk willen maken van zijn i9-supercar? Of worden de Italiaanse kwaliteiten op een ander vlak ingezet? Dit blijft gissen, evenals de grootte van de worst die vanuit München voor Fedeli’s neus is gehangen. Maar we weten dat de Duitsers over aardig wat overredingskracht beschikken. (via Automotive News)17 reacties

Ik denk omdat hij als technical director verantwoordelijk was voor krachtige hybride KERS techniek uit de La Ferrari die BMW denk ik ook wel graag zou willen hebb0n!
@stefstuntpiloot: Je kan natuurlijk niet zo maar de techniek meenemen naar je nieuwe werkgever.
@fejjie: Ten eerste is ALLES te koop en ten tweede bezit Fedeli heel veel know-how wat betreft KERS en hybride techniek. Dit zal hij niet 1 op 1 overnemen, maar uiteindelijk wel in praktijk kunnen brengen. Ten derde is het heel moeilijk te bewijzen wanneer een techniek is overgenomen, er rijden zoveel merken met KERS of een vergelijkbare hybride techniek.
@stefstuntpiloot: daarnaast zijn heel veel kers Onderdelen toelevering.
*wacht op “in-de-fik-gaan” comments*
Laat maar komen. Een i9 met V12 en KERS.
*”haha BMW’s vliegen nu ook in de fik” comment*
Moet toch wel aardig wat tegenover staan als je vanuit Maranello vertrekt naar München. Of hij was gewoon toe aan iets nieuws natuurlijk.
*wacht op de LaBmw*
@fejjie: DerBMW*
De vraag is: in welke hoedanigheid?: Highest-paid employee.
via Android app
*Wacht op comments van mensen die wachten op in de fik comments…
Hoedanigheid van eerste vluchteling na de komst van Marchionne.

Laatste nieuws over die laatste in hoedanigheid van Ferrari-baas : Onze strategie is meer winst maken.

Ayayayay…
‘Verantwoordelijk voor de LaFerrari’? Die auto is zo lelijk dat er altijd een beetje maagzuur, soms met voedsel, omhoog komt als ik daar een foto van zie.

Aan de andere kant, wanneer was de laatste keer dat BMW een mooie auto maakte….?
@bitethepillowimgoingindry: als jij de nieuwe BMW’s als de M5, M4 en i8 bijvoorbeeld niet mooi vindt dan ben ik heel erg benieuwd of er een auto is die jij wel mooi vindt.
Is een technical director wel een engineer of is het gewoon een manager? Hij draagt een kostuum met stropdas, dat doet het ergste vermoeden.
Even volledig off-topic: sir smokalot wat schrijft u heerlijke artikelen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).